Gezond Slank Dagmenu

Yes, hier is voor jou een Vrouw in Balans Dagmenu. Dit dagmenu heb ik met liefde voor je samengesteld met (h)eerlijke producten uit de supermarkt. Het is gebaseerd op 1350 kcal per dag. Hier wil ik je graag iets over uitleggen. Want er is namelijk iets dat je moet weten waardoor de meeste diëten en afvalpogingen stranden. Ik leg het je graag uit.

Het is belangrijk om te weten is dat niet iedereen dezelfde hoeveelheden kan eten als ze gezond wil afvallen. Ieder lichaam is uniek en heeft haar eigen energiebehoefte. Wat wil zeggen, ieder lichaam verbruikt een eigen hoeveelheid calorieen per dag. Om af te vallen wordt altijd uitgegaan van minder eten dan je lichaam nodig heeft, dit noemen we een negatieve energie balans. Ligt de focus op afvallen, dan eet je zo weinig mogelijk calorieën per dag en skip je bijvoorbeeld koolhydraten. Hier ligt meteen de grootste valkuil als het gaat om ‘gezond afvallen en je hormonen voor je laten werken’. Je lichaam heeft energie en voedingsstoffen nodig om al je organen optimaal voor je te laten werken. Deze hoeveelheid energie is DE noodzakelijke basisbehoefte aan energie voor je lichaam. Deze basisbehoefte noemen we je BMR. Eet je structureel minder calorieën dan je BMR, dan gaan er op termijn problemen ontstaan. Het tekort aan voedingsstoffen wordt te groot, je lichaam gaat zichzelf beschermen en het beetje energie dat het binnenkrijgt vasthouden ipv voor je verbranden. Voor je lichaam voelt het op dat moment dat de hongerwinter is aangebroken.

Structureel essentiële voedingsstoffen, zoals gezonde vetten, koolhydraten en eiwitten uit je voeding halen heeft hetzelfde effect. De natuurlijke koolhydraten, eiwitten en vetten zijn essentiële voedingsstoffen voor je hele lichaam. Hier hoef je niet bang voor te zijn.

Het dagmenu dat ik met je ga delen is gebaseerd op gezond afvallen. Je krijgt verdeeld over de dag alle essentiële voedingsstoffen binnen. En er is ruimte om zonder schuldgevoel te genieten van ‘iets’ lekkers. In dit dagmenu ben ik uitgegaan van 1350 kcal per dag. Ik wil je aanraden om eerst zelf te berekenen wat jouw BMR, de basis energiebehoefte, van jouw lichaam is om gezond af te vallen. Hierna kun je zelf de hoeveelheden en/of producten van het dagmenu, met behulp van bijvoorbeeld MyFitnessPal of de Eetmeter van het Voedingscentrum, aanpassen.

Het dagmenu is gebaseerd op 3 eetmomenten en een tussendoortje. Met 3 goede maaltijden per dag en een ‘klein tussendoortje’ zorg je voor een stabiele bloedsuikerspiegel en doe je als het ware als vanzelf aan IF. Door bijv om 7.30 uur te ontbijten en om 18.00 uur de avondmaaltijd te eten, eet je meer tijd niet dan wel. Hiermee zorgt dit dagmenu ervoor dat je lichaamsvet kan gaan verbranden èn je gewoon samen met je gezin van het eten kan genieten.

Hoe ik in 39 kilo ben afgevallen en mijn hormonen in balans heb gekregen, ik heb het net met je gedeeld. Dit is precies wat ik ook heb gedaan.

Okay, tijd voor het dagmenu! Ben je er klaar voor …. Ik zou het leuk vinden als je laat weten of je er van hebt genoten. Voel je vrij om het te delen op bijvoorbeeld instagram, tag mij in je bericht @claudiavesters en gebruik de hashtag #vrouwinbalansmethode.

Dagmenu, gebaseerd op 1350 kcal per dag

Ontbijt 301 kcal

Yoghurt met granola

 •  200 gram magere biologische yoghurt
 • 1 kiwi
 • 50 gram blauwe bessen
 • 25 gram zelfgemaakte granola*

*zelf granola maken is erg makkelijk. Het voordeel van het recept is dat het een gebalanceerde mix is van koolhydraten, eiwitten en vetten zonder toegevoegde suikers. Klik hier voor het recept.

Tussendoortje 193 kcal

Gewoon omdat het kan en mag

2x Cappuccino Havermelk (per cappuccino 100 ml havermelk)

1 liga Evergreenkoek (neem er echt maar 1, geef de andere koek liefdevol weg of bewaar deze bijv. voor morgen.

Lunch 407 kcal

Volkoren crackers met tonijnsalade en een bakje worteltjes

 • 4 Wasa volkorencrackers
 • Zelfgemaakte tonijnsalade*
 • 1 blikje tonijn op water (uitlekgewicht 100 gram)
 • 20 gram Mayolijn
 • 1 appel (bijv. Pink Lady)
 • 100 gram worteltjes

*bereiding tonijnsalade en ingrediënten

 • 1 klein blikje tonijn op water (uitlekgewicht ong. 100 gram)
 • 10 gram mayolijn
 • 1 appel (bijv. Pink Lady)

Laat de tonijn uitlekken, snij de appel in kleine stukjes en vermeng deze samen met 10 gram mayolijn door de tonijn. Vervolgens verdeel je de salade over de 4 crackers. Hoe kleiner de stukjes appel hoe beter de tonijnsalade te verdelen is. Voeg eventueel wat zout en peper toe voor de smaak.

Avondeten 439 kcal

Spinazie met zoete aardappelpuree en kipfilet

 • 125 gram biologische kipfilet
 • 100 gram zoete aardappelpuree*
 • 5 gram roomboter om kipfilet in te bakken
 • 250 gram diepvries spinazie (biologisch)
 • 1 gekookt ei

 *bereiding zoete aardappelpuree en ingrediënten

 • 80 gram gekookte zoete aardappelen
 • 25 ml Oatly haver cuisine bio

Na het koken de aardappelen pureren en de haver cuisine toevoegen om het romiger te maken. Eventueel zout en peper als smaakmaker toevoegen.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?