Waarom een banaan niet mag ontbreken in een gezonde leefstijl

Gun jezelf de kracht van een banaan om beter te slapen, je gezondheid een boost te geven en om af te vallen. De super power van een banaan is dat deze een grote variëteit aan vitamines, mineralen vezels heeft. Door regelmatig een banaan te eten zorg je voor Happy Hormonen en een Healthy Weight.

Een gemiddelde banaan weegt 134 gram en bevat:

  • 1 gram eiwit
  • 3 gram vezels
  • vitamines A, B1, B3, B6, B11 (foliumzuur), Vitamine C
  • mineralen Kalium, Magnesium, Koper en Mangaan.

Bananen zijn rijk aan tryptofaan. Tryptofaan is een stofje dat door het lichaam wordt omgezet in Serotonine. Serotonine is een ‘Feelgood’ boodschapperstofje voor de hersenen die je stemming verbetert, je eetlust onderdrukt en zelfs pijnprikkels kan verzachten.

Bananen gaan stress tegen

De vitamine B6 in bananen zorgen ervoor dat je beter kan slapen. De magnesium maakt dat je kan ontspannen en zorgt voor herstel van je spieren. Een banaan helpt je dus om beter tot rust te komen en zo beter bestand te zijn tegen stress.

Dankzij de kalium in de banaan heeft deze ook een positief effect op je bloeddruk. Kalium werkt bloeddrukverlagend en stimuleert een gezonde werking van je hart.

Bananen zijn rijk aan Vitamine B6 en vezels. Deze combinatie verkleint de kans op het krijgen van diabetes type 2.

Door regelmatig een banaan te eten verbeter je je gezichtsvermogen. Dit komt door de Vitamine A. En tot slot helpt het regelmatig eten van een banaan je om je botten te versterken. Dit komt door een stof in de banaan die het mogelijk maken voor je lichaam om meer calcium te absorberen, wat je botten sterker kan maken.

Je leest het, een banaan mag niet ontbreken in een gezonde levensstijl.

Vaak wordt er gezegd dat je van bananen eten dik wordt. Dit is een fabeltje. Je komt alleen maar aan als je meer eet dan je ook echt nodig hebt, dus ook als je veel te veel fruit eet.

Bananen zijn ideaal als basis voor een gezonde groene smoothie. Je kan er de lekkerste dingen mee maken, zoals bijvoorbeeld een Happy and Healthy bananenbrood

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?