BLIJVEND EN GEZOND AFVALLEN

Is ook voor jou weggelegd.
Ik ga je helpen om stapsgewijs je mindset, hormonen en eetpatroon in lijn te brengen de vrouw die jij wel wil zijn.

It isn’t a diet, it’s a lifestyle

Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw

Hi mooie vrouw, fijn dat je er bent. Net zoals jij, heb ik ook een strijd gehad met de kilo’s, eten, mijn gewicht. En ja ook met de hormonen. Zelf gooide ik in 2013 het roer om en werd ik eindelijk de gezonde, energieke, slanke vrouw! En dat met (h)eerlijk eten uit de supermarkt. De afgelopen jaren heb ik alle puzzelstukjes bij elkaar gezocht en ontwikkelde de Vrouw in Balans Methode. Een must, want er zijn zoveel vrouwen die nu, eenmaal de 40 gepasseerd, met mij delen dat ze een mooi leven hebben, maar balen van hun lichaam. Ze vertellen over alle pogingen die ze al hebben ondernomen, dat ze zich schamen omdat het niet lukt of ze het niet kunnen volhouden. Dat ze moe en prikkelbaar zijn, zich opgeblazen voelen, de innerlijke strijd die er is. Tja en dan wordt er ook nog gezegd ‘ja maar je wordt ouder, dus het hoort er gewoon bij, accepteer het maar!’ Het kan ook anders …. 

Visualiseer eens hoe het zou zijn  …

als je blijvend bent afgevallen, een ontspannen, gezonde relatie met eten en jezelf hebt. Verlost bent van alle energievretende gedachtes. Trots, en vol zelfvertrouwen naar jezelf in de spiegel kan kijken.

Zie je al voor je dat je jouw favoriete broek weer goed past, dat je die leuke kleding in die ‘ene winkel’ past, de zelfverzekerde, stralende vrouw bent waar je zo naar verlangt? Je krachtig, energiek, enthousiast voelt en alle dingen kan doen die jij zo graag doet.

Stel je eens voor dat je zonder schuldgevoel van lekker en voldoende eten kan genieten. Ook als je uit eten gaat en tijdens je vakanties.

Hoe zou het zijn als je hormonen optimaal voor je werken, jij ze kan vertrouwen. En verlost bent van al die vervelende kwaaltjes en klachten waarvan iedereen zegt dat je ze maar moet accepteren omdat ze bij het ouder worden horen …

Hoe zou jouw leven eruit zien als je weer blij bent met je lichaam, bruist van gezonde energie. Rust in je hoofd hebt, verlost bent van diëten en kan genieten van wat echt belangrijk voor je is? Niet alleen nu, maar ook ‘later als je oud bent’.

If you can dream it you can achieve it

Marieke, Nooit meer de strijd met eten, ik ben bevrijd

De stap om ‘de strijdbijl met eten’ te begraven was een spannende. Ik wilde zo graag rust en een gezond gewicht waar ik happy mee ben. Eigenlijk had ik de hoop al opgegeven na mijn leven lang allerlei diëten, van pillen, poeders tot koolhydraatarm te hebben gevolgd. Dit coachtraject was het laatste wat ik nog wilde proberen. Had ik dit maar eerder geweten! Wat voel ik mij bevrijd! Nooit meer de strijd, nooit meer dat gevecht! Nee, ik kies nu bewust & voor mezelf. Ik straal weer, voel mij krachtig en krijg complimenten.

Kennismaken Claudia Vesters

Het 1:1 traject is persoonlijke maatwerk. Blijvend gezond afvallen is meer dan alleen maar anders eten. We leggen de focus op gedragsverandering, het ontwikkelen van nieuwe gewoontes en het herstellen van je hormoonbalans. Hiermee pakken we de oorzaak van je overgewicht en hormonale klachten aan en creëren zo de (h)eerlijke gezonde leefstijl die echt bij jou past. 

Geen quick fix, maar een intensievere aanpak. Ik kijk naar jou als geheel, fysiek en mentaal. Wil je echt weer tevreden zijn met jezelf dan heeft het geen zin om alleen je eetpatroon aan te passen. Alles wat je denkt en zegt is voeding voor je mind en ook dit beïnvloed je hormoonhuishouding.

