groene pasta recept

Groente pasta

Een verrassende hormoonproof groene pasta met spinazie, bimi (aspergebroccoli), feta en homemade pasta. Deze pasta geeft je een smaakvolle vervanging om een avond geen vlees, vis of kip te eten. Dankzij de combinatie van eiwitten, gezonde vetten en de groene groenten krijgt je lichaam alle voedingsstoffen die het nodig heeft voor een gezonde hormoonbalans en een blijvende slanke leefstijl.

Wat heb je nodig voor 4 personen: 
– 250 – 300 gram ongekookte spaghetti
– 110 gram walnoten (gepeld)
– 600 gram spinazie
– 300 gram bimi (aspergebroccoli)
– zout en peper
– 70-80 ml extra vierge olijfolie
– 120 gram feta
– handje basilicum
– 75 gram geraspte Parmezaanse kaas
– 1 flinke hand rucola
– blender of keukenmachine

Zo maak je de groene pasta en de pesto:
Je begint met het maken van de pesto. Doe 60 gram walnoten, 50 gram geraspte Parmezaanse kaas, de basilicum, rucola en 60 ml olijfolie in de blender of keukenmachine en pureer alles fijn. Let op, een pesto is geen gladde massa, maar juist fijn/klein geblend. Nu kan je aan de pasta gaan beginnen. Kook de spaghetti in ruim water beetgaar. Voeg eventueel wat zout toe aan het water voor de smaak. Volg voor de kooktijd de aanwijzing op de verpakking. De laatste 2 minuten kook je de spinazie en de bimi mee. Giet alles af en laat het ongeveer 1 minuut uitlekken in een vergiet. Hussel je pasta in een schaal en doe er olijfolie doorheen. Breng op smaak met peper en zout. Strooi als laatste de feta en de walnoten (beide in stukjes gebroken) en het restant van de gerapte parmazaanse kaas over de pasta. Serveer de pesto bij de pasta.

Weten hoeveel eten bij je past? Bereken dan hier eenvoudig hoeveel jij nodig hebt om op een gezonde manier af te vallen of om op gewicht te blijven.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?