Zoet Zure kip

Zoet Zure Kip

Een van mijn favoriete gerechten was een zoet zure kip en dan gemaakt uit een kant en klaar potje. Heerlijk. Gelukkig is het echt makkelijk om binnen 30 minuten je eigen gemaakte zoet zure kip op tafel te zetten. Een kant en klare saus is in 95% van de tijd gemaakt met allerlei smaakmakers en (verborgen-) suikers. Door deze weg te laten en alleen de basisingrediënten te gebruiken tover je in een handomdraai een lekkere, gezonde maaltijd op tafel.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
200-250 gram kipfilet (blokjes)
70 gram ongekookte zilvervliesrijst
2 perziken
1 blikje tomatenpuree
3 paprika’s (rood, groen, geel)
4 teentjes knoflook
Scheutje azijn
Boter/olie om in te bakken

Bereidingswijze:

Snij de paprika’s, perziken, teentjes knoflook en eventueel de kipfilet in blokjes. Doe een klein beetje boter/olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflookstukjes. Zijn deze mooi glazig dan voeg je de paprika blokjes toe. Blijf goed roeren. Na 3 tot 5 minuten voeg je de tomatenpuree toe. Vermeng het goed. Vul vervolgens het lege blikje van de tomatenpuree met water en voeg dit ook nog toe. Voeg hierna ook nog een scheut azijn toe aan toe aan je saus. Laat het nu lekker pruttelen om de saus in te laten dikken. Kook de rijst en bak in een pan de kipfilet tot de stukjes mooi bruin zijn geworden. Wanneer de kip en de rijst bijna klaar zijn voeg je aan de saus de stukjes perzik toe. Roer alles even goed door en voeg dan de kip toe. 

Schep eerst apart de saus op je bord en weeg daarna de zilvervliesrijst voor jezelf af. Een portie van 75-85 gram gekookte zilvervliesrijst is een gezonde hoeveelheid.

In deze samenstelling bevat 1 maaltijd 385 kcal. 28,2 gram eiwitten, 39,7 gram koolhydraten en 10,6 gram vet. Het percentage koolhydraten lijkt hoog. Dit komt niet door de zilvervliesrijst, maar door de groente en fruit die worden gebruikt in dit recept. 

Enjoy it!

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, in het 8-weekse online Vrouw in Balans programma help ik je met het eigen maken van de Vrouw in Balans leefstijl. Met deze cursus leg je de basis voor jouw eigen (h)eerlijke en gezond slanke leefstijl. Je krijgt modules over voeding, hormonen, mind. Stap voor stap werken we toe naar de laatste module over intuïtief eten. Het is een 8 weekse videocursus die je volledig op je eigen tempo volgt en waar je life time toegang toe hebt. Je kan op ieder gewenst moment in het programma instappen.

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?