Samen werken we stap voor stap naar jouw doel toe. Ik coach je niet alleen, maar geef je ook hele praktische uitleg, vertel je het ‘hoe te doen’ en geef je opdrachten mee. Mijn kennis deel ik met je omdat je zo begrijpt wat je doet en waarom, zodat je ook echt zelf de regie krijgt over je nieuwe, energieke gezond slanke leefstijl.

Het resultaat van dit traject is dat je jouw ideale gewicht gaat bereiken, je relatie met eten en jezelf hebt veranderd en de gezond slanke mindset hebt die echt je nieuwe basis is!

Mijn coaching is op het lijf geschreven voor de gemotiveerde 40+ vrouw die voelt dat ze nog een heel leven voor haar heeft en het nu echt goed wil aanpakken!

Wat gaan we doen

  • De eerste afspraak duurt 1,5 – 2 uur. Vooraf vraag ik je om een eetdagboek, vragenlijsten, hormonen checklist en een separate gelukshormonentest in te vullen. Zo krijgen we inzicht in welke mogelijke voedingstekorten, hormonale verstoringen en fysiekeproblemen er nu zijn. Tijdens ons eerste gesprek stel ik je veel vragen over jouw leven, je relatie met eten en de doelen die jij binnen het traject wil behalen.
  • De vervolggesprekken duren 1 uur en vinden om de 3 weken plaats. Tijdens deze afspraken gaan we dieper in op hoe het ‘echt’ met je gaat en wat jij nodig hebt. We bekijken ‘je oude relatie met eten, gedachtes, patronen en overtuigingen en werken samen toe naar jouw nieuwe gezond slanke relatie met eten. Ik deel mijn kennis met jou, omdat kennis maakt dat je begrijpt wat je doet en tot nu toe hebt gedaan en waarom alles wat je gaat leren wel voor je gaat werken.
  • Na iedere afspraak krijg je van mij ‘een opdracht mee’. Je zal het allemaal moeten gaan doen en ervaren zodat we steeds meer jouw nieuwe relatie met eten vorm kunnen geven. Tussen de afspraken door hebben we belcontact. En uiteraard mag je mij altijd tussentijds appen als je hulp nodig hebt of je successen wil delen.
  • De gesprekken plannen we in overleg in en vinden altijd overdag plaats. De 1-op-1 sessies zijn in mijn praktijk in Den Bosch of middels Zoom.
Claudia, gewicht- en hormoonexpert

GRATIS

KENNISMAKINGSGESPREK

met Claudia

Nelly, 20 kilo lichter en rust in mijn hoofd

Ik heb afscheid genomen van 20 kilo in het 1-op-1 traject met Claudia. Ik voel me nu een ontzettend blij mens, omdat ik mij echt fit en energiek voel èn verlost van van deze kilo’s. Niet alleen mijn eetpatroon is veranderd, ook mijn gedachtes en gevoelens over eten. Ik ben heel blij met de mindset verandering die bij mij heeft plaatsgevonden, daar ben ik Claudia ook erg dankbaar voor!

Als mensen aan mij vragen ‘dit mag jij zeker niet meer’, kan ik nu zeggen ‘ik kan en mag alles eten, alleen kies ik nu voor het allerlekkerste’. En dat ik complimentjes krijg dat ik er zo goed uit zie, dat ervaar ik echt als een cadeautje. Niet dat ik het voor de complimentjes heb gedaan, maar ze versterken wel mijn fijne gevoelens.

Het 1:1 coachtraject past bij jou als je een 40+ vrouw bent, al veel hebt geprobeerd, maar helaas toch steeds weer terugvalt/aankomt. Als je merkt dat je hormonen aan het veranderen zijn. Het is echt iets voor jou als het dit keer goed wil aanpakken, gewoon met ‘normaal’ eten of zoals ik altijd zeg met (h)eerlijk eten uit de supermarkt. Én wanneer je er ‘je schouders onder wil zetten’, echt aan de slag wil gaan, ook als het allemaal een keer niet zo leuk is, om jouw droom, verlangen waar te maken.

