Lemon cheesecake

Wat heb je nodig voor de taartbodem:

175 g boekweit- of speltmeel

75-90 g kokosbloesem- of palmsuiker

1 eetlepel bakpoeder (wijnsteenpoeder)

90 g gesmolten plantaardige boter, ik heb roomboter gebruikt

2 eetlepels (koek- en) speculaaskruiden

Springvorm

Ingrediënten voor de lemon cheesecake:

  • 2 citroenen
  • 1 pakje Philadelphia naturel roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 3 blaadjes gelatine
  • Eventueel blauwe bessen, aardbeien of bramen

Mixer en/of keukenmachine & rasp

Bereiding

Begin met de bodem. Verwarm de oven voor op 150 °C.

Doe alle droge ingrediënten in een kom. Smelt de boter in een steelpannetje en doe deze bij de droge ingrediënten. Voor de koekjes voeg je hier de amandelmelk toe.

Alles goed kneden tot een beslag. Ik heb hiervoor mijn mixer gebruikt. Maar jij kan die ook met de hand doen of bijvoorbeeld met een keukenmachine. Zet het deeg ongeveer 20 minuten in de koelkast. Daarna kun je er makkelijk kleine balletjes van draaien voor de koekjes.

Voor de taartbodem bekleed je de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de randen van de bakvorm lichtjes in zodat de bodem niet blijft plakken, druk je deeg goed aan op de bodem van je springvorm. Strijk het eventueel mooi gelijkmatig glad met de bolle kant van een lepel.

De taartbodem bak je in 12 tot 15 minuten af. Laat deze daarna goed afkoelen.

Als de bodem in de oven staat begin je met het weken van de gelatineblaadjes, maak ze wel eerst los van elkaar. Gelatineblaadjes week je in een kommetje met koud water gedurende 5 minuten. Ze moeten slap worden.

Rasp 1 citroen en strooi dit over de bodem. Knijp vervolgens de citroen uit boven een pannetje en verwarm het sap vervolgens in een pannetje. Knijp de gelatineblaadjes uit en voeg ze bij het citroensap. Let op dit mengsel mag niet gaan koken. Roer goed anders gaat de gelatine klonteren. Laat het geheel hierna afkoelen. Dit kan je doen door het pannetje in koud water te zetten

Mix/klop de slagroom tot een mooi stevig geheel. Mix in een andere kom de roomkaas  los, rasp de andere citroen. Voeg de rasp toe aan de roomkaas. Mix nog een keertje goed. Als je dit hebt gedaan voeg je het citroenmengsel toe, roer weer goed. Voeg vervolgens de slagroom toe. Meng het geheel goed en giet het daarna over de bodem.

Als je wil kan je de taart versieren, lekkerder maken, met blauwe bessen, bramen of bijvoorbeeld aardbeien.

Zet de taart vervolgens ongeveer 7 tot 8  uur in de koelkast om op te stijven.

De citroen die jij over hebt kan je uitknijpen in een glas en hier water bij doen. Drink dit vervolgens op. Let op tussen het drinken van citroenwater en tandenpoetsen moet minimaal 30 minuten zitten.

Citroenwater is goed voor je spijsvertering en immuunsysteem. Het hydrateert je lichaam en geeft energie. Dit zijn maar een paar van de voordelen van het drinken van citroensap.

Bij het verdelen van de taart in 12 punten, bevat iedere punt ongeveer 225 kcal

× Waar kan ik je mee helpen?