Hi, ik ben Claudia Vesters. En ik stond ooit op het punt waar jij nu staat.….

In 2013 heb ik mijn levensstijl getransformeerd van ‘vet ongezond’ tot ‘(h)eerlijk gezond’. Van ervaringsexpert ben ik stap voor stap Gewicht, Hormoon en Mindexpert geworden.

Als jong meisje had ik een droom, ik wilde stewardess of model worden. In mijn dromen zag het al voor mij hoe het was. Het bleef bij dromen, want in het echte leven liep het helemaal anders.

School was leuk, maar echt naar mijn zin had ik het niet. Ik zocht mijn heil in eten om mij beter te voelen. Tijdens mijn studietijd in Arnhem en Frankrijk voelde ik mij geweldig. Ik fleurde helemaal op, mocht op geweldige plekken werken, inspirerende mensen ontmoeten. Zonder dat ik het doorhad viel ik kilo’s af. Nu weet ik dat dit kwam omdat ik toen geen eten nodig had om mij beter te voelen. Mijn droom om stewardess of model te worden had ik opgegeven omdat ik simpelweg niet lang genoeg was.

Na mijn studie kreeg ik de prachtige kans om een mooi bedrijf op te bouwen. Als jonge vrouw van 21 had ik de verantwoordelijkheid over een bedrijf met 25 medewerkers. Met liefde en passie heb ik dit gedaan. Het was hard werken, maar ik genoot van iedere dag. In die periode ontmoette ik de liefde van mijn leven. Hij vond mij prachtig zoals ik was. Bruisend, ondernemend, zelfverzekerd, stralend, leergierig, altijd in voor iets nieuws.

Ik geef toe, ik had een eetverslaving

Toch begon eten weer een centrale rol te spelen in mijn leven. Er werd veel van mij gevraagd en ik begon te twijfelen. De lange dagen, de verantwoordelijkheid die ik had, stukje bij beetje brokkelde mijn zelfverzekerdheid af. In plaats van om hulp te vragen ging ik weer eten en drinken om mij beter te voelen. Iedere dag opnieuw stond ik op, trok mijn mooiste kleren aan, stifte mijn lippen en plakte mijn glimlach op mijn gezicht. Niemand mocht weten hoe ik mij echt voelde. De weegschaal gaf steeds meer kilo’s aan. Ik deed net of het mij niks deed en kocht gewoon weer nieuwe kleding in een grotere maat.

Aan al het moois kwam een einde toen het bedrijf onverwachts werd verkocht. Het leven draaide volledig om. Ik trouwde met de liefste van mijn leven, we kregen samen 2 kinderen. Mijn lief studeerde af en begon aan zijn prachtige carriere. Ik bleef thuis en nam de zorg voor onze prachtige jongens op mij. Het waren tropenjaren waarin ziektes, overlijden en zorgen centraal stonden.

Het voelde alsof ik iedere dag moest overleven

Ik was moe, teleurgesteld, verdrietig om alle zorgen en ellende die op ons pad kwam. Vaak vroeg ik mij af ‘Waarom overkomt ons dit iedere keer?’. Voor de buitenwereld hield ik de schijn op. Ik zorgde ervoor dat ik er altijd goed uitzag, wuifde alles weg. Mijn eetverslaving stak weer de kop op, ik werd een stiekeme eter. Nooit zal ik vergeten dat ik net een groot stuk chocolade in mijn mond had gepropt en de deurbel ging. Ik kon wel door de grond zakken. Hopeloos was ik.

Iedere nacht opnieuw droomde ik van een gezonde, energieke vrouw die vrij en blij over het strand liep. Zij was wie ik wilde zijn. Keer op keer wilde ik aan een dieet beginnen om slank te worden, maar ik deed het niet. Keer op keer hoopte ik dat ik op een ochtend wakker zou worden en die dikke mantel van kilo’s gewoon wegwaren. Ik wilde slank wakker worden….

Mijn gezondheid ging achteruit, ik voelde het. Mijn gezicht was rood en opgeblazen, had vaak hoofdpijn, last van mijn darmen. Naar de huisarts gaan durfde ik niet meer, zo bang was ik dat ze opmerkingen zou maken over mijn gewicht.

In 2012 was ik voor mijn gevoel op het dieptepunt van mijn leven aangekomen. Ik was moe, uitgeblust en zwaarder dan ooit. Dit was het jaar dat ik afscheid moest nemen van allebei mijn ouders. Juist op dat moment gebeurde iets wonderlijks. Ik ging mij realiseren dat ik gezond, fit en energiek oud wilde worden samen met mijn kinderen. De wil om te leven was zo groot dat ik het beste besluit ooit nam. Ik besloot om gezond, fit en energiek te worden en wist meteen dat ik daardoor beter voor mezelf moest gaan zorgen. Afscheid nemen van al die kilo’s, leren welk eten wel voor mij zou werken en gaan werken aan mijn gedachtes.