Ben je opzoek naar een Quick Fix, kant en klare eetschema’s en wil je niet werken aan je eigen gedrag, dan is dit coachtraject niet geschikt voor je. Het is mijn intentie om je de regie terug te geven, zodat ook jij ‘zonder schuldgevoel’ kan genieten van lekker en voldoende eten. Jij zelf kan beslissen wat en hoeveel je eet, je ideale gewicht behaalt & kan behouden. De gezond slanke leefstijl krijgt die past bij jou en waarmee jij floreert in jouw leven! Dát is wat ik je gun! 

‘Samen gaan we jouw nieuwe gezonde, vitale en slanke(re) leven creëren’

De bedragen zijn incl. BTW. Je krijgt een BTW factuur. Heb je een eigen bedrijf dan kun je deze opgeven aan de Belastingdienst. Ben je in loondienst, dan kun je je werkgever vragen (een deel van) dit traject te vergoeden.

Ben je enthousiast, nieuwsgierig of sta je te poppelen om te beginnen, ieder persoonlijk traject begint met een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kan ik je vragen beantwoorden, kijken we of we een match zijn. Dit (gratis) kennismakingsgesprek via beeldbellen (zoom) of bij mij op kantoor, verplicht je tot niks. Je neemt zelf de tijd om een besluit te nemen.

Mireille, 7 kilo lichter en rustige darmen

Ik heb door de jaren heen zoveel geprobeerd om wat kilo’s kwijt te raken, soms met succes en regelmatig ook zonder succes. Maar tijdens het eerste gesprek met jou leerde ik dat ik het hele dieet idee los mocht laten. Ik moest terug naar de basis van 3x per dag. Soms wel een tussendoortje. Wat een rust heb ik sindsdien in mijn hoofd. Je hebt me zoveel geleerd de afgelopen maanden. Al jouw kennis deel je met ons, de vrouwen die je begeleidt. Ik ben inmiddels 7 kilo lichter. Wat ik zo fijn vind is dat mijn darmen eindelijk ontspannen zijn. Jij hebt me laten inzien dat ik het waard ben om goed voor mezelf te zorgen!! Dank voor de liefdevolle begeleiding en alle leerzame tips.

Veelgestelde vragen

Voor wie is de 1-op-1 coaching geschikt?

De 1-op-1 coaching is geschikt voor 40+ vrouwen die verlangen naar een gezond(er) gewicht dat ze echt blij maakt, rust, energie en vrijheid willen ervaren. De coaching is ook geschikt als je last hebt van (hormonale) klachten en kwaaltjes, in de overgang bent, deze nog moet komen of al achter de rug is. Ben je jonger dan 40 en voel je dat je door mij gecoacht wil worden dan ben je natuurlijk ook van harte welkom.

Kan ik ook losse sessies boeken?

Het veranderen van je leefstijl, gezond afvallen zonder dieet, je hormonen in balans brengen is geen quick fix. Het is zelfs wetenschappelijk bewezen dat 95% van de mensen veranderingen niet volhouden als ze teveel in 1x veranderen. Buiten dat is het gewoon super frustrerend als je weer terugvalt in het oude patroon. Misschien herken je het wel van eerdere diëten die je hebt gevolgd.

Het heeft tijd nodig, je maakt van alles mee, pieken, dalen, je gedachtes die soms tegensputteren, de blijdschap van overwinningen. In het begin is het wennen, zoeken, afstemmen, ongeduld of perfectionisme kunnen in de weg staan. Maar ook hiermee ga ik je helpen. Mijn coachtrajecten zijn zorgvuldig opgebouwd om stap voor stap, alles te leren wat je nodig hebt, te fine tunen naar de leefstijl die volledig bij jouw leven past. Om uiteindelijk volledig zelf de regie te hebben en blijvend te genieten van jouw nieuwe gezonde gewicht en leefstijl. Gun jezelf de tijd als je het optimale resultaat wil gaan bereiken.

 

 

Wanneer kan ik beginnen?

In principe kan je meteen beginnen als je het coachprogramma hebt geboekt. Als we elkaar nog niet hebben gesproken tijdens een kennismakingsgesprek, dan neem ik uiterlijk de eerstvolgende werkdag contact met je op om de eerste afspraak in te plannen. Normaal gesproken is de eerste afspraak 1 week nadat we elkaar hebben gesproken. Meteen na dit gesprek ben je al begonnen. Ik ga je ‘huiswerk’ geven zodat ik inzicht krijg in hoe het nu met je gaat, wat je huidige eetpatroon is en hoe het met jouw hormoonhuishouding gesteld is. Dit is belangrijke informatie omdat we ‘jouw probleem’ bij de wortel gaan aanpakken om de blijvende verandering te gaan creëren. 

