Afvallen is meer dan alleen maar anders eten

Als afvallen meer is dan alleen maar anders eten, wat is er dan nog meer voor nodig om je gezonde gewicht te bereiken? In deze blog ga ik het je vertellen en deel ik mijn tips met je.

De meeste mensen willen afvallen omdat ze zichzelf te dik vinden. De buik zit in de weg of misschien heeft de dokter gezegd dat het beter is om wat kilootjes kwijt te raken. Hoe dan ook, het begint allemaal met het idee ‘ik ben te dik, ik moet afvallen’.

Afvallen zelf is niet zo moeilijk. Kies maar een dieet uit. Je hoeft alleen maar minder te eten en de kilo’s verdwijnen super snel. Je hoeft er niet eens zelf voor te koken, er zijn pillen, maaltijdshakes en nog veel meer om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Maar wat ze je er niet bij vertellen, wat je natuurlijk al lang weet, is dat de kilo’s vaak sneller terugkomen dan dat ze weg zijn gegaan.

Als je niet wil dat de kilo’s terugkomen is er dus meer nodig dan alleen maar afvallen.

Ik weet dat voor veel mensen, bij mij was het ook zo, de kilo’s staan voor gevoelens. Gevoelens die er niet mogen zijn. Compenseren van gevoelens, bijvoorbeeld door te gaan eten en drinken om gezellig te zijn. Of om ervoor te zorgen dat je niet in tranen gaat uitbarsten. Waarom heb je na een avondje sporten nog een wijntje, zak chips of nootjes nodig om de avond gezellig af te sluiten. Waarom bewust voelen hoe de energie nu door je lichaam stroomt en je jezelf lekker moe hebt gemaakt.

Waar het eigenlijk over gaat is het jezelf niet langer wegcijferen, voor jezelf kiezen en niet langer meer verstoppen achter ‘maar ik heb het al zo druk’. Het gaat om voor jezelf opkomen en jezelf het eten gaan geven dat je lichaam nodig heeft.

Je bent al een sterke vrouw

Als je al die jaren in de overlevingsstand hebt gestaan, dan vind ik je de sterkste vrouw die er is. De vrouw die alles heeft gegeven voor haar geliefden, zich jarenlang voor alles en iedereen heeft ingezet. Jij bent een sterke krachtige vrouw. En nu is het tijd om goed voor jezelf te gaan zorgen.

Goed voor jezelf zorgen zodat jij kan genieten van het leven dat voor je ligt. Tenzij je je natuurlijk de rest van je leven wil blijven voelen zoals jij je nu voelt. En dat is helemaal okay, het is een keuze. Als jij achter je keuze staat is het goed.

Wat is het gevolg van je keuze?

Stel nu dat je voor jezelf gaat kiezen, dat je besluit om van je toekomst een feestje te gaan maken. Dat je gaat leven als de vrouw die diep van binnen zo graag zou willen zijn, hoe ziet jouw toekomst er dan uit?

Gezond en energiek of uitgeblust en moet je jezelf door iedere dag heen slepen?

Een gezonde leefstijl, in balans zijn,  gaat over goed voor jezelf zorgen, jezelf niet langer ongezond(er) eten, maar kiezen voor 80% gezond eten en 20% voor alles wat minder goed voor je is. Het gaat over bewegen, jezelf beter voelen, werken, je gezin, de balans, kortom over je leven. Het hele plaatje. En dat alles vanuit maar 1 gedachte, “wat heb jij nodig om je te voelen zoals jij je wil voelen!”

Een vraag die misschien makkelijk te beantwoorden is, maar in de werkelijkheid een gecompliceerde puzzel is.

Afvallen is niet zo moeilijk. Het enige dat je hoeft te doen is een streng dieet volgen voor een paar weken, misschien wel een paar maanden, en weg zijn je kilo’s. De puzzel die we oplossen als je kiest voor Vrouw in Balans gaat over je dromen, het heden, het verleden, eten, bewegen, kortom alles. Jij verteld wat je droom is en ik help je om de puzzel stukje voor stukje compleet te maken.

Het enige dat nodig is, is jouw volledige commitment om de puzzel te willen oplossen, zodat jij de vrijheid krijgt om te gaan leven als de vrouw die jij wil zijn. De vrouw die afgevallen is, haar ideale gewicht heeft bereikt. De vrouw die slanker, fitter, gezonder blijft omdat ze nu weet hoe ze dit wil en moet aanpakken. De vrouw die heeft geleerd hoe ze haar eigen puzzel keer op keer kan oplossen.

Je verlangen om slanker, gezonder, fitter en energieker te zijn begint met stoppen jezelf weg te cijferen. Voor jezelf opkomen en tegen jezelf zeggen ‘JA, IK WIL’.

Wil je weten of jouw hormonen uit balans zijn, lees dan de blog die ik hierover voor jou heb geschreven.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?