I’m perfectly okay

Iedere dag sta ik op en kijk in naar mezelf in de spiegel. Nou eigenlijk ben ik best happy met mezelf. Draag mooie kleding, leuke sierraden, fijne make-up, mijn haren zitten goed, ja ik mag er zijn.

Ik heb fantastische kinderen, ze doen het goed op school, hebben veel vrienden, sporten, ja ik ben echt trots op ze.

Mijn man is echt fantastisch, heeft een geweldige baan, verwend mij altijd, is er voor de kinderen, sport veel.

Ja, ik heb echt een goed leven, zoveel om dankbaar voor te zijn.

I have a dream, a fantasy

Maar, als ik eerlijk ben, ben ik dan echt zo blij. Niet doorvertellen hoor, maar eigenlijk heb ik een groot geheim. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik baal gewoon ontzettend van mezelf. Dat lijf, zie je het. Die buik, die benen, mijn billen. En kijk eens naar mijn gezicht. Ik vind mezelf zo’n opgeblazen gezicht hebben. Mijn man en vriendinnen zeggen van niet, die vinden altijd dat ik er geweldig uit zie. Pfff maar ik voel het, iedere dag opnieuw.

Natuurlijk is het geen probleem om weer te gaan shoppen, maar ik heb er geen zin meer in. Ben zo moe, ben er zo ontzettend klaar mee. Maar ik durf het niet te zeggen. Dat hoort ook niet vind ik, ik ben gewoon geen klager of pieper. Ik ben een aanpakker, een doorpakker, een vrouw die de wereld aan kan, alles kan bereiken wat ze wil bereiken.

Waarom lukt dit me dan niet. Waarom blijf ik dan eten. Dat is iets dat anderen niet zien hoor, zeg ik ook niet. Maar stiekem stop ik tussendoor van alles in mijn mond. Niks is veilig voor mij. En als mijn vriendinnen er over vertellen wuif ik het altijd weg, zeg ik ‘ik doe dat niet hoor, ik let altijd goed op, daarom snap ik ook niet dat ik aan blijf komen.’

Maar ik weet het wel, natuurlijk weet ik het wel, maar ik weer niet meer hoe ik dit kan veranderen. Kan ik hier überhaupt wel van af komen. Ben ik nog wel te redden? Of moet ik maar gewoon accepteren dat dit het is …….

Stel je eens voor dat dit jouw verhaal is? Dat jij voor dezelfde keuze staat? Wat zou jij dan doen? Accepteren of zoeken naar de oplossing.

I have a dream, a fantasy

Iedere dag stond ik zo op en ging ik zo naar bed. Het was mijn verhaal, maar het is ook het verhaal van honderden anderen vrouwen. Allemaal prachtige, waardevolle vrouwen met een geheim en een diepgeworteld verlangen.

Prachtige vrouwen die dag in, dag uit er voor iedereen zijn, maar niet weten hoe ze er het beste voor zichzelf kunnen zijn. Twijfelen of ze het wel waard zijn om te kiezen voor een gezondere levensstijl. Twijfelen wat te doen. Ze lezen de succesverhalen van andere vrouwen, zouden dit ook wel willen, maar toch.

Stel je eens voor dat jij deze vrouw bent? Hoe zou jouw leven eruitzien als jij oprecht blij bent met jezelf.

Doe je ogen eens dicht en visualiseer eens hoe jouw dag er dan uit zou zien. Wat zou je anders doen dan nu? Welk eten eet je dan, welke kleding draag je, hoe zou je omgaan met je gevoelens, wat is er anders.

Stel je eens voor dat je dit hebt bereikt? Gewoon met (h)eerlijk eten uit de supermarkt.

Alles begint met een keuze, een keuze die jij maakt.

Een keuze die alleen voor jezelf lijkt, maar ook voor al die anderen in je leven. Want als jij echt jezelf kan zijn, al deze zorgen zijn verdwenen, dan kan jij er nog meer voor ze zijn en geven wat ze nodig hebben.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?