Het enige dat ik echt wilde was gelukkig zijn …

Die dag begon mijn nieuwe leven. Ik ging op onderzoek uit, schakelde hulp in en nam stap voor stap afscheid van mijn kilo’s, mijn oude overtuigingen, gedachtes. Ik ging denken, leven en eten als de vrouw die ik in mijn dromen had gezien. De gezonde, energieke, fitte en vooral ook slankere versie van mezelf. De vrouw die bruist van energie, zelfverzekerd is, lekker in haar vel en kleding zit en vooral ook ‘normaal’ kan eten.

Op deze manier nam ik voorgoed afscheid van mijn kilo’s, 39 in totaal. In ruil daarvoor kreeg ik een gezond en energiek lichaam terug. Ik leef, ik eet, ik geniet en kies zelf hoe ik mij wil voelen.

In plaats van teleurgesteld en verdrietig te zijn omdat ‘ik verslaafd ben geweest aan eten’ ben ik dankbaar. Dankbaar omdat ik dankzij deze verslaving meer dan ooit weet hoe ik mij wel wil voelen. Het is wat het is, aan het verleden kan ik niks meer veranderen. Het enige dat ik kon veranderen is mijn kijk op het verleden en dat is wat ik heb gedaan. Nu leef ik in het hier en nu en ben dankbaar dat mijn lichaam al die jaren zo hard voor mij heeft gewerkt. Nu is het aan mij om mijn lichaam iedere dag te geven wat het echt nodig heeft om er voor mij te zijn.

Natuurlijk werd ik niet de ‘gezonde, fitte, energieke vrouw’ van de ene op de andere dag. Met vallen en opstaan ben ik deze vrouw geworden. Mijn verhaal deel ik met je, mijn zoektocht naar de balans van een gezond en energiek leven met normaal eten uit de supermarkt. Ik weet dat jij het ook kan, want als het mij is gelukt, dan kan jij het ook!

Ik dacht altijd dat ik de enige was die het niet wist.

Het kwartje viel toen steeds meer vrouwen mij om hulp vroegen. Ik was dus niet de enige die hiermee aan het worstelen was. Op dat moment besefte ik mij dat mijn verhaal uniek is, ik was ontsnapt uit het de vicieuze cirkel van dieet denken. Ik besloot om wat ik had geleerd door te gaan geven en besloot de opleiding tot gewichtsconsulent te gaan volgen. Dit was het begin, hierna heb ik mijn kennis uitgebreid met opleidingen over (orthomoleculaire) voeding, mindset, coaching, hormonen, leefstijl. Zo werd ik Gewicht, Hormoon en Mind expert.

Afvallen is meer dan alleen maar anders eten

Met Vrouw in Balans komt alles samen. Mijn kennis en ervaringen heb ik, met jou in gedachten, samengebracht in mijn methode Vrouw in Balans.

Ik help je graag. Ik ga je niet vertellen dat het simpel is. Wil je echt veranderen dan kost dat tijd. Met Vrouw in Balans geef ik je een praktische, doelgerichte en persoonlijke aanpak. Want jij bent uniek. Je ontwikkelt de leefstijl, nieuwe gewoontes en slanke mindset die past de vrouw die jij wil zijn. Je leert bewuste keuzes maken die passen bij hoe jij je wil voelen, jouw levensstijl en de realiteit.

Meer over mij:

 • Trotse moeder van 2 geweldige kerels
 • Al meer dan 25 jaar getrouwd met de liefde van mijn leven
 • Dol op een handgemaakte cappuccino, helemaal blij maak je mij als deze is gemaakt met havermelk
 • Verliefd op het leven in het zuiden van Frankrijk, struinen over de markt, slenteren door de prachtige straatjes van Saint Tropez, zwemmen in de zee en met de voeten in het witte zand uitkijken over de zee
 • Dol op New York
 • Je kan mij wakker maken voor een stukje zelfgebakken appeltaart
 • Ik hou echt niet van erwtensoep en boerenkoelstamppot
 • De oude Claudia lustte bijna niks en verstopte al het eten onder een laag appelmoes
 • Ik heb maar 1x een dieet geprobeerd, na 1 dag was ik er al klaar mee, daarna heb ik nooit meer een dieet gevolgd
 • Meer dan 14 keer verhuisd, sinds 12 jaar is ons huis echt mijn thuis
 • Dol op uitdagingen, spanning, dansen, zingen en genieten
 • Verliefd op ruwharige dwergteckels
 • Iedere dag begin ik met een koude douche, een ontbijt en een wandeling mag ook nooit ontbreken

OPLEIDINGEN

 Gewichtsconsulente (Civas)

 Trainer Hormoonfactor (Sonnevelt Opleidingen)

 Hormoontherapeut (HCN)

 Orthomoleculaire voeding (Civas)

 ‘Spirit Junkie’ (Gabrielle Bernstein)

 Toeristisch Management

 Trainer/Coach ‘Het Geheim van Slanke Mensen’

 Droomdoelencoach (DNCO)

 NLP

 B-School, Businesscoaching, commercieel en marketing

 MPOP

 Nascholingen: Mind, Body, Hormonen, Darmen, Voeding

Share This