Amandelkoekje met citroen 

Amandelkoekjes

Over koekjes gesproken… Als je er dan toch voor kiest om een koekje te eten, dan is natuurlijk niks zo lekker als ‘een koekje van eigen deeg’. Ik heb een heerlijk en vooral ook erg makkelijk recept voor je om je eigen frisse amandelkoekjes met citroen te maken.

Ingrediënten:

  • 140 gram amandelmeel
  • 15 gram kokosmeel
  • 55 gram gesmolten kokosolie
  • 80 gram agavesiroop, maple siroop, dadelsiroop of honing
  • 1 citroen, waarvan je 1 el citroenraps gebruikt en 1,5 tl citroensap
  • 0,5 tl bakingsoda, wijnbaksteenpoeder
  • Snufje zout

Hoe maak je de amandelkoekjes met citroen

Meng de gesmolten kokosolie, de agavesiroop (de siroop naar keuze), de citroensap en het citroenrasp in een kom. Meng dit goed door. Voeg er daarna het amandelmeel, kokosmeel, bakingsoda/wijnbaksteenpoeder en het zout aan toe. Meng alles heel goed door. Het deegmengsel is nu een natte, kleffe massa. Je kan er nog geen koekjes van maken. Zet de kom 30 minuten in de koelkast. Ondertussen verwarm je de oven voor tot 180 graden. Leg een vel bakpapier op je bakplaat.

Als je de kom uit de koelkast haalt dan kun je het mengsel met je handen gaan kneden tot een deeg. Uit het deeg kun je ongeveer 10 à 12 koekjes maken. Rol bolletjes, druk deze een beetje plat. De bedoeling is dat je een deegplakje hebt van ong. 0,5 cm.

Bak de koekjes in de oven in ongeveer 10 à 15 minuten af, afhankelijk van je oven. Ze horen mooi goudbruin te zijn. Als je ze uit de oven haalt zijn ze nog zacht. Laat ze goed afkoelen voordat je ze gaat opeten. De koekjes kan je een paar dagen bewaren in een goed afgesloten koektrommel of bakje.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?