Van vetopslag naar vetverbranden

Met de Vrouw in Balans Methode leer ik je om weer 3 maaltijden per dag te gaan eten. Het klinkt wellicht ouderwets om 3 keer per dag te eten, het is de beste manier om ervoor te gaan zorgen dat je lichaam optimaal lichaamsvet kan gaan verbranden.

Voor veel mensen is het best een uitdaging om terug te gaan naar 3x per dag eten. Zeker als je gewend bent om regelmatig tussendoor iets in je mond te stoppen.

Iedere keer dat je iets in je mond stopt, of het nu groot of klein is, komt je lichaam in de suikerverbranding terecht. Je schildklier wordt aan het werk gezet, insuline wordt aangemaakt. Tig eetmomenten en de aanmaak van insuline maakt moe. Je bloedsuikerspiegel stijgt, daalt snel en daardoor heb je al snel weer behoefte om iets te gaan eten.

Het voordeel van 3 x per dag eten is dat dit voor de meeste mensen prima past in het ‘normale’ leven. Verdeel je de 3 eetmomenten over 11 uur per dag, dan ben je feitelijk al bezig met intermittent fasting. Je eet namelijk meer tijd niet dan wel. Stel je voor dat je om 7.30 uur ontbijt, om 13.00 uur gaat lunchen en om 18.00 uur je avondmaaltijd neemt dan krijgt je lichaam tussen de avond en ochtend 13 ½ uur rust. Door tussen de eetmomenten 4 à 5 uur te laten zitten kan je lichaam tussendoor ook de schakeling maken van suikerverbranding naar het verbranden van lichaamsvet.

Mag je dan helemaal niks meer tussendoor? Het is een keuze die je zelf maakt. Beter is het om het niet te doen en zo je vetverbranding te optimaliseren. Maar aan de andere kant is het een feit in ons leven dat een keer een tussendoortje erbij hoort. Het jezelf continue blijven verbieden van een tussendoortje is bijna schadelijker dan jezelf er zo af en toe eentje gunnen. Het verbieden levert vaak stress op, maakt dat het lichaam het hormoon cortisol gaat aanmaken en op de lange termijn kom je hier ook weer van aan.

Zorg je ervoor dat de 3 hoofdmaaltijden zijn opgebouwd uit gezonde koolhydraten, eiwitten en vetten, dan kan zo af en toe dat tussendoortje echt geen kwaad.

Een veel gestelde vraag is, hoe groot moeten dan de maaltijden zijn? Hoe groot deze maaltijden moeten zijn is helemaal afhankelijk van de energiebehoefte van je eigen lichaam. Op mijn website heb ik het mogelijk gemaakt voor je om deze berekening te maken. Vervolgens verdeel je de uitkomst in kcal in 3 eetmomenten en reserveer je bijv. 150 kcal voor dat ene tussendoortje. Neem je het niet, dan is het wel belangrijk om deze calorieën te verdelen over de andere maaltijden.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?