Boekweit pannenkoekjes

Boekweit pannenkoeken

Ik ben dol op pannenkoekjes en eet ze graag als ontbijt of lunch. Omdat ik iets nieuws wilde proberen ben ik dit keer aan de slag gegaan met boekweitmeel. In een handomdraai waren deze pannenkoekjes gemaakt. Het recept is voor 2 tot 4 personen, jij beslist zelf hoeveel pannenkoekjes je eet. Dat het recept een succes is weet ik zeker. Mijn man is absoluut geen pannenkoekfan, heel af en toe eet hij een bananenpannenkoek en daar blijft het bij. Hij zag mij bezig met het maken van de foto’s en wilde heel graag proeven … hij kreeg er geen genoeg van, bleef maar zeggen hoe lekker hij ze vond!

Boekweit is een meelsoort die goed past in een gezonde leefstijl, het is glutenvrij en doordat de glycemische index van boekweit laag is blijft je bloedsuiker langer stabiel. 

Wat heb je nodig: 

Roomboter of kokosolie
100 gram boekweitmeel
2 eieren
200 ml plantaardige melk, ik heb havermelk gebruikt
2 tl wijnsteen bakpoeder
Eventueel kan je 2 tl kaneel en een snufje zout toevoegen. Ik heb het niet gedaan.
Snuf Himalayazout 

Voor de topping: 

Magere yoghurt
Banaan
Blauwe bessen
Druiven
Kokosrasp 

Hoe maak je de boekweit pannenkoekjes

Meng de eieren, boekweitmeel, plantaardige melk en de bakpoeder goed door elkaar tot je een gladde massa krijgt. Verhit de roomboter of kokosolie in de pan, let op dat je het wel op een rustig tempo doet, anders dan verbranden de pannenkoekjes.

Bak al de roomboter of kokosolie warm is rustig de kleine pannenkoekjes. Ik doe dit door met een kleine soeplepel rustig het beslag in de pan te verdelen. Je kan meerdere pannenkoekjes tegelijk in 1 pan bakken. Als de pannenkoekjes klaar zijn kan je beginnen met stapelen. Doe tussen ieder pannenkoekje wat yoghurt en leg daar bovenop een paar dunne plakjes banaan en eventueel stukjes blauwe bessen en/of druiven.

Als finishing touch strooi je wat kokosrasp over de pannenkoekjes en daarna is het tijd om heerlijk te gaan genieten van je (h)eerlijke boekweit pannenkoekjes.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?