Men zegt altijd dat je alleen maar minder hoeft te eten als je wil afvallen. Skip gewoon de tussendoortjes, drink even een paar weken geen wijntjes meer, ga wat meer sporten, et voila de eerste 5 à 10 kilo zijn verdwenen.

Maar nergens vertellen ze je dat het resultaat tijdelijk is. Want na verloop van tijd sluipen de gewoontes er weer in en komen de kilo’s er weer bij.

Afvallen is zoveel meer dan alleen maar anders eten, althans als het je doel is om blijvend af te vallen. Want blijvend afvallen draait om het aankijken van je relatie met eten en eigenwaarde. Wat vind ik mezelf waard en waar ga ik mezelf vanaf nu wel mee voeden.

Voeden niet alleen met eten, maar ook met gedachtes. Want het zijn juist je gedachtes die een onderschatte invloed hebben op je hormonen. Nu heb ik het niet over de ‘vrouwelijke hormonen’ waar je zoveel over hoort, maar over de balans tussen je stress- en gelukshormonen.

Je gedachtes, de woorden die je zegt en denkt, vertegenwoordigen een gevoel. Een positief of negatief gevoel en alle gradaties daar tussen. Het positieve gevoel is goed, dat geeft je energie, een flow, daar wil je graag meer van. Het maakt je daadkrachtiger.

Het negatieve gevoel, ontneemt je je energie. Kostbare energie. Om dit te stoppen gaat je brein meteen opzoek naar ‘iets’ dat voor geluk gaat zorgen. Het negatieve gevoel kan twee dingen met je doen. Of je gaat er in mee en je gaat je steeds ongelukkiger voelen. Of je gaat het gevecht aan omdat je het wil veranderen.

Welke van de twee je ook kiest, beide staan voor je brein gelijk aan ‘overleven, stress’. En nu gaat er iets interessants gebeuren. Om te overleven doet je brein een beroep op ‘gewoontes die het ooit heeft aangeleerd’, eten om je beter te voelen.

Zoet, zout en vet, maar ook alcohol, zijn de ‘korte termijn gelukbrengers’. Even verdoven ze het negatieve gevoel, hoe klein dit gevoel ook is. Maar als de ‘verdoving’ is uitgewerkt is alles weer zoals het was.

Wie zorgt er voor mij?

Wie gaat er voor jou zorgen mooie vrouw? De enige die het kan doen ben je zelf. Hoe graag je ook zou willen dat een ander het doet, de enige die beslist wat jij eet en doet ben je zelf. Ook als het nu vaak lijkt dat het stemmetje in je hoofd of je lieve zus, vriendinnen, kinderen of man bepalen wat en hoeveel jij moet eten.

Jouw relatie met eten heeft alles te maken met ‘goed voor jezelf gaan zorgen’.

Het stemmetje in je hoofd heeft alles te maken met ‘alles wat je ooit hebt geleerd, gehoord, gedacht en gedaan’. Oude patronen, gewoontes en overtuigingen liggen opgeslagen in je geheugen. En van deze oude opgeslagen gegevens maakt je brein dankbaar gebruik wanneer er behoefte is aan geluk!

Ik hoor je nu denken ‘Dit is allemaal leuk en herkenbaar Claudia, maar wat kan ik dan doen om het te veranderen?’

Het veranderen van je relatie met eten is een bewuste keuze. Het maken van een switch naar lief zijn voor je gevoelens en het respecteren van je lichaam.

Met 3 vragen check je keer op keer een gedachte die in je opkomt. In het begin kost dit je tijd en energie, maar je zal al snel merken dat het een automatisme is geworden en zodoende zal het je steeds makkelijker af gaan.

De 3 checkvragen zijn:

  1. Wat merk ik op? Hoe voel ik mij?
  2. Hoe wil ik mij wel voelen?
  3. Wat kan/ga ik nu doen?

 

En hoe zit het dan met dat stemmetje in je hoofd? Het stemmetje in je hoofd niks meer dan een waarschuwing, zie het maar als het rode waarschuwingslampje in je auto. Het wil alleen maar laten weten dat er ‘iet is’, meer niet. Dus eigenlijk is het een goed bedoeld systeem van je brein. Vertrouw er op dat je met de tip die ik hierboven met je deelde niet langer hoeft te eten om je beter te voelen.

Je relatie met eten en jij hebben samen een lange historie. En je bent niet de enige. Kijk maar eens om je heen, want wie is er niet met diëten bezig? Ik kan je helpen om jouw relatie met eten voorgoed te veranderen. 

Ben jij er klaar voor om voorgoed afscheid te nemen van het dieten en de kilo’s?

Het ‘Becoming You’ programma is voor jou als je er klaar voor bent om zonder schuldgevoel te gaan genieten van (h)eerlijk en voldoende eten. Als je je weer comfortabel wilt voelen in je eigen lichaam en wilt bruisen van energie omdat je gewoon weer lekker in je vel en kleding zit. Ben je er klaar voor om blijvend te gaan afvallen zonder dieet omdat je de gezonde ‘dieetvrije’ relatie met eten hebt gecreëerd die past bij de vrouw die jij wil zijn? Ga dan naar ‘Becoming You’.

Liefs, Claudia

p.s. Let op, er zijn echt maar 6 plekjes beschikbaar in dit programma!

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?