Het is maar een gedachte

Er is niks zo frustrerend als iedere keer goed je best doen, je dieet perfect volgen en daarna weer gewoon aankomen.

Bij een dieet leg je de lat voor jezelf hoog, alles moet perfect gaan. De ‘fun’ is tijdelijk stopgezet, even op je tanden bijten, afzien, iedere dag trouw de shakes, maaltijdvervangers en repen eten. En dan is die dag daar, de dag dat eindelijk op de weegschaal het getal staat dat je blij maakt. Je straalt, de ‘fun’, energie en het zelfvertrouwen spat van je af. Je kan de hele wereld aan.

You’re on the top of the world

Je kan weer leuke jurkjes dragen, bent blij als je in de spiegel kijkt. Je bent vastberaden dat je nu nooit meer zwaarder gaat worden. Nooit meer, je weet het zeker! Langzaam laat je de teugels vieren. Je bestelt weer een wijntje, neem een koekje bij de thee en voor je het weet schuif je weer een pizza in de oven en denkt ‘ach eentje kan geen kwaad’.

Dan is ineens die dag daar dat je schrikt als je op de weegschaal staat. Je had al gemerkt dat je broeken niet meer zo lekker zaten, maar dit getal…….  Verdorie je had nog zo met jezelf afgesproken dat dit nooit meer zou gaan gebeuren.

Alweer mislukt

Laat ook maar zitten, de ‘fun’ van feestjes en gezellige avonden zijn weer terug in je leven. De pijn omdat je toch weer bent aangekomen druk je weg. Je had toch nog voldoende leuke kleren in je kast hangen. Snel doe je extra lippenstift op en alles is weer okay.

Ergens in je achterhoofd blijft dat stemmetje knagen, je probeert het goed te praten. Je vraagt je af hoe het kan dat zij het wel kan en jij niet.

Het verschil tussen ‘haar’ en ‘jij’ is wat zij tegen zichzelf zegt en het verhaal dat jij tegen jezelf verteld. Of beter gezegd het stemmetje in je hoofd dat je iedere keer op andere gedachtes brengt.

Je mag het zien als een playlist op Spotify. Zij heeft een playlist opstaan waar ze blij van wordt, die past wie zij is. Onbewust herhaalt deze playlist zich dag na dag in haar hoofd. Bij jou is het nog anders, jouw playlist is nog niet afgestemd op wie jij wel wil zijn. Nog niet afgestemd op die vrolijke, energieke, fitte en slanke(re) vrouw die je wil zijn.

Het is nu aan jou om de repeatknop van jouw playlist uit te zetten. Afscheid te gaan nemen van oude nummers en nieuwe nummers toe te voegen. Nummers die passen bij wie jij wel wil zijn.

Klinkt dit vaag voor je? Ik ga je helpen. De nummers uit de playlist zijn of helpende of saboterende gedachtes. Zij heeft alleen helpende gedachtes, ze denkt als de gezonde, fitte, energieke en slanke vrouw die ze is. Dit is wat haar stemmetje tegen haar zegt. Jouw gedachtes zijn anders, het zijn op het gebied van je gewicht saboterende gedachtes. Jouw stemmetje zegt dus steeds heel iets anders.

Je gaat het grote verschil voor jezelf maken door aan jezelf heel bewust te gaan vertellen dat je vandaag leeft en kiest als de gezonde, fitte, energieke en slanke vrouw. De vrouw die jij wil zijn. Dit is een goede helpende gedachte.

Iedere keer dat je merkt dat je in je hoofd, met je gedachtes afdwaalt van wie je wil zijn, herhaal je hardop in je hoofd jouw slanke helpende gedachte. Ik leef, eet en kies vandaag gezond, fit, energiek en slank. Dit herhaal je een aantal keren achter elkaar, je voelt zelf wanneer het okay is.

Dit is wat we noemen de kracht van je gedachtes,.

Je wordt wie je denkt dat je bent. Ook ik hiervan gebruik gemaakt. De dag ik inzag dat ik moest, maar ook echt wilde veranderen, heb ik het verhaal dat ik ‘dag in, dag uit’ aan mezelf vertelde veranderd.

De ‘och arme ik’ playlist heb ik vervangen door de ‘dit is wie ik wil zijn’ playlist. Dit is wat ik je wil aanmoedigen ook te gaan doen. Dit is ‘Becoming you…’

De door mij ontwikkelde methode Vrouw in Balans draait niet alleen om beter, gezonder te gaan eten. Het veranderen van je gedachtes is minstens zo belangrijk. Iedere les zet je weer een nieuwe stap op weg naar de gezonde, fitte, energieke en slanke(re) vrouw die jij wil zijn.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?