Ik had je nog het recept van een heerlijke Italiaanse tomatensoep beloofd. Deze soep is echt heel lekker en super simpel om zelf te maken. Je kan zelf kiezen of je wel of geen mascarpone wil gebruiken. Deze soep is perfect als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Maar ook om je gasten te verassen met een heerlijke, gezonde soep. Zelf heb ik de mascarpone wel gebruikt. Het recept is voldoende voor 3 à 4 kommen soep.
Ingrediënten:
- 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
- 5-6 tomaten (ik heb 4 grote vleestomaten gebruikt)
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook
- 500 ml water
- 1 bouillonblokje groenten (ik gebruik altijd een bospaddestoelen bouillonblokje)
- 1 tl paprikapoeder
- 1 à 2 tl gedroogde Italiaanse kruiden of verse Italiaanse kruiden
- snufje zwarte peper
- 2 el mascarpone
Snij de ui en knoflook in stukjes. Giet een beetje olie in een pan en fruit het uitje en de knoflook op een zacht vuurtje aan. Ondertussen snijd je de tomaten in partjes. Als de stukjes ui en knoflook zijn gefruit voeg je de tomatenpuree toe. Voeg ongeveer 1 minuut later de gesneden tomaten toe. Roer alles goed door en bak de stukjes tomaat een paar minuten. Voeg daarna de kruiden, water en het bouillonblokje toe. Laat dit ongeveer 10-15 minuten zachtjes koken. Als je de mascarpone wil gebruiken dan is het nu het moment om deze toe te voegen. Daarna pureer je het geheel met een staafmixer tot een mooie gladde soep. Zet de pan met soep weer terug op de kookplaat en laat de soep nog een paar minuten doorkoken.
Eet smakelijk!