Pastasalade met pesto, rucola en mango
Het liefste hou ik mijn maaltijden zo eenvoudig mogelijk. In een korte tijd wil ik een smakelijke maaltijd op tafel zetten waar ik van geniet, mijn lichaam blij is èn waar ik veel energie van krijg. Deze pastasalade is zo’n gerecht. Je kan deze als volwaardige lunch eten, maar bijvoorbeeld ook combineren met een heerlijke warme soep. Of als bijgerecht bij je maaltijd.
Ingrediënten (4 personen):
- 250 gram farfalle. Iedere pasta is goed.
- 85 gram rucola
- 1 bol buffel mozzarella
- 125 gram gemengde olijven
- 125 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 rode paprika
- 1 mango
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels zilveruitjes
- 2 tl kappertjes
- 1 flinke scheut yoghurt
- 3 tl groene pesto
- pijnboompitten
Kook de pasta gaar. Hak de teentjes knoflook fijn. Meng in een klein bakje de yoghurt, knoflook en de pesto. Giet de pasta af en laat deze afkoelen. Meng daarna de yoghurt/knoflook/pesto door de pasta. Voeg daarna de rucola toe en vermeng de pasta en de rucola goed. Snij hierna de paprika in reepjes, de buffel mozzarella en de mango in blokjes.
Voeg de paprika, de mozzarella en de mango toe aan de salade. Hussel alles weer goed door. Verdeel daarna de olijven, de zongedroogde tomaatjes, zilveruitjes en de kappertjes over de salade. Eventueel alles nog een keertje goed husselen. Strooi als laatste de pijnboompitten over de salade. Mocht je willen dan kan je altijd een beetje peper en zout over de salade doen voor wat extra smaak.
Eet smakelijk!
P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.