Claudia Vesters

Gewicht- en Hormoondeskundige

Ik coach je naar een (h)eerlijk gezond leven, met een gezond gewicht, (h)eerlijke hormoonbalans, bruisende energie, zelfvertrouwen, rust en vrijheid.

Je hoeft niet te eten om gelukkig te zijn, je moet (h)eerlijk gaan eten om je hormonen voor je te laten werken èn gelukkig te worden.

Claudia

‘Claudia, doe wat je zegt, dan lieg je niet.’ Ik zei ‘ja papa, dat beloof ik’. Hierna sloot mijn vader zijn ogen en was het stil, heel stil. Het waren de laatste woorden van mijn vader, een paar dagen later overleed hij. Ik kon toen niet weten dat mijn belofte aan hem, mijn hele leven positief zou gaan veranderen.

Op dat moment, zomer 2012, voelde het alsof ik op het dieptepunt van mijn leven was aangekomen. In 2002 was mijn prachtige zus Karin overleden. Zomaar ineens, zonder afscheid uit het leven gerukt. Ze was pas 35 jaar jong. Mijn moeder was ernstig ziek en 3 1/2 maand nadat mijn vader overleed, moest ik ook voorgoed afscheid nemen van mijn moeder.

In de periode van rouw die volgde voelde ik heel sterk dat ik een gevaarlijk spel aan het spelen was met mij lichaam. Ik was veel te zwaar, had een gevaarlijk hoge bloeddruk, altijd buik- en maagpijn, uitgeput van het slechte slapen, last van mijn darmen en gewrichten. Naar de huisarts durfde ik niet meer te gaan, veel te bang dat ze opmerkingen zou maken over mijn gewicht. 

De dood van mijn ouders was een WAKE-UP call. Wat zou er met mij gaan gebeuren als ik niks zou veranderen?

Een paar maanden na het overlijden van mijn moeder stond ik voor de spiegel in de badkamer. Ik zag een vrouw die ik niet herkende, ik schrok, was ik dit geworden. Terwijl ik de woorden van mijn vader ‘Claudia, doe wat je zegt, dan lieg je niet’, in mijn hoofd hoorde, nam ik het beste besluit ooit. Ik besloot om gezond, fit en energiek te worden. Ik voelde dat ik wilde leven, samen gezond oud worden met mijn lieve man en kinderen.

 

Die dag stapte ik in mijn nieuwe leven. Een (h)eerlijk gezond leven in vrijheid. De vrijheid van een gezond gewicht, een gezond lichaam, liefde voor het leven en mijn lichaam. Ik ontdekte wie ik ‘diep’ van binnen wel was, ontdeed mij van die dikke laag van kilo’s (-39) die ik als beschermlaag had aangetrokken.

Ik ging op onderzoek uit, schakelde hulp in en nam stap voor stap afscheid van mijn kilo’s, mijn oude overtuigingen, gedachtes. Ik ging denken, leven en eten als de vrouw die ik in mijn dromen had gezien. De gezonde, energieke, fitte en vooral ook slankere versie van mezelf. De vrouw die bruist van energie, zelfverzekerd is, lekker in haar vel en kleding zit en vooral ook ‘normaal’ kan eten.

Op deze manier nam ik voorgoed afscheid van mijn kilo’s, 39 in totaal. In ruil daarvoor kreeg ik een gezond en energiek lichaam terug. Ik leef, ik eet, ik geniet en kies zelf hoe ik mij wil voelen.

In plaats van teleurgesteld en verdrietig te zijn omdat ‘ik verslaafd ben geweest aan eten’ ben ik dankbaar. Dankbaar omdat ik dankzij deze verslaving meer dan ooit weet hoe ik mij wel wil voelen. Het is wat het is, aan het verleden kan ik niks meer veranderen. Het enige dat ik kon veranderen is mijn kijk op het verleden en dat is wat ik heb gedaan. Nu leef ik in het hier en nu en ben dankbaar dat mijn lichaam al die jaren zo hard voor mij heeft gewerkt. Nu is het aan mij om mijn lichaam iedere dag te geven wat het echt nodig heeft om er voor mij te zijn.

