Witte kool salade
Deze frisse, zomerse salade met spits kool, appel, wortel en rozijnen smaakt heerlijk en is super simpel te maken. Heerlijk om zo te eten, maar ook bij vlees of bijvoorbeeld vis.
Je kan de salade eenvoudiger maken door de wortelen weg te laten. Maar natuurlijk ook uitbreiden, door bijvoorbeeld gehakte noten toe te voegen.
Ingrediënten
1 spitskool
4 wortelen (bospeen)
1 frisse appel (Elstar, Pink Lady)
2 handjes rozijnen
2 el yoghurt
1 flinke tl mosterd
1,5 flinke tl mayonaise
1 scheutje witte wijn azijn
eventueel ongebrande noten toevoegen
Bereidingswijze
Snij de spitskool in hele dunne reepjes, was de reepjes goed.
Rasp de wortelen met een grove rasp en meng ze door de kool
Snij de appel in blokjes en voeg deze samen met de rozijnen bij de kool. Hak eventueel de noten en roer deze ook goed door de kool heen.
Maak een dressing van de azijn, de yoghurt, de mayonaise en de mosterd. Je kan peper en zout gebruiken om de dressing op smaak te brengen. Meng daarna de dressing door de salade.
Eet smakelijk!
Nog wat leuke weetjes over spitskool:
P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.