Ik heb het nu heel druk, is het dan wel handig om nu te beginnen?

Het juiste moment kiezen is lastig. Wat ik heb ervaren is dat het eigenlijk niet bestaat. Er is altijd wel iets, een verjaardag, een vakantie, de toetsweek van je zoon/dochter, een feestje, weekendje weg, een verkoudheid, Corona, drukte op het werk. That’s life, hier hebben we mee te dealen. Deze situaties zullen er altijd zijn.

De coaching is bedoeld om de gezonde ‘dieetvrije’ relatie met eten en jezelf te creëren die volledig bij jouw eigen unieke leven past. Het beste moment … dat is NU, deze situaties horen bij het leven. En als deze uitdagingen er niet meer zouden zijn, dan komen er wel weer nieuwe. We gaan ze als uitdaging aankijken en ervoor zorgen dat ze voor jou geen uitdaging meer zijn.

In het plannen van onze coachsessies houden we uiteraard wel rekening met vakanties, feestdagen e.d..

Kan ik gewoon met mijn gezin eten of moet ik apart gaan koken?

Het is juist de bedoeling dat je gewoon samen met je gezin kan eten. Zie je het al voor je dat je de rest van je leven apart zou moeten koken en toekijken hoe zijn wel samen genieten …

Je kan en mag alles eten als je maar weet hoeveel en wat jouw eigen unieke lichaam nodig heeft. Het gaat om het vinden van de juiste balans. Hier ga ik je bij helpen. Ik leer je hoe je gewoon je boodschappen in de supermarkt doet, hoe je op een eenvoudige manier met het hele gezin (h)eerlijk kan eten. Er zijn geen verboden producten, het lichaam heeft juist aardappelen, rijs, pasta, vlees*, kip*, vis*, brood en nog veel meer nodig. Ja zelfs zo af en toe eens heerlijk (on)gezongen. Ik ga je leren waarom en hoe je dit doet.

* Ben je vegetariër dan houden we hier uiteraard rekening mee.

Waarom krijg ik bij de 1-op-1 coaching ook het online Vrouw in Balans programma?

De 1-op-1 coachsessie zijn volledig afgestemd op jouw eigen unieke leven en traject. Het online Vrouw in Balans programma is een uitermate waardevol programma met 12 modules waar je altijd op terug kan vallen. De videolessen kan je volgen wanneer het jouw uitkomt, als extra inspiratie, motivatie of gewoon omdat je behoefte hebt aan extra uitleg.

Tijdens jouw 1-op-1 coachtraject kan het zijn dat ik je verwijs naar bepaalde modules omdat ik weet dat die je gaan helpen, als extra oefening, ondersteuning.

Na afloop van jouw coachtraject kun je lid blijven zolang als jij wilt, er komen geen extra kosten bij. Het is jouw eigen waardevolle database die je kan blijven gebruiken. Ik zorg ervoor dat de informatie in het online programma up to date blijft!

Werk jij ook met bloedtesten?

Nee, ik werk niet met bloedtesten. Wanneer je nu last hebt van overgewicht, je hormonen of andere (vage) kwaaltjes en klachten dan wil dit zeggen dat er sprake is van een disbalans. Door alle vragen die ik je ga stellen kan ik, zonder bloedtest, achterhalen wat de oorzaak van de disbalans is en gaan we aan de slag om dit met (h)eerlijke voeding uit de supermarkt te herstellen. Eventueel met een aanvullend supplementen advies. Dit laatste is altijd een advies, het is aan jezelf om deze wel of niet te gaan gebruiken om je lichaam (extra) te ondersteunen.

Worden de kosten vergoed door mijn (zorg-) verzekering?

Mijn coaching wordt niet vergoed. Het kan zijn dat je werkgever een budget voor coaching heeft waarop je een beroep kan doen. Heb je een eigen bedrijf, dan kan je de factuur opnemen in je administratie. Mijn coachtrajecten zijn een investering in jezelf, in jouw eigen leven en de ‘duurzame’ verandering.

Volg mij op Instagram

@healthyaging.claudia

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?