Sta op! En maak een keuze voor wat jij echt wil!

Wat is dat nou dat het soms zo ontzettend moeilijk maakt om voor jezelf te kiezen?

Het is de angst, de angst voor het onbekende. Wat gaat er gebeuren als ik deze keuze maak? Het is de ‘Fear of Missing Out’ bang om iets te missen als je een andere keuze maakt? Het is de angst voor afwijzing, de reactie van een ander. Maar het kan ook zijn het gewoon niet weten hoe het zal zijn als je eenmaal echt dat gezonde dieetvrije leven hebt bereikt.

Ik herken je angst, die was er bij mij ook. Dit keer won echter het verlangen, het verlangen om gezond oud te worden. Ik zag mijn kinderen voor mij en dacht aan ze hoe het later zou zijn…. Later als jij groot zouden zijn, misschien al verliefd, verloofd, getrouwd. Hoe zou ik er dan bijzitten? Moe, vaak ziek, last van de overgang, oud. Of gewoon als leuke, gezonde, vitale 60-plusser.

Lijnrecht tegenover angst staat vertrouwen

Hoeveel vertrouw je jezelf? Als je relatie met eten niet goed is, dan mis je op dit vlak waarschijnlijk het vertrouwen. Dat is niet gek, het is hoe het nu is. Wellicht heb je op andere vlakken veel meer vertrouwen in jezelf. Bijvoorbeeld in je werk. Hoe goed ben je in je werk, ben je daarin wel zelfverzekerd? Hoe is het met autorijden? Kan je dat zelfstandig, vertrouw je in de auto wel op jezelf? Heb je kinderen, heb je wel vertrouwen in jezelf als opvoeder?

Zo kan je wellicht nog veel meer voorbeelden bedenken waarin het vertrouwen er wel is. 

Als je, net zoals de meeste vrouwen hebben, een leven hebt waarin je vertrouwd bent met diëten dan is het eng om dit los te laten, om te kiezen voor een dieetvrij leven. Dit is waarom ik altijd adviseer om stap voor stap naar je doel toe te werken. De gezonde relatie met eten, het dieetvrije leven.

Stap voor stap zodat je het vertrouwen in jezelf kan hervinden. Wat zou er mogelijk worden als je je niet meer laat leiden door je angsten en twijfels? Wat zou er mogelijk zijn als je jezelf en de keuzes die je maakt vertrouwt?

 Een ander zal altijd een mening hebben over de keuzes die je maakt, of ze nu gezond zijn of niet. De mening van de ander is de zienswijze van de ander. Het heeft niks met jou te maken. De ander heeft haar eigen ervaringen over een dieet. Misschien omdat ze er zelf slechte ervaringen meeheeft, of omdat een dieet haar middel is om steeds tijdelijk af te vallen (en daarna weer aan te komen). Misschien wel omdat ze je wil behoeden voor de fouten die ze zelf heeft gemaakt

Sta jij op, durf jij de keuze te maken!

Als jij nu niet gelukkig bent met het lichaam waar jij in leeft, als je het verlangen hebt naar een gezonder, energieker, misschien wel slanker lichaam, dan mag je hiervoor gaan. Alleen jij leeft in jouw lichaam, niet de ander.

Eerlijkheid is wat je gaat helpen als je nu de angst hebt voor de mening en reactie van een ander. Eerlijkheid over de keuze die je hebt gemaakt. Kies je voor een gezonde relatie met eten en dus een dieetvrij leven, dan is dat wat je mag gaan vertellen. Vertellen waarom je nu bewust een andere keuze maakt. Vertellen dat je besloten hebt om gezonder en energieker te gaan worden. Je zal merken dat de ander je dan niet gaat veroordelen, maar juist respect uitspreken. Gezonder en energieker leven is het verlangen van de meeste mensen, je bent niet de enige. Het grote verschil is dat jij het wel doet en de ander nog niet. Door eerlijk te zijn ben je niet alleen je eigen inspirator, maar ben je het gelijk ook voor de ander. Hoe gaaf is dat?

Angst en Vertrouwen staan lijnrecht tegenover elkaar. Hoe zou het voor je zijn als je besluit om te vertrouwen op je eigen kracht omdat je het op andere vlakken ook gefikst hebt.

In iedere vrouw schuilt een sterke vrouw, ook in jou!

In mijn ogen het kiezen voor een gezond leven, een dieetvrij leven het beste wat prachtige vrouw die zichzelf serieus neemt aan zichzelf zou mogen geven. Niet alleen voor jezelf, maar ook omdat het je de zuivere energie geeft om de allerbeste versie van jezelf te zijn voor iedereen die je lief is! 

Ik hoop dat deze blog je handvatten heeft gegeven zodat je een keuze kan gaan maken. De keuze voor hoe jij wel wil leven, welke energie je aan jezelf gaat gunnen. Voel je dat je na het lezen van deze blog aan de slag wil gaan om een gezonde relatie met eten en een dieetvrij leven te krijgen, neem dan contact met mij op. Ik ben er voor je!

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?