Slank zijn maakt niet gelukkig

‘Ik heb gewoon honger en voel me eigenlijk helemaal niet gelukkig, maar ik ben wel al 10 kilo kwijt’

Daar stonden we dan, allebei met een spa rood in onze handen tijdens de kerstborrel. Na het voorstelrondje sprak ze mij aan en deelde haar gevoelens. Ik schrok, kreeg kippenvel en voelde haar pijn. Een innerlijke pijn die niemand zag. Ja ze was slank, zag er goed uit, maar de opoffering die ze hiervoor moest doen begon haar tol te eisen. Iedere avond opnieuw schepte ze haar eigen bord vol, nam ze een paar kleine hapjes, haar kinderen mochten niet weten wat ze deed, niet zien dat ze leefde op ‘repen en shakes’. Het begon haar op te breken.

We denken allemaal dat slank zijn staat voor gelukkig zijn. Zelf dacht ik het ook, ‘als ik maar slank ben, dan ben ik gelukkiger’. Het is een feit dat er slanke mensen zijn die gelukkig zijn, net zoals er mensen met overgewicht zijn die ook gelukkig zijn.

Volgens Wikipedia is de definitie van geluk:

Geluk (of gelukkig zijn) kan worden omschreven als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden. Hierbij kunnen er verschillende positieve emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid.

 Ik ben van mening dat je pas gelukkig kan zijn met jezelf als je fysiek en mentaal in balans bent.

Wat ik als eerste merkte, nadat ik een paar weken gezond had gegeten en had gelet op de hoeveelheden, was dat ik me energieker voelde. Ik sliep beter, kwam uitgeruster uit bed. Ik had meer rust in mijn hoofd, was meer ontspannen en ja op de weegschaal had ik al gezien dat ik de eerste 2 kilootjes kwijt was. Ik voelde me letterlijk op alle fronten lichter. Het voelde als een bevrijding.

Ik voelde het effect van het gezonde eten. Zo bijzonder dat ik al heel snel besloot, hier ga ik mee door. Ik blijf mijn lichaam voeden met voedingsstoffen, afgestemd op de hoeveelheden die passen bij mijn lichaam en mijn gedachtes afstemmen op wat ik wel wil.

Er ontstond een heel nieuw gesprek met mezelf in mijn hoofd. Nee ik was niet slank, wat mij gelukkig maakte was de energie die ik voelde, die verandering en het feit dat ik ‘gewoon’ kon eten.

Ja, nu ben ik slank en kan ik volmondig zeggen ‘Slank zijn maakt niet gelukkig’. Je kan pas gelukkig zijn als je jezelf iedere dag recht in de spiegel kan aankijken en er dan een positief gevoel over jezelf komt. Je kan blij, tevreden en trots zijn op alles wat je hebt, je man, kinderen, die mooie auto, goedlopend bedrijf, die ene merk tas, wat dan ook. Maar als er een twijfel komt over jezelf, gewoon omdat je niet happy bent met bijvoorbeeld je gewicht, dan klopt het niet.

Wat ik goed merk is de invloed van voeding, gezonde voeding geeft je energie. Hier ligt de basis van alles. Vanuit deze energie kan je gaan waarmaken en bereiken wat je wil, je dromen waarmaken. Wil je gezond slank zijn, omdat het voor jou fijner zou voelen als die kilo’s weg zijn, zijn dan is echt het enige dat je hoeft te doen je hoeveelheden voeding aanpassen op de basisbehoefte van je lichaam en misschien wat meer te gaan bewegen.

De Vrouw in Balans Leefstijl Methode

Tja en denk jij nu ‘het lijkt mij fantastisch om de blijvende switch te gaan maken, eigenlijk zoals Claudia ook heeft gedaan. Ja dat zou ik ook wel willen, maar hoe dan?!’ Daarmee help ik je graag! Sterker nog ik vind dit echt het allerleukste om te doen. Het is zo fantastisch om door te mogen geven wat ik heb geleerd. Alleen dan hoef je het niet meer zelf uit te zoeken zoals ik heb gedaan. Je hoeft er geen jarenlange studies meer aan te wijden, zoals ik heb gedaan.  Ik heb alles al voor je uitgezocht en samengebracht in de ‘Online Becoming You Training’

Blijvend afvallen zonder dieet, je hormoonhuishouding in balans brengen, de mindset en relatie met eten creëren die hierbij horen. Jouw eetpatroon, hormonen en mind in balans brengen zodat je weer oprecht lekker in je vel en kleding zit. Niet alleen vanuit mijn expertise als gewicht- en hormoontherapeut, maar ook omdat ik zelf hierin ook mijn struggles heb gehad en als geen ander weet hoe dit is, en wat wel en niet werkt.

Je kan op ieder gewenst moment in het programma instappen en je volgt het helemaal op jouw eigen tempo.

Liefs, Claudia

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?