Afvallen zonder sportschool

Van sportschoolsponsor naar een gezonde, energieke leefstijl en een gezond gewicht

Volgens mij ben ik 1 van de grootste sponsors van de sportscholen bij mij in de buurt geweest. Keer op keer begon ik vol enthousiasme, stond me heerlijk uit te sloven, wilde het zo goed mogelijk doen. Wat ik eigenlijk deed was laten zien dat ik wel sterk en fit was ondanks mijn overgewicht. Laten zien dat ik geen luie vrouw was die alleen maar op de bank zat koek en chips zat te eten. Het enthousiasme verdween altijd snel, het willen werd een moetje. En steeds vaker haakte ik af. Hahaha, ik had gewoon altijd een beter excuus…. kinderen, man laat thuis, werk, hoofdpijn, slecht geslapen ….

Dit is niet alleen mijn verhaal, maar ook dat van zoveel anderen vrouwen en mannen. Als de flow er is, dan gaat het allemaal fantastisch, maar dan.

Toen ik in 2013 besloot om mijn leefstijl om te gooien besloot ik meteen dat ik niet naar de sportschool zou gaan, ik zocht een andere manier.

Wij hadden in die tijd onze teckel Guus. Ik liet hem altijd tussen de middag uit en de andere momenten deden mijn man en kids. Ik begon met de ochtendronde met Guus van mijn man over te nemen en de middagronde langer te maken. Iedere avond voor het slapen gaan ging ik spierversterkende oefeningen doen. Dezelfde als we in het ‘buikspier kwartiertje’ op de sportschool deden.

Na een paar weken merkte ik al op dat mijn looptempo aan het veranderen was. Ik liep steviger door. Guusje vond het overigens helemaal geweldig, want de rondjes die we liepen werden ook steeds groter, langer.

Inmiddels voelde ik mij zo fit dat ik steeds vaker kleine boodschappen op de fiets ging doen. En kocht ik een fitness hoelahoep. Als ik alles bij elkaar optelde qua tijd dan was ik iedere dag minimaal 90 minuten heerlijk actief bezig. Het fijnste was dat ik het op eigen tempo deed en het helemaal geen worsteling was. Het was wel regelmatig puzzelen qua tijd en planning, maar meer dan dat ook niet.

In mijn boek schrijf ik over het vasthouden van je motivatie. Ik deed dit door dag in, dag uit aan mezelf te vertellen hoe ik mij wel wilde voelen en wat ik wel zou gaan doen. Mijn houvast was het moodboard dat ik had gemaakt. Nu weet ik dat het wekelijkse evaluatiemoment dat ik met mezelf had ook magisch heeft gewerkt.

Natuurlijk is het een fantastisch plan om naar de sportschool te gaan om gezonder, fitter en energieker te worden. Zeker als het bij je past. Ben je, net zoals ik was, meer een sponsor van de sportschool of maakt het je gewoon niet echt blij, dan is het goed om een manier van bewegen en trainen te kiezen die je wel vol kan houden.

Maak een haalbaar plan voor jezelf. Ben eerlijk over je conditie nu en bouw het rustig op tot waar je wel wil komen. Dat ik nu aan hardlopen doe, dat had ik nooit gedacht. Het was voor mijn lichaam, met de 39 kilo meer dan nu, ook niet gezond geweest om meteen te gaan hardlopen.

Het uitgangspunt is dagelijks minimaal 60 minuten intensief bewegen. Dat kun je in 1 keer doen, maar kan je ook verdelen over meer beweegmomenten. En dagelijks spierversterkende oefeningen doen.

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?