De kracht van dankbaarheid, opruimen en afscheid nemen!

Zonder dat ik van het bestaan af wist, heb ik de methode van Marie Kondo, gebruikt voor mijn eigen transformatie naar een gezonde, zelfverzekerde, slanke vrouw

Toen ik in 2013 besloot mijn levensstijl te veranderen zag ik al voor mij hoe ik wilde dat ik wel zou zijn, hoe de gezonde, fitte, slanke ik eruit zou zien. Wat ze zou doen, welke kleren ze zou dragen, wat ze zou eten, zeggen, denken. Ik zag voor mij hoe ze in een leuk jurkje over het strand liep, vrij, blij, stralend. Ik voelde haar vrije, gezonde energie. Haar huid en ogen stralend, zelfverzekerd …. Een gelukkige vrouw zijn wat het enige dat ik wilde.

Al die jaren was ik boos en verdrietig geweest over mijn gewicht, dat dikke lijf, die slechte gezondheid. Nu was het anders, ik voelde een gevoel van dankbaarheid komen. Dankbaar omdat ik zo goed wist wat ik nooit meer wilde voelen en meemaken, dankbaar omdat ik nu eindelijk echt helder had wat ik wel wilde.

Ik besloot om mijn kilo’s en oude gewoontes en gedachtes te gaan opruimen. Stap voor stap. Iedere keer dat ik een oude gewoonte of gedachte tegenkwam, je weet wel dat stemmetje in je hoofd, zei ik ‘Dank je wel dat je dit zegt, maar het is nu veilig en vertrouwd voor mij om een gezonde keuze te maken’.

Iedere keer als ik 5 kilo was kwijtgeraakt deed ik hetzelfde. Ik bedankte de kilo’s omdat ik dankzij deze kilo’s zo goed wist wat ik nu wel echt wilde in mijn leven en vervolgens nam ik afscheid van ze. Daarna volgde het moment waarop ik even een feestje voor en met mezelf vierde omdat ik alweer een stap dichterbij mijn doel was.

“Keep only those things that speak to your heart. Then take the plunge and discard all the rest. By doing this, you can reset your life and embark on a new lifestyle.” Marie Kondo

Zo deed ik het precies hetzelfde met alle kleren in mijn kast die te groot waren geworden. Ieder kledingstuk wat te groot was geworden bedankte ik en bracht ik naar een goed doel. Van alle kleding die te groot werd heb ik afscheid genomen. Ik wist dat als ik ze zou laten hangen er altijd een ‘achterdeur’ open zou staan naar weer aankomen. Precies wat ik niet wilde. Ik wist 100% zeker dat ik nooit van mijn leven meer die grotere kledingmaat wilde hebben.

Het uitgangspunt van Marie Kondo is dat ‘Alles waar je niet niet blij van wordt weg kan, maar niet voordat je het item uitvoering hebt bedankt voor de bewezen diensten’.

In 2015 las ik het boek ‘Opgeruimd’ van Marie Kondo. In Marie Kondo’s inspirerende en wijze lessen ontdekte ik de parallellen tussen haar methode en alles wat ik had gedaan.

Een opgeruimd huis geeft rust en ruimte, positieve energie, ‘is wat Marie Kondo je leert. Een opgeruimd, gezond en vitaal lichaam geeft rust, ruimte en positieve energie, een opgeruimd ‘hoofd’, geeft je rust, ruimte en energie om te focussen op hoe je wel wil leven en zijn is wat ik ontdekte.

Het kwartje viel toen ik terugdacht aan mijn transformatie. Doordat ik stap voor stap afscheid heb genomen van mijn oude gedachtes, gewoontes en kilo’s en deze heb bedankt voor de bewezen diensten, kwam er ruimte voor nieuwe wel helpende gedachtes, gewoontes en een gezond lichaam. Dit was waarom ik niet meer bang was dat ik ooit weer aan zou komen of in mijn oude patronen zou gaan vervallen.

Opgeruimd zijn geeft je vrijheid. De vrijheid om te zijn wie je echt wil zijn.

Het klinkt misschien vreemd, want hoe kun je dankbaar zijn voor je overgewicht, een minder goede gezondheid en onrust in je hoofd als dit is wat je dag in dag uit belemmert. Draai het eens om, als je dit nu hebt dan weet je heel goed wat je niet meer wil. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is te besluiten waar jij je vanaf nu wel op gaat richten.

Opruimen, dankbaarheid en afscheid nemen zijn een vast onderdeel van de door mij ontwikkelde Vrouw in Balans Methode. Ze maken het verschil tussen tijdelijk je levensstijl veranderen of de blijvende (h)eerlijke gezonde leefstijl die ik zelf ook heb bereikt en iedereen gun.

Vind je deze blog waardevol en gun je andere vrouwen ook deze tips, deel dan deze blog. Gebruik hiervoor de social media knoppen die je in je scherm ziet. 

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?