Witte kool salade

Spitskool is familie van de witte kool. Het is een echte zomerkool met een frisse, bleekgroene kleur. Het verschil met witte kool is, dat spitskool net iets sappiger en lichter smaakt dan de normale witte kool. Dit is waarom ik voor deze salade voor spitskool heb gekozen. Van mei t/m augustus zijn spitskolen volop te koop. In de andere maanden zijn ze meestal beperkt te verkrijgen.
 
Spitskool kan rauw, gestoomd of geroerbakt worden gegeten.

Deze frisse, zomerse salade met spits kool, appel, wortel en rozijnen smaakt heerlijk en is super simpel te maken. Heerlijk om zo te eten, maar ook bij vlees of bijvoorbeeld vis.

Je kan de salade eenvoudiger maken door de wortelen weg te laten. Maar natuurlijk ook uitbreiden, door bijvoorbeeld gehakte noten toe te voegen.

Ingrediënten
1 spitskool
4 wortelen (bospeen)
1 frisse appel (Elstar, Pink Lady)
2 handjes rozijnen
2 el yoghurt
1 flinke tl mosterd
1,5 flinke tl mayonaise
1 scheutje witte wijn azijn

eventueel ongebrande noten toevoegen

 

Bereidingswijze
Snij de spitskool in hele dunne reepjes, was de reepjes goed.

Rasp de wortelen met een grove rasp en meng ze door de kool

Snij de appel in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen bij de kool. Hak eventueel de noten en roer deze ook goed door de kool heen.

Maak een dressing van de azijn, de yoghurt, de mayonaise en de mosterd. Je kan peper en zout gebruiken om de dressing op smaak te brengen. Meng daarna de dressing door de salade.

Eet smakelijk!

Nog wat leuke weetjes over spitskool:

De spitskool is supergezond! De kool levert meer vitamine C dan witte kool. De hoge hoeveelheid vitamine C ondersteunt positief je immuunsysteem. Vitamine K ondersteunt je brein, een gezonde bloedstolling en helpt bij het sterk houden van je botten.
 
Alle koolsoorten bevatten veel vezels, dit zorgt dat ze een prebiotische werking hebben. Dat wil zeggen dat ze je darmen positief ondersteunen bij de aanmaak van gezonde darmbacteriën.
 
De spitskool is hiermee een echte booster voor je gezondheid, om af te vallen en tegelijkertijd je hormoonhuishouding in balans te brengen.

De Vrouw in Balans Leefstijl Methode

Tja en denk jij nu ‘het lijkt mij fantastisch om de blijvende switch te gaan maken, eigenlijk zoals Claudia ook heeft gedaan. Ja dat zou ik ook wel willen, maar hoe dan?!’ Daarmee help ik je graag! Sterker nog ik vind dit echt het allerleukste om te doen. Het is zo fantastisch om door te mogen geven wat ik heb geleerd. Alleen dan hoef je het niet meer zelf uit te zoeken zoals ik heb gedaan. Je hoeft er geen jarenlange studies meer aan te wijden, zoals ik heb gedaan.  Ik heb alles al voor je uitgezocht en samengebracht in het ‘Online Vrouw in Balans Programma’!

Blijvend afvallen zonder dieet, je hormoonhuishouding in balans brengen, de mindset en relatie met eten creëren die hierbij horen. Jouw eetpatroon, hormonen en mind in balans brengen zodat je weer oprecht lekker in je vel en kleding zit. Niet alleen vanuit mijn expertise als gewicht- en hormoontherapeut, maar ook omdat ik zelf hierin ook mijn struggles heb gehad en als geen ander weet hoe dit is, en wat wel en niet werkt.

Je kan op ieder gewenst moment in het programma instappen en je volgt het helemaal op jouw eigen tempo.

Liefs, Claudia

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?