Pastasalade met pesto, rucola en mango
Het liefste hou ik mijn maaltijden zo eenvoudig mogelijk. In een korte tijd wil ik een smakelijke maaltijd op tafel zetten waar ik van geniet, mijn lichaam blij is èn waar ik veel energie van krijg. Deze pastasalade is zo’n gerecht. Je kan deze als volwaardige lunch eten, maar bijvoorbeeld ook combineren met een heerlijke warme soep. Of als bijgerecht bij je maaltijd.
Wat heb je nodig om deze pastasalade te maken (4 personen):
- 250 gram farfalle. Iedere pasta is goed.
- 85 gram rucola
- 1 bol buffel mozzarella
- 125 gram gemengde olijven
- 125 gram zongedroogde tomaatjes
- 1 rode paprika
- 1 mango
- 3 teentjes knoflook
- 2 eetlepels zilveruitjes
- 2 tl kappertjes
- 1 flinke scheut yoghurt
- 3 tl groene pesto
- pijnboompitten
Zo maak je de pastasalade:
Kook de pasta gaar. Hak de teentjes knoflook fijn. Meng in een klein bakje de yoghurt, knoflook en de pesto. Giet de pasta af en laat deze afkoelen. Meng daarna de yoghurt/knoflook/pesto door de pasta. Voeg daarna de rucola toe en vermeng de pasta en de rucola goed. Snij hierna de paprika in reepjes, de buffel mozzarella en de mango in blokjes.
Voeg de paprika, de mozzarella en de mango toe aan de salade. Hussel alles weer goed door. Verdeel daarna de olijven, de zongedroogde tomaatjes, zilveruitjes en de kappertjes over de salade. Eventueel alles nog een keertje goed husselen. Strooi als laatste de pijnboompitten over de salade. Mocht je willen dan kan je altijd een beetje peper en zout over de salade doen voor wat extra smaak.
Eet smakelijk!
Wil je weten of je hormonen in balans zijn, lees dan mijn blog over je lichaam en hormonen.