Hormoonproof appeltaart
Het kan echt, jezelf en iedereen die je lief is, verwennen met een smakelijke gluten- en suikervrije appeltaart. Eindelijk een taartje dat je geen bloedsuikerpiek geeft, maar juist goede energie geeft.
Wat heb je nodig om deze appeltaart te maken:
- 160 gram boekweitmeel
- 1/2 theelepel gemalen vanille Bourbon
- Kaneel
- 22 gram bakpoeder
- beetje zeezout
- 5 goudreinetten
- 40 gram roomboter of kokosolie
- 4 eieren
- 200 ml havermelk of kokosmelk
- bakvorm met een doorsnede van 26 cm
Hoe maak je de suikervrije appeltaart:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet je bakvorm in met de roomboter of bekleed deze eventueel met bakpapier. Bestrooi de bakvorm met 20 gram boekweitmeel.
Meng in een kom de boekweitmeel, de vanille, het bakpoeder en het zeezout. Als het allemaal goed is gemengd schil je de appels en verwijder je de klokhuizen. Daarna snij je de appels in dunne plakjes. Strooi over de appels ruim kaneel. Ondertussen laat je in een klein pannetje de roomboter of kokosolie smelten. Let goed op dat het niet te warm wordt. Aan het mengsel in de kom voeg je nu de eieren, de havermelk/kokosmelk en het vet toe. Mix alles heel goed door tot een mooi glad geheel.
Giet nu een kwart van je deegmengsel in de bakvorm. Leg hierna de helft van je appelpartjes plat in de bakvorm. Dus ze een beetje aan. Voeg nu de rest van de appelpartjes toe. Giet vervolgens de rest van je deegmengsel over de appels. Zorg dat het over alle delen gaat. Strijk de bovenkant glad en zet hierna je taart in de oven. Bak je suikervrij en glutenvrije appeltaart in 30 tot 40 minuten op 200 gram af.
Haal de appeltaart als deze klaar is uit de oven en laat de taart kort afkoelen voordat je er van gaat genieten.
Als je de taart in 12 stukken deelt, bevat ieder stuk ongeveer 145 kcal.