Collageen

Gezond slank leven van binnenuit. Een onmisbare dagelijkse toevoeging aan je (h)eerlijke gezonde slanke leefstijl voor een gezond en sterk lichaam van binnenuit.

Collageen, wat is het eigenlijk?

Collageen is een belangrijk eiwit in ons lichaam. Het zit in onze botten, spieren, bloedvaten, bindweefsel en huid. Collageen zorgt voor stevigheid en elasticiteit van je huid en is goed voor je spijsvertering.

Ons lichaam maakt zelf collageen aan. Tot je 25ste is je lichaam hier prima toe in staat, daarna loopt het terug. Rond je 50ste stopt de aanmaak. Dit heeft als gevolg dat de elasticiteit van je huid afneemt. Er ontstaan rimpels en cellulites. Ook worden je spieren en gewrichten steeds minder soepel. Je wordt stijver en ook het bewegen gaat je minder soepel af dan voorheen.

Worden je nagels brozer, je haren breekbaarder, heb je onrustige darmen, zie je dat je huid minder elastisch aan het worden is? Of heb je een doffe huid, pijnlijke gewrichten en stijve spieren? Dan heb je mogelijk een tekort aan collageen.

Collageen ondersteunt je huid tijdens en na het afvallen

Afvallen en rimpels en lijntjes die ineens zichtbaar worden, gaan hand in hand. Dit komt door het verlies van onderhuids vet. Het vetlaagje onder je huid zorgde voor stevigheid. Valt dit weg, dan wordt je huid minder strak en verslapt. Omdat de aanmaak van collageen door je lichaam afneemt, verliest de huid haar rek en stevigheid. Jarenlang ongezond eten en leven tast de huid aan.

Door het gebruik van viscollageen help je je lichaam de stevigheid te herstellen. De positieve werking doet zich voor bij de huid, haren en nagels. Dit supplement zorgt eveneens voor soepelere spieren en gewrichten en draagt bij aan het optimaal functioneren van belangrijke organen, zoals je darmen.

Waar zorgt collageen voor?

N

Collageen zorgt voor een sterke jeugdige huid

Na je 30ste jaar neemt de aanmaak van collageen door je lichaam af. Na je 50ste kan het lichaam zelf geen collageen meer aanmaken. Dagelijks collageen gebruiken helpt je lichaam de stevigheid te herstellen. Van zowel je huid als haren, nagels, spieren en gewrichten.

N

Collageen ondersteunt de spijsvertering en darmen

Je darmwand bestaat voor een groot gedeelte uit collageen, dus bij een tekort kan er al snel een lekkende darm, leaky gut, ontstaan. Collageen helpt