Als je ’s avonds, wanneer je eindelijk op de bank ploft, gewoon moet eten, maak je waarschijnlijk deze veelgemaakte fout

Geen ‘snaaibuien’ meer door meer te eten, kan dat?

Heb jij dat ook zo vaak dat het eten overdag best goed gaat, maar dat als je ’s avonds op de bank zit je ineens gaat verlangen naar een koekje en het niet bij een koekje blijft? Dat terwijl je je nog zo had voorgenomen om het niet te doen 

Wanneer je dit herkent, dan maak jij waarschijnlijk ook de veel voorkomende fout door overdag te weinig te eten. Of misschien ben je wel te streng voor jezelf. In deze blog ga je ontdekken hoe je met een paar kleine aanpassingen ervoor kan zorgen dat de snaaibuien minder worden. Of, en dat zou natuurlijk geweldig zijn, zelfs helemaal gaan verdwijnen.

Om gezonder, fitter en energieker te worden heb je juist een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten nodig. De goede koolhydraten leveren je cellen de energie die ze nodig hebben. De goede vetten geven je hersenen de energie die ze nodig hebben. Eiwitten zijn de bouwstenen van ons lichaam, spieren en lichaamscellen. Niet alleen dat, het zorgt voor herstel, beschermt en verbeterd ons lichaam. Dit zijn slechts een paar voorbeelden waarom het zo belangrijk is om juist wel koolhydraten, vetten en eiwitten te eten. Maar dan wel in de juiste verhoudingen.

Wat de meeste vrouwen vergeten is dat je lichaam niet alleen goede voeding nodig heeft om je energie te geven. Maar vooral ook de juiste hoeveelheden. Alles wat je eet geeft je energie. De vraag is welke energie krijg je van wat je eet en hoe lang kan je met deze energie doen.

De meest gemaakte fout is te weinig eten. Een ander woord voor energie is calorie. Hoeveel energie je iedere dag opnieuw nodig hebt is o.a. afhankelijk van je lengte, gewicht en leeftijd. Deze berekening is voor iedereen anders. Om te achterhalen hoeveel energie jouw lichaam iedere dag nodig heeft, kan je hier een berekening maken.

De hoeveelheid calorieën die je iedere dag nodig hebt verdeel je over 3 eetmomenten, ontbijt, lunch en avondeten. En je reserveert ong 150 tot 200 calorieën per dag voor een tussendoortje.

Verwen jezelf iedere dag met een ontbijt. Het ontbijt dat je de meeste energie geeft bestaat uit een combinatie van eiwitten en vetten. Bijvoorbeeld een goed gevulde kom yoghurt of kwark met fruit en noten.

Eet tussen de middag geen broodmaaltijd, maar doe wat brood, crackers of rijstwafels bij je maaltijd. Kies je voor een salade, zorg er dan voor dat deze niet alleen vult, maar je ook nog eens voldoende energie geeft. Combineer eens met een ei, avocado, vlees, vis of kip.

Als je klaar bent met werken maak het jezelf dan makkelijk. De kracht van goed eten zit in de eenvoud. Als je ervoor zorgt dat je bord voor de helft vol ligt met groenten, dan kan je de andere helft verdelen in 3 stukken. Het eerste stukje reserveer je voor vlees/vis/kip en soms niks. Het tweede stukje gebruik je voor koolhydraten, bijvoorbeeld aardappels, zilvervliesrijst of pasta en het derde deel voor de vetten om in te bakken. Of een keertje een sausje. Meer heeft je lichaam niet nodig.

Als je deze tips iedere dag gaat toepassen dan zal je zien dat je in de avond, wanneer je lekker op de bank gaat zitten, geen behoefte meer hebt om te eten, je snaaibuien zijn voorbij. Je hebt een voldaan gevoel en weet dat het zo goed is.

Omdat ik het je zo gun dat ook jij de energie hebt om echt te genieten van je leven, om die leuke mama en/of partner te zijn deel ik deze tips met je. Dit is ook wat je leert met mijn methode. Terug naar de basis, de eenvoud van goed voor jezelf zorgen zodat je lekkerder in je vel en kleding zit. Het geeft je de ruimte in je hoofd om beslissingen te nemen, je kinderen, partner, familie, vrienden te geven wat ze verdienen. 

Als je voelt dat het nu je tijd is om lekkerder in je vel en kleding te zitten, niet langer te diëten, maar juist te leren hoe je dit met normale voeding uit de supermarkt voor elkaar krijgt. Neem dan contact met mij op. Dan gaan we samen kijken wat jij nodig hebt en hoe ik je hierbij kan helpen.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?