Niet meer zoals ik was geworden door het leven, maar juist als een gezonde, energieke, fitte vrouw. Niet meer zeggen dat ik het wilde, maar het dit keer ‘echt’ gaan doen. ‘Doe wat je zegt, dan lieg je niet’, het waren de laatste woorden van mijn vader en ik zei ja.

Natuurlijk werd ik niet de ‘gezonde, fitte, energieke vrouw’ van de ene op de andere dag. Met vallen en opstaan ben ik deze vrouw geworden. Mijn verhaal deel ik met je, mijn zoektocht naar de balans van een gezond en energiek leven met normaal eten uit de supermarkt. Ik weet dat jij het ook kan, want als het mij is gelukt, dan kan jij het ook!

Nadat ik mijn gezonde gewicht had bereikt ben ik gaan studeren. Ik ben naast ervaringsexpert (-39 kilo, ongezond en hormonaal uit balans), afgestudeerd Hormoontherapeut, Trainer Hormoonfactor, Gewichtsconsulente, PSYCH-K® Facilitator. Tevens heb ik vele (na-)scholingen gevolgd op het gebied van (orthomoleculaire-) voeding, gewicht, overgang, gedrag, mindset, ademen, darmen om mijn kennis te allen tijde up to date te houden.

Gratis (H)eerlijke hormonensessie!

met Claudia

Meer over mij:

 • Trotse moeder van 2 geweldige kerels
 • Al meer dan 25 jaar getrouwd met de liefde van mijn leven
 • Dol op een handgemaakte cappuccino, helemaal blij maak je mij als deze is gemaakt met havermelk
 • Verliefd op het leven in het zuiden van Frankrijk, struinen over de markt, slenteren door de prachtige straatjes van Saint Tropez, zwemmen in de zee en met de voeten in het witte zand uitkijken over de zee
 • Dol op New York
 • Je kan mij wakker maken voor Tony’s Chocolonely
 • Ik hou echt niet van erwtensoep en boerenkoelstamppot
 • De oude Claudia lustte bijna niks en verstopte al het eten onder een laag appelmoes
 • Ik heb maar 1x een dieet geprobeerd, na 1 dag was ik er al klaar mee, daarna heb ik nooit meer een dieet gevolgd
 • Meer dan 14 keer verhuisd, sinds 12 jaar is ons huis echt mijn thuis
 • Dol op uitdagingen, spanning, dansen, zingen en genieten
 • Verliefd op ruwharige dwergteckels
 • Iedere dag begin ik met een koude douche, een ontbijt en een wandeling mag ook nooit ontbreken

Met mijn kennis en ervaring is het mijn missie om bewuste vrouwen te helpen een (h)eerlijke gezonde leefstijl te krijgen met (h)eerlijke voeding uit de supermarkt. Ik geloof dat iedere vrouw haar hormonen voor haar kan laten werken, gezond, fit en energiek kan worden, met (h)eerlijk eten. Om zo het goede voorbeeld te geven en zijn voor haar naasten, haar kinderen en iedereen die haar lief is. Juist in deze tijd is het belangrijker dan ooit dat wij vrouwen het voortouw nemen. Laten zien dat diëten niet de oplossing zijn om gezond te worden, maar dat we de kracht van (h)eerlijk eten weer gaan omarmen en onze kennis doorgeven.

OPLEIDINGEN

 Hormoontherapeut (HCN)

 Trainer Hormoonfactor (Sonnevelt Opleidingen)

Gewichtsconsulente (Civas)

 Orthomoleculaire voeding (Civas)

 ‘Spirit Junkie’ (Gabrielle Bernstein)

 Psych-K® Facilitator

 Trainer/Coach ‘Het Geheim van Slanke Mensen’

 Droomdoelencoach (DNCO)

 NLP

 B-School, Businesscoaching, commercieel en marketing

 MPOP

 Nascholingen: Mind, Overgang, Darmen, Voeding

Gratis (H)eerlijke hormonensessie!

met Claudia

Share This