Waarom het je tot nu toe nog niet gelukt is

Je hebt van die vrouwen die met gemak alles voor elkaar lijken te krijgen. Geef ze een dieet, ze vallen moeiteloos af. Zie ze op de sportclub van je kinderen en ze lijken altijd alle tijd van de wereld te hebben en stralen altijd. Als het gaat over tijd, dan lijken ze met gemak alle tijd van de wereld te hebben en plannen moeiteloos alles in.

Helaas ben ik niet zo’n vrouw. En zijn de vrouwen die ik coach ook niet deze vrouw. Alleen weten ze dat nog niet en blijven keer op keer alles op alles zetten om toch zo te zijn als die ‘vrolijke, ontspannen, altijd lachende slanke vrouwen’. Maar ja, als het niet in je zit, dan blijft het een gevecht. Een gevecht dat uiteindelijk weer uitmondt in teleurstelling omdat je het niet kan. Verdrietig omdat je aan jezelf gaat twijfelen, je verwijt jezelf dat je geen wilskracht hebt, waarom jij die knop niet kan omzetten. Waarom het bij jouw altijd zo’n chaos is, je nooit eens rustig kan gaan zitten en ontspannen en zo gaat het maar door….

En laat nou precies dit ‘the bottleneck zijn’ om echt de doorbraak te maken naar die gezonde ontspannen relatie met eten en jezelf.

Weten wie je echt bent is de sleutel voor jouw succes!

We zijn allemaal uniek en toch hebben we hetzelfde ideaalbeeld voor ogen. Hoe bijzonder is dat. Dat ideaalbeeld komt echt doordat het lijkt dat die andere vrouw, die zo straalt zo onbezorgd lijkt. Terwijl jij zo aan het vechten bent, je verlangt naar rust.

Realiseer je dat wat je van die andere vrouw ziet, niet de universele waarheid is, maar enkel dat wat jij op dat moment ziet. Iedere vrouw is anders, iedere vrouw is uniek. Zo is de ene vrouw heel doelgericht en voelt zich prima in haar element als ze doelen kan gaan halen. Terwijl de andere vrouw veel meer het zorgzame type is en compleet is de stress kan schieten als ze doelen moet halen.

De ene vrouw is introvert en vind het heerlijk om alleen te zijn, de andere vrouw is extrovert en laad juist haar batterij op door bij andere mensen te zijn.

De ene vrouw is stressbestendig en de andere vrouw totaal niet.

Als je dit eenmaal inziet, dan heb je een uitermate krachtig inzicht te pakken. Dan kun je een begin gaan maken met ontdekken wie je ‘echt’ bent en waar jij echt behoefte aan hebt. Zo kun je andere gewoontes gaan creëren die wel voor je gaan werken. Je zal gaan merken dat je ineens heel veel van jezelf gaat herkennen en dat dingen ineens wel lukken. Dit is het begin van het creëren van een gezonde relatie met eten en jezelf en afvallen zonder dieet. Dankzij deze ontdekking heb ik de strijdbijl met eten begraven en heb ik mijn eigen succesformule ontdekt.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?