Gezond slank leven van binnenuit

Collageen

Een onmisbare dagelijkse toevoeging aan je (h)eerlijke gezonde slanke leefstijl voor een gezond en sterk lichaam van binnenuit.

Good Food Good Mood

Collageen, wat is het eigenlijk?

Collageen is een belangrijk eiwit in ons lichaam. Het zorgt voor stevigheid. Collageen komt in ons lichaam voor in onze botten, spieren, bloedvaten, bindweefsel en je huid. Collageen heeft een belangrijke rol in je lichaam. Het zorgt bijvoorbeeld voor de stevigheid en elasticiteit van je huid en is goed voor je spijsvertering.

Ons lichaam maakt zelf collageen aan. Maar na je 25ste kan het lichaam minder goed zelf collageen aanmaken. Na je 50ste kan je lichaam bijna helemaal geen collageen meer aanmaken. Omdat het lichaam zelf steeds minder collageen kan aanmaken neemt de elasticiteit van je huid af. Zo ontstaan er rimpels, en cellulites.  Afname van de aanmaak van collageen zorgt daarnaast dat je spieren en gewrichten minder soepel worden. Je wordt stijver en bewegen gaat steeds minder soepel.

Worden je nagels brozer, je haren breekbaarder, heb je onrustige darmen, zie je dat je huid minder elastisch aan het worden is. Of heb je een doffe huid, pijnlijke gewrichten en stijve spieren, dan kan dit duiden op een tekort aan collageen.

Collageen ondersteunt je huid tijdens en na het afvallen.

Afvallen en rimpels en lijntjes die ineens zichtbaar worden ze gaan hand in hand. Ze worden veroorzaakt door het verlies van onderhuids vet. Het vetlaagje onder je huid zorgde voor stevigheid. Valt dit weg dan wordt je huid minder strak en verslapt. Doordat de aanmaak van collageen door je lichaam afneemt, verliest de huid haar rek en stevigheid. Jarenlang een ongezonder eet- en leefpatroon tast de huid aan. 

Worden je nagels brozer, je haren breekbaarder, heb je onrustige darmen, zie je dat je huid minder elastisch aan het worden is. Of heb je een doffe huid, pijnlijke gewrichten, dan kan dit duiden op een tekort aan collageen.

Vis collageen gebruiken helpt je lichaam de stevigheid te herstellen. Voor zowel de huid, haren en nagels, soepelere spieren en gewrichten, als het optimaal functioneren van belangrijke organen zoals je darmen.

Waar zorgt collageen voor?

Collageen zorgt voor een sterke jeugdige huid

Na je 30ste jaar neemt de aanmaak van collageen door je lichaam af. Na je 50ste kan het lichaam zelf geen collageen meer aanmaken. Dagelijks collageen gebruiken helpt je lichaam de stevigheid te herstellen. Van zowel je huid als haren, nagels, spieren en gewrichten.

Free your mind

Collageen ondersteunt de spijsvertering en darmen

Je darmwand bestaat voor een groot gedeelte uit collageen, dus bij een tekort kan er al snel een lekkende darm (leaky gut) ontstaan. Collageen helpt om je darmwand sterk te houden of te herstellen als dat nodig is. Daarnaast helpt collageen bij het herstellen van de maagwand en slijmvliezen. Heb je klachten zoals maagzuur dan helpt collageen deze te verminderen, of in het beste geval verdwijnen ze helemaal.

Collageen versterkt botten, gewrichten en kraakbeen

Botten, gewrichten en kraakbeen bestaan deels uit collageen. Botten voor ongeveer 1/3 en kraakbeen uit 2/3. Door het ouder worden maakt je lichaam minder collageen aan en neemt collageen in botten en kraakbeen af. Dit maakt dat je stijver wordt en er klachten kunen ontstaan. Door collageen toe te voegen aan het dagelijks eetpatroon ondersteun je je botten en kraakbeen positief.

Collageen draagt bij aan spieropbouw
Collageen ondersteunt je spieren met groeien en herstellen na een training. Omdat je hart ook een spier is, draagt collageen ook bij aan gezonde pompfunctie van het hart en bloeddruk.

