Gezond afvallen voor de 40+ vrouw

Het is een wens van heel veel vrouwen om af te vallen. Het liefste op een gezonde manier en als het even kan ook blijvend. In deze blog ga ik met je delen dat het echt kan en wat je hiervoor nodig hebt.

De basis gedachte is ‘Je kan en mag alles eten, als je maar weet wat je eet en hoeveel eten (calorieën) passen bij jouw lichaam’.

Het is een feit dat als je gewicht wilt verliezen, je een gezonde negatieve energiebalans moet gaan creëren. Dit betekent dat je minder calorieën moet eten dan je lichaam dagelijks verbruikt. Het lichaam gaat dan energie uit vetreserves halen om te kunnen functioneren, waardoor je afvalt. Of te wel, je wordt een vetverbrander.

Het creëren van een gezonde negatieve energiebalans is van cruciaal belang als je blijvend wilt afvallen. Crashdiëten, maaltijdvervangers, extreem sporten of bijvoorbeeld koolhydraten schrappen of Intermittent fasting zijn misschien effectief op korte termijn, maar ze zijn niet duurzaam op lange termijn. Ze kunnen zelfs schadelijk zijn voor je gezondheid en je stofwisseling vertragen, waardoor het moeilijker wordt om af te vallen.

Een gezonde negatieve energiebalans is het beste te bereiken door een combinatie van letten op calorieën en lichaamsbeweging. Een gezond dieet met veel eiwitten, vezels en gezonde vetten kan je helpen om vol te blijven en je honger onder controle te houden. Daarnaast kan regelmatige lichaamsbeweging je helpen om extra calorieën te verbranden en je stofwisseling te verhogen.

Het creëren van een gezonde negatieve energiebalans is geen gemakkelijke taak, maar het is wel de meest effectieve manier om blijvend af te vallen en je gezondheid te verbeteren. In mijn Vrouw in Balans maak ik geen eetschema’s voor je, nope, ik geef je vanaf dag 1 de regie terug in handen. Ik leer je hoe je helemaal zelf beslist wat en hoeveel je eet.

Why?

Het kost je in het begin tijd en energie, maar je gaat vanzelf opmerken hoe fijn het is dat je zelf kan beslissen wat en hoeveel je eet. Het geeft je waardevolle inzichten en maakt je bewuster.

Ben je benieuwd naar jouw energiebalans? Maak dan hier je eigen berekening. 

En tot slot, ben je benieuwd hoe ik je kan helpen om gezond, bruisend van energie en slanker ouder te worden, vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Terwijl we genieten van een kopje koffie of thee gaan we samen onderzoeken hoe ik je kan helpen om jouw droom waar te maken.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?