heerlijk bananenbrood

Bananenbrood ik ben er dol op. Het is zo makkelijk te maken als je maar weet hoe. En dat vertel ik je graag. Voor een (h)eerlijke gezonde leefstijl heb je geen hypes of strenge diëten nodig. Het enige dat je nodig hebt is weten wat (h)eerlijke gezonde voeding is, hoeveel eten bij je past en daar van genieten.

Bananenbrood is een echte aanrader voor iedereen die gezond wil eten. Je hebt echt geen suiker, honing of andere zoetstoffen nodig. De zoete smaak komt van het amandelmeel, de bananen en Vanille Bourbon.

Ingrediënten voor 1 bananenbrood:

  • 4 bananen
  • 170 gram amandelmeel
  • 3 eieren
  • Vanille Bourbon
  • Olie om bakblik in te vetten of bakpapier (ik gebruik altijd bakpapier

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 170 graden. Met een keukenmachine of bijvoorbeeld blender of mixer vermeng je 3 bananen en 3 eieren tot een mooi glad geheel. Voeg nu het amandelmeel toe en meng alles nog een keer goed door. Hierna voeg je de Vanille Bourbon toe, gewoon zoveel als je zelf denkt dat lekker is, en meng je alles voor een laatste keer goed door tot een glad beslag. Doe het bakpapier in de cakevorm of vet de cakevorm in.

Heb je een mooi beslag dan giet je dit in je cakeblik. Snij nu de overgebleven banaan over de lengte in mooie repen. Druk deze repen op 1 na in het beslag. Niet plat naar beneden, maar je zet ze als het ware op de kant en duwt ze zo in je beslag. Verdeel ze. De laatste reep die druk je wel plat in het beslag. Ik vind het altijd leuk als het er mooi uitziet, daarna ‘lijn ik deze uit’ zodat deze in het midden zit. Wrijf een beetje van het beslag over deze laatste reep.

Nu kun je de cakevorm in de oven zetten en bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten gaar. Prik eventueel met een cocktailprikker in het brood om te kijken of het goed gaar is. Haal het bananenbrood uit de oven, laat het goed afkoelen en snij het brood daarna in plakken.

Enjoy it! Je hebt nu voor jezelf een echt (h)eerlijk bananenbrood gemaakt dat 100% meukvrij is. Weet je wat ik hier zo leuk aan vind is dat het allemaal wel gewoon kan en je steeds meer kan gaan ontdekken hoe makkelijk het eigenlijk is om zo èn lekker te genieten zonder schuldgevoel, bloedsuikerdips en dat soort dingen!

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?