Waarom specifiek kiezen voor viscollageen?

Collageen kan worden gemaakt uit plantaardige en dierlijke bronnen. Dierlijke collageen bronnen zijn vaak afkomstig van vis of rund. De structuur van collageen van vis is het meest vergelijkbaar met het collageen in het menselijk lichaam. De beste collageen om te gebruiken is daarom viscollageen. Naast dat viscollageen het meeste lijkt op menselijk collageen wordt deze ook nog eens het snelst opgenomen in het lichaam.

 • Stevigere huid en vermindering cellulites
 • Beter herstel en groei van je spieren na het sporten
 • Je hart is een spier, dus ook daar heeft collageen een gezonde invloed op
 • Verbetering van je darmgezondheid en spijsvertering
 • Betere leverfunctie. Collageen beschermt de lever tegen giftige stoffen
 • Sterkere , sneller groeiende nagels
 • Dikker, sneller groeiend haar 
 • Jonger geschat worden
Viscollageen

Waarom heb ik voor deze collageen gekozen?

Claudia Vesters

Hoewel ik iedere dag zorg dat ik mijn lichaam voed met voedingsstoffen weet ik dat ik op de aanmaak van collageen geen invloed heb. Het is nu eenmaal een feit dat de productie afneemt. Ik merkte het aan de stevigheid van mijn huid. Om ervoor te zorgen dat je toch voldoende collageen binnenkrijgt moet je dagelijks een behoorlijke hoeveelheid vers getrokken bottenbouillon eten. 

Mijn gezondheid is mijn kostbaarste bezit, ik wil gezond, fit, soepel en energiek zijn. Mijn huid, haren en nagels vind ik belangrijk, daarom ben ik opzoek gegaan naar een viscollageen die aan mijn kwaliteitseisen voldoet. De afgelopen maanden heb ik zelf deze viscollageen getest en ik ben zo blij met wat het mij brengt. Ik zie het aan mijn huid, haren, nagels. Ik merk het aan mijn darmen en tijdens de yogales merk ik op dat ik soepeler kan bewegen. 

De meeste viscollageen wordt gemaakt van een mix van vissoorten. Hierbij wordt nooit vermeld dat het grotendeels wordt gemaakt van de Aziatische kweekvissen tilapia en panga(sius). Om verschillende redenen ben ik geen fan van deze kweekvis. Ze horen niet thuis in een duurzame gezonde slanke leefstijl. De viscollageen van Arctic is gemaakt van gezonde, wilde kabeljauw uit Noorwegen. Wilde vis heeft een heel mooi aminozuurprofiel en geeft dus een hoge kwaliteit collageen poeder. Wilde vis in Noorwegen wordt ook netjes en vers (al op de boot) verwerkt. Ten derde is er de garantie dat er niet te veel gevangen wordt en de visstand dus gezond blijft. Deze werkwijze heeft de viscollageen van Arctic het MSC-keurmerk opgeleverd. 

Omdat ik zelf ervaar wat de toegevoegde waarde van viscollageen is, durf ik je met een gerust hart deze viscollageen aan te raden.

De voordelen van Arctic blue MSC Viscollageen

De zuivere viscollageen poeder wordt net als de visolie gemaakt in Noorwegen van dezelfde verse, gezonde, wilde vis. Het viscollageen poeder dankt zijn perfecte smaak aan de zeer snelle verwerking van de vis in het koude Noord-Noorwegen. Arctic Blue’s vis collageen poeder:

 • 100% natuurlijk;
 • lost goed op, zelfs in koude dranken;
 • bevat acerola poeder met natuurlijke vitamine C. Vitamine C is nodig bij de vorming van lichaamseigen collageen en speelt een rol bij de opbouw van kraakbeen en het stevig houden van je botten;
 • heeft het strenge MSC keurmerk.
Viscollageen

Ontvang mijn gratis 'Vrouw in Balans e-book'

Gelukt, jouw aanvraag voor het Vrouw in Balans E-Book is ontvangen! Binnen enkele minuten ontvang je het e-book per mail. Soms komt het voor dat de mail in je spam/ongewenste mailbox terecht komt.

Share This