Afl. #19 Vrouw in Balans podcast

#18 podcast

We zijn allemaal ’emotie-eters’

Emoties en je relatie met eten gaan hand in hand samen. De term ’emotie-eten’ wordt altijd negatief gekoppeld aan eten om je beter te voelen. Eigenlijk is ’emotie-eten’ het eten vanuit een emotie die je voelt en deze of onderdrukken of versterken.

Er zijn verschillende emoties waarom je eet. Bijvoorbeeld omdat het lekker is, omdat je het verdiend hebt, uit verveling, omdat het gezellig is, omdat je verdrietig bent en omdat je stress hebt. Deze emoties, gevoelens hebben niks te maken met honger. Maar met snaaien, eten reageer je op een emotie. Je emoties zijn daarnaast gekoppeld aan woorden en situaties. 

Het vervelende van emotie-eten is dat het een hele negatieve bijwerking kan hebben, er kunnen eetbuien ontstaan die je extra rot laten voelen. Het kan een negatief effect hebben op je gewicht, waardoor je aankomt en ook dit weer een negatief gevoel geeft.

Een belangrijke onderdeel van mijn werk is jezelf en je gevoelens leren herkennen en erkennen. Jezelf leren begrijpen en zo een andere relatie met eten creëren die je wel echt gelukkig maakt.  In deze nieuwe podcast gaan we het ’emotie-eten’ ontrafelen en ontdek je dat iedereen een ’emotie-eter’ is.  Je zal deze podcast geweldig vinden als je wil ontdekken wat ’emotie-eten’ echt is en zo jezelf en je gedrag beter leren begrijpen.

De Vrouw in Balans methode kan je helpen om het ‘gezonde slankere’ lichaam waar je zo naar verlangt wel te bereiken, door een gezonde ‘dieetvrije’ relatie met eten en jezelf te creëeren die je wel gelukkig maakt. Het maakt het makkelijker om je gezonde fijne gewicht te bereiken en behouden. Kijk gerust eens rond hier op de website om te ontdekken welk programma het beste bij je past en voel je vrij om een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij te boeken. Dan kunnen we samen kunnen ontdekken hoe ik je zou kunnen helpen.

AFLEVERING 19, We zijn allemaal ’emotie-eters’

Beluister hier deze aflevering!

Hieronder kun je jouw exemplaar van mijn Vrouw in Balans e-book aanvragen waarin ik je waardevolle inzichten geef om de strijdbijl met eten te begraven zodat ook jij de gezonde ‘dieetvrije’ relatie met eten en jezelf kan creëren.

E-Book Vrouw in Balans
Share This