Natuurlijk werd ik niet de ‘gezonde, fitte, energieke vrouw’ van de ene op de andere dag. Met vallen en opstaan ben ik deze vrouw geworden. Mijn verhaal deel ik met je, mijn zoektocht naar de balans van een gezond en energiek leven met normaal eten uit de supermarkt. Ik weet dat jij het ook kan, want als het mij is gelukt, dan kan jij het ook!

Nadat ik mijn gezonde gewicht had bereikt ben ik gaan studeren. Ik ben naast ervaringsexpert (-39 kilo, ongezond en hormonaal uit balans), afgestudeerd Hormoontherapeut, Trainer Hormoonfactor, Gewichtsconsulente, PSYCH-K® Facilitator. Tevens heb ik vele (na-)scholingen gevolgd op het gebied van (orthomoleculaire-) voeding, gewicht, overgang, gedrag, mindset, ademen, darmen om mijn kennis te allen tijde up to date te houden.

Mijn verhaal 

Terug naar 2012

‘Claudia, doe wat je zegt, dan lieg je niet.’ Ik zei ‘ja papa, dat beloof ik’. Hierna sloot mijn vader zijn ogen en was het stil, heel stil. Het waren de laatste woorden van mijn vader, een paar dagen later overleed hij. Ik kon toen niet weten dat mijn belofte aan hem, mijn hele leven positief zou gaan veranderen.

Op dat moment, zomer 2012, voelde het alsof ik op het dieptepunt van mijn leven was aangekomen. In 2002 was mijn prachtige zus Karin overleden. Zomaar ineens, zonder afscheid uit het leven gerukt. Ze was pas 35 jaar jong. Mijn moeder was ernstig ziek en 3 1/2 maand nadat mijn vader overleed, moest ik ook voorgoed afscheid nemen van mijn moeder.

In de periode van rouw die volgde voelde ik heel sterk dat ik een gevaarlijk spel aan het spelen was met mij lichaam. Ik was veel te zwaar, had een gevaarlijk hoge bloeddruk, altijd buik- en maagpijn, uitgeput van het slechte slapen, last van mijn darmen en gewrichten. Naar de huisarts durfde ik niet meer te gaan, veel te bang dat ze opmerkingen zou maken over mijn gewicht. 

De dood van mijn ouders was een WAKE-UP call. Wat zou er met mij gaan gebeuren als ik niks zou veranderen?

Een paar maanden na het overlijden van mijn moeder stond ik voor de spiegel in de badkamer. Ik zag een vrouw die ik niet herkende, ik schrok, was ik dit geworden. Terwijl ik de woorden van mijn vader ‘Claudia, doe wat je zegt, dan lieg je niet’, in mijn hoofd hoorde, nam ik het beste besluit ooit. Ik besloot om gezond, fit en energiek te worden. Ik voelde dat ik wilde leven, samen gezond oud worden met mijn lieve man en kinderen.

Die dag stapte ik in mijn nieuwe leven. Een (h)eerlijk gezond leven in vrijheid. De vrijheid van een gezond gewicht, een gezond lichaam, liefde voor het leven en mijn lichaam. Ik ontdekte wie ik ‘diep’ van binnen wel was, ontdeed mij van die dikke laag van kilo’s (-39) die ik als beschermlaag had aangetrokken.

Ik ging op onderzoek uit, schakelde hulp in en nam stap voor stap afscheid van mijn kilo’s, mijn oude overtuigingen, gedachtes. Ik ging denken, leven en eten als de vrouw die ik in mijn dromen had gezien. De gezonde, energieke, fitte en vooral ook slankere versie van mezelf. De vrouw die bruist van energie, zelfverzekerd is, lekker in haar vel en kleding zit en vooral ook ‘normaal’ kan eten.

Op deze manier nam ik voorgoed afscheid van mijn kilo’s, 39 in totaal. In ruil daarvoor kreeg ik een gezond en energiek lichaam terug. Ik leef, ik eet, ik geniet en kies zelf hoe ik mij wil voelen.

In plaats van teleurgesteld en verdrietig te zijn omdat ‘ik verslaafd ben geweest aan eten’ ben ik dankbaar. Dankbaar omdat ik dankzij deze verslaving meer dan ooit weet hoe ik mij wel wil voelen. Het is wat het is, aan het verleden kan ik niks meer veranderen. Het enige dat ik kon veranderen is mijn kijk op het verleden en dat is wat ik heb gedaan. Nu leef ik in het hier en nu en ben dankbaar dat mijn lichaam al die jaren zo hard voor mij heeft gewerkt. Nu is het aan mij om mijn lichaam iedere dag te geven wat het echt nodig heeft om er voor mij te zijn.

Niet meer zoals ik was geworden door het leven, maar juist als een gezonde, energieke, fitte vrouw. Niet meer zeggen dat ik het wilde, maar het dit keer ‘echt’ gaan doen. ‘Doe wat je zegt, dan lieg je niet’, het waren de laatste woorden van mijn vader en ik zei ja.

"Je hoeft niet te eten om gelukkig te zijn. Je moet (h)eerlijk gaan eten om je hormonen voor je te laten werken èn gelukkig te worden"

Claudia Vesters

"Als honger niet het probleem is, is eten niet de oplossing"

Claudia Vesters

"Laat voeding je medicijn zijn, jouw sleutel naar een gezonde slanke leefstijl"

 Hippocrates & Claudia

"Stay committed to your decisions, but stay flexibele in your approach"

Tony Robbins

Waar ik in geloof:

  • Dat niks zo lekker smaakt als (h)eerlijk gezond slank leven. Ja hier dacht ik ‘vroeger’ anders over, maar sinds ik het zelf ten volste leef is dit waar ik in geloof.
  • Verleg de aandacht in je leven naar hoe jij je wel wil voelen. Het is zo makkelijk om te blijven hangen in ‘oude pijn, verdriet, alles wat je is overkomen of wat het leven je heeft aangedaan’. Maar wat schiet je hiermee op, het verleden kan je niet meer veranderen, het is wat het is. Het enige dat je wel kan veranderen is je toekomst. Hoe wil jij je toekomstige leven leven.
  • Je hersenen zijn plastisch, dat wil zeggen, je kan altijd nieuwe dingen leren. Je bent nooit te oud om te leren.
  • Liefdevol jezelf op de eerste plek zetten is liefdevol egoïsme en dat is goed. Want als jij goed voor jezelf zorgt, kan je pas goed voor een ander zorgen.
  • Wij ouders, zijn het voorbeeld voor de toekomstige generatie(s). Het is aan ons om het voorbeeld te geven, ze te leren en er zo voor te zorgen dat zij kunnen opgroeien tot gezonde energieke volwassenen.
Share This