Meeting Michelle Obama

‘Zie en pak de kans als die voorbij komt’, is wat Michael Pilarczyk mij heeft geleerd. September 2018 mocht ik al bij een inspirerende talk van Barack Obama zijn. Direct daarna, nog diep onder de indruk van wat hij vertelde zei ik ‘Oh wat wil ik graag Michelle Obama ontmoeten’. Nog geen 3 maanden later kwam de kans voorbij, er werd bekend gemaakt dat Michelle voor haar boektoer naar Nederland zou komen. Er was zelf de mogelijkheid voor een meet & greet met haar. Je snapt het denk ik al ‘ik zag de kans en heb die gepakt’. Meteen belde ik mijn man en nog geen vijf minuten later waren onze plaatsen gereserveerd.

Mr. & Mrs. Obama zijn voor mij twee zeer inspirerende mensen. Zij hebben een verhaal, een missie, een gezamenlijk passie en hiervoor werken ze keihard. Ze geven niet op, zien kansen waar een ander moeilijkheden ziet. Ze zijn een rolmodel voor duizenden mensen. Je hoeft het niet met ze eens te zijn, dat vinden ze okay. Je mag zijn wie je wil zijn.

De boodschap van Michelle Obama in haar boek BECOMING, het tonen van je kwetsbaarheid, het delen van je ‘echte’ verhaal, vrouwelijk leiderschap, gaan staan voor wie je bent, opstaan en blijven staan raakt mij tot in iedere vezel van mijn zijn. Ik mocht een aantal jaren geleden zelf ervaren wat het met je doet als je je kwetsbaarheid laat zien, als je gaat staan voor wat wie je echt bent, als je je masker laat vallen.

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver, ik zou Michelle Obama in het echt gaan ontmoeten. Vooraf hadden we al duidelijke instructies gekregen over de veiligheidsmaatregelen. Niks werd aan het toeval overgelaten. Kort voor de meet & greet kregen we nog extra instructies. Er werd aan ons verteld dat Mrs. Obama je altijd begroet met een hartelijke en gemeende omhelzing, er was geen tijd om een uitgebreid gesprek aan te gaan, wel voor een kort praatje.

Ik was licht teleurgesteld, had het mij heel anders voorgesteld. In mijn dromen had ik al gezien dat ik aan Michelle Obama een vraag zou stellen om jullie te inspireren, een boodschap om over te brengen. In gedachten bleef ik de vraag herhalen, stel dat de kans toch voorbij zou komen, zou ik dan het lef hebben om deze te pakken.

Het moment om Michelle live te gaan ontmoeten kwam snel dichterbij, ik checkte nog even mijn lippenstift en toen werd mijn naam al geroepen. Voor ik het wist omhelsde ze mij, nog voor Michelle iets kon zeggen, zei ik “Oh wow you’re so tall”. Waarop zei meteen zei “And you so tiny”.  Waarop we vrolijk verder keuvelde over de hakken die we allebei aanhadden. Net alsof ik met mijn beste vrienden aan het kletsen was. Mijn vraag verdween naar de achtergrond, er was echt geen tijd voor. De foto moest gemaakt worden en na mij stond alweer een prachtige dame te wachten op haar meet & greet met Mrs. Obama.

De kans was voorbij, althans dat dacht ik. Het universum had een ander plan voor mij….

Samen met mijn lieve man en twee prachtige, gezellige en krachtige vrouwen liep ik de trap af om te gaan eten. We hadden zo’n lol, opgewonden van de meet & greet, melig omdat we van de strenge beveiligingsmaatregelen af waren. Stralend, sprankelend klaar voor de rest van de avond. Ineens stonden daar twee vrouwen. In het Amerikaans werd ik aangesproken door 1 van hen. Ze stelde zich voor als de producer van de show en vroeg of ik had genoten van de meet & greet.

‘Jullie hebben zo’n heerlijke energie en wij willen graag deze positieve energie doorgeven aan Michelle voor haar show. Ze is hier dol op, we doen dit bij iedere lezing. Heb je een vraag voor Mrs. Obama en mag ik die filmen. Deze app ik meteen naar haar door en het antwoord op je vraag gaat ze geven op het podium.’

Dit was mijn kans om mijn vraag te gaan stellen, mijn vraag voor jou;

“Heeft u een advies voor al die prachtige vrouwen die worstelen met hun gewicht, hun gezondheid, niet meer weten wat ze moeten doen, maar wel het goede voorbeeld aan hun kinderen willen geven, het rolmodel willen zijn”

Ik zag hoe de video naar Mrs. Obama werd verzonden, het was gedaan, ik kon het loslaten, nu was het wachten op het antwoord.

Later op de avond zaten wij ‘front row en dan ook echt midden in de eerste rij’ samen met 17.000 anderen klaar voor een ‘intiem gesprek’ haar. Nog voordat Michelle on stage kwam verschenen mijn lief en ik samen levensgroot op het scherm.

Het ‘intieme gesprek’ dat volgde was een gesprek over gaan staan voor wie je echt bent, niet wie je zou willen zijn. Het tonen van je kwetsbaarheid, je laten zien, opstaan als je valt, groei, verbondenheid, liefde. We kregen een inkijkje in haar leven. Met humor vertelde ze over haar huwelijk, de realiteit, de ups- en downs. Hoe ze het niet kan uitstaan dat Obama zijn shirts niet zelf opruimt, het leven als de schijnwerpers waren gedoofd. Het harde werken, concessies doen om dromen waar te maken. En ineens ging het over gezondheid, levensstijl en obesitas. Hey, dit was de vraag die ik had gesteld ….

Tijdens haar jaren als First Lady had Michelle Obama een missie, de strijd tegen obesitas bij kinderen. Met haar campagne ‘Let’s move’ heeft ze zich ingezet om kinderen gezonder te laten eten, meer te laten bewegen en om ouders het goede voorbeeld te geven en laten geven.

Haar advies aan ons allemaal is ‘Wij zijn de rolmodellen voor onze kinderen. Wij moeten ze het goede voorbeeld geven. Je mag je kwetsbaarheid laten zien, ga staan voor wie je echt bent. Neem je verantwoordelijkheid en ga goed voor jezelf zorgen. Zorg ervoor dat je zelf zo gezond mogelijk bent, pak de regie terug over je leven, sta op. Wij zijn de rolmodellen, onze kinderen leren van ons. Als wij willen dat ze gezond opgroeien, dan is het aan ons om het goede voorbeeld te geven’.

Na deze wijze woorden van Mrs. Obama deed ik de belofte aan mezelf. Ik ga het rolmodel zijn voor jullie, de vrouwen die worstelen met hun gewicht en gezondheid, die het rolmodel voor hun kinderen willen zijn.  

De avond met Michelle Obama zal ik nooit meer vergeten, de meet & greet, haar hartelijkheid, de inspiratie, de verbondenheid, het klaar zijn als de kans voorbij komt, de gezellige en vooral ook inspirerende mensen met wie wij deze avond mochten zijn.

Gelukkig hebben we de foto’s nog, het was overweldigend, een prachtige kans waarvan ik blij ben dat ik deze heb gepakt…..

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?