Vet gezond

Gezonde vetten, ze zijn onmisbaar in een ‘HAPPY & HEALTHY’ leefstijl.

Je lichaam heeft de gezonde vetten hard nodig voor je hormoonbalans, hart, hersenen, je immuunsysteem, botten, huid en nog veel meer. Ondanks dat ze zo gezond zijn hoor ik van veel vrouwen dat ze het lastig vinden om ze te eten. Het grootste bezwaar is de calorieën. Ze schrikken er van. Het komt ook regelmatig voor dat vrouwen bij mij komen die juist heel gezond eten, maar niet afvallen. Alles is een kwestie van balans.

Gezonde vetten ze zijn onmisbaar in een gezonde levensstijl en onmisbaar als je op een gezonde manier wil afvallen. Er is een eenvoudig ezelsbruggetje om gezonde en ongezonde vetten te herkennen. De enige vraag die je hoeft te stellen is ‘Hoe heeft de natuur dit voor ons bedoeld?’ Dat koek, snoep, chips, gefrituurd eten niet goed is, dat weten we wel. Maar ook bij al het andere eten in een pakje of zakje kan je bij de ingrediënten kijken welke vetten er zijn gebruikt. Palmolie, zonnebloemolie etc, zijn allemaal vetten waar je lichaam niet dol op is. Net zoals halvarine en margarine. 

Terug naar de gezonde vetten. Ongebrande noten, avocado, vis, allemaal okay. Maar wel met mate. Vaak denken we bij vette vis aan zalm. Let ook bij zalm op, het kan zomaar zijn dat de fabrikanten zout of bijvoorbeeld suiker/honing hebben gebruikt om deze om smaak te brengen. Andere krachtpatsers voor gezonde vetten zijn de kleine visjes zoals sardines en ansjovis. Ze zijn allebei heerlijk voor in een pasta, op een borrelplank of in een salade. Sardientjes kan je ook goed grillen.

Over het algemeen zijn de kleine vette vissen gezonder dan de grote vette vissen zoals zalm. Dit heeft allemaal te maken met hoe wij met de natuur omgaan. Ook de zee is vervuild en de vissen krijgen deze stoffen natuurlijk ook binnen. De grote vissen eten de kleine vissen. Daarmee krijgen ze dus ook binnen wat de kleine vissen hebben gegeten.  Dit maakt de kleine visjes zoals sardines en ansjovis nog waardevoller voor je lichaam

Variatie is key voor een gezonde hormoonbalans. Een gezonde hormoonbalans is de basis om echt ‘HAPPY & HEALTHY’ te zijn. Ben niet bang om gezonde vetten te eten. Ze zijn essentieel, maar let wel op dat je niet gaat stapelen. Dus niet op dezelfde dag én noten èn avocado èn vette vis gaat eten. Blijf afwisselen, laat je niet afschrikken door de calorieën. Juist niet, je hebt minder van deze producten nodig want ze geven een lang verzadigd gevoel.

Wil je weten hoeveel energie jouw lichaam nodig heeft, maak dan hier de berekening blog.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?