Super snel bessen ijs van Jamie Oliver

Bessenijs

Heb jij met dit heerlijke weer ook zo’n zin in een lekker ijsje. Je weet wel zo’n ijsje waar je zonder schuldgevoel van kan genieten. En dan ook nog eens snel klaar is. Jamie Oliver heeft een heerlijke, simpel recept dat ook nog eens razendsnel klaar is.

Wat heb je nodig:

  • 500 g Mix bevroren bessen
  • 150 g Verse bessen (kersen, aardbeien, bosbessen, bramen, blauwe bessen, variëren kan natuurlijk ook)
  • 3 – 4 el honing (hoeft niet perse)
  • 500 g Yoghurt
  • Paar blaadjes mint
Hoe maak je het klaar
Zet alvast 4 kleine glazen in de vriezer, deze gebruik je later om het ijs in te serveren. Doe de honing, yoghurt en een paar blaadjes mint in de keukenmachine en mix deze door elkaar. Voeg dan de bevroren bessen toe en mix totdat je een egaal mengsel hebt. Hierna doe je het ijsmengsel in een ijzeren bak en zet deze voor 20 á 30 minuten in de vriezer. Als je een kunststof bak gebruikt dan moet het ijsmengsel langer in de vriezer staan. Verdeel het ijs over de glazen die je eerder in de vriezer gezet hebt, maak het mooi door verse bessen toe te voegen en een blaadje mint.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?