Zaden & Pitten brood met noten

Dit heerlijke zaden & pitten met noten brood is mijn favorieten tussendoortje. Omdat het vol met vezels, voedingsstoffen & gezonde vetten zit is het ideaal voor het ontbijt, lunch of zelfs als tussendoortje. Het brood geeft je door alle goede stoffen een lang voldaan gevoel.

Wat heb je nodig om het zaden & pitten brood met noten te maken:

√ 100 zonnebloempitten
√ 100 gram pompoenpitten
√ 100 gram sesamzaad
√ 100 gram gebroken lijnzaad
√ 60 gram chiazaad
√ 100 gram cranberry’s
√ 50 gram pecannoten
√ 50 gram amandelen
√ 100 gram kokosolie
√ 5 eieren
√ 1 bakblik (26 x 11,5 cm)
√ 1 vel bakpapier

Hoe maak je het brood:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed het bakblik met het pakpapier. Breek de amandelen en de pecannoten in grove stukken. Smelt ondertussen op een laag vuur je kokosolie tot het vloeibaar is. Meng in een grote kom alle zaden, pitten, noten en de cranberry’s. Voeg   de eieren toe en meng alles nog een keer goed door. Hierna voeg je de kokosolie toe. Roer het hele mengsel nog een keertje goed door en schep het daarna in het bakblik. Bak het brood in de oven af in ongeveer 60 minuten. Laat het brood goed afkoelen voordat je het in plakjes gaat snijden. De plakjes kun je goed invriezen zodat je niet in de verleiding komt om er in 1 keer teveel van te eten.

Eventueel kan je van dit recept ook zaden & pitten muffins met noten van maken. Gebruik hetzelfde recept. Schep kleine bolletjes van het mengsel in je muffin vorm en halveer de baktijd.

Eet smakelijk!

p.s. Wil je weten hoeveel calorieën 1 plakje Zaden & Pitten brood met noten bevat, voer dan alle ingrediënten die je hebt gebruikt in in bijvoorbeeld MyFitnessPal. En deel het totaal aantal calorieën door het aantal plakjes waarin je het Zaden & Pitten brood met noten hebt gesneden.