Kan dit, denk je?

Kan je door 3 keer per dag te eten en een positieve mindset echt jezelf gezond, fit en slank eten?

Toen ik net een paar weken bezig was om mezelf ‘happy’ te eten kwam ik even in een benarde situatie terecht. Ik was blijven plakken op een feestje en uit onverwachte hoek kwam de vraag of ik bleef eten. Die had ik niet zien aankomen, het paste totaal niet in mijn plannen van die dag, maar oh wat had ik er zin in. In mijn hoofd waren twee stemmetjes aan het bekvechten met elkaar, een echt welles/nietes spel. Het viel mijn buurvrouw op dat ik aan het twijfelen was. Ze vroeg wat er aan de hand was en op dat moment besloot ik om de waarheid te vertellen.

Ik vertelde dat ik mijn gewicht en mezelf zo beu was dat ik had besloten om goed voor mezelf te gaan zorgen, om mezelf weer gezond, fit en slank te gaan eten. Dat ik hiervoor een app gebruikte en dat het super werkte, maar ja dat ik nu even niet wist wat te doen.

Haar reactie was voor mij echt de beste stimulans ever ….

Nadat ik mijn verhaal had verteld, blij dat ik het had gezegd, volgde er een reactie die ik niet had zien aankomen. ‘Pfff zei ze, denk je nou echt dat je dit kan, dat gaat toch nooit werken. Als dit echt zou kunnen dan was iedereen slank’. Ik ben begonnen met ….. shakes en het werkt zo fantastisch, echt meid, dat kan je veel beter doen i.p.v. die ellende die jij je op je nek hebt gehaald’.

Mijn mond viel open van verbazing en meteen voelde ik een soort van oerkracht in mezelf opkomen en begon er een stem in mijn hoofd zelfverzekerd te praten. ‘Hoezo ellende? Hoezo gaat dit niet werken!!!! Ik voel me nu al beter dan ooit en ik ben de eerste kilo’s kwijt, hoezo gaat dit niet werken!!! Weet je, ik zal je laten zien dat dit werkt. Wacht maar af, over een tijdje ben jij weer op je oude gewicht en heb ik die levensstijl te pakken waar ik altijd al naar verlangde en waar ik de rest van mijn leven gezond, fit, energiek en slank mee blijf! Watch me!’

Ik liet het stemmetje in mijn hoofd haar gang gaan, ik werd er helemaal happy van. Met een glimlach op mijn gezicht keek ik mijn buurvrouw aan en zei ‘heerlijk dat het voor jou zo goed werkt, wat ik nu doe werkt voor mij perfect en ik voel mij er goed bij’. Daarna zei ik tegen de gastvrouw dat ik heel graag bleef eten.

Hierna ben ik opgestaan, ben naar de WC gegaan en heb daar even een moment voor mezelf gepakt. Met mijn doel in gedachte ben ik snel het eten gaan inplannen en mijn gedachtes opnieuw gaan afstemmen. En oh wat heb ik genoten van het eten, het voelde als een bevrijding. Alweer een drempel overwonnen.

In het Vrouw in Balans programma leer ik je hoe ik het allemaal heb gedaan. Dit zijn de stappen die ik zelf ook heb gezet, waarmee ik de vrouw ben geworden die ik nu ben. Kennis, tools en inspiratie maken je sterk en zorgen ervoor dat je stap voor stap de leefstijl krijgt die past bij hoe jij je wil voelen.

Ik deel ook al mijn kennis over voeding, hormonen, gezondheid, bewegen, mindset en nog veel meer met je. Dit doe ik omdat ik het je gun dat je eindelijk afscheid kan gaan nemen van het diëten. Er is nog een reden, een hele belangrijke vind ik. Wij vrouwen zijn de spiegel voor onze kinderen. Als wij laten zien wat goed voor jezelf zorgen is en dan kunnen we echt de obesitas-epidemie gaan keren.

Persoonlijk wil ik niet dat mijn kinderen later door dezelfde ellende moeten als ik ben gegaan. Ik gebruikte eten om mij beter, gelukkiger te voelen. Het was de manier om gevoelens te verstoppen. Eten was ook de manier om een avond of feestje gezelliger te maken. Nu weet ik dat je niet hoeft te eten om gelukkig te zijn, maar dat je juist moet eten om HAPPY MET JEZELF te zijn.

Ja het kan dus! Je kan jezelf Happy eten en denken. Belangrijk is dat je een goed plan hebt.

Dankzij het geloof ik mezelf gaf ik die ene zondagmiddag niet op. Sterker nog, ik voelde mij alleen maar sterker en meer vastberaden worden. Dit was haar mening en dat is okay. We hebben allemaal een mening. Laat je daarom niet van de wijs brengen door een ander. Jij mag zelf beslissen hoe jij je wil voelen, wat je eet en welke keuzes jij maakt.

Het is deze maand 9 jaar geleden dat ik mijn beste besluit ever nam, de gezonde slanke vrouw worden die ik wilde zijn. Eind november mag ik mijn 53ste verjaardag vieren. Oh wat ben ik daar trots op. Toen ik 43 was voelde ik mij moe, uitgeblust, op, een oude vrouw met zoveel klachten en kwaaltjes. Nu ben ik fitter dan ooit. Mijn hormonen werken goed, mijn bloeddruk is perfect, alle kwaaltjes die ik als  veertiger had zijn allemaal verdwenen en nooit meer terug gekomen. Ik koester mijn gezondheid en mijn gewicht, voel mij een echte fitte vrouw! En dat is wat ik jou ook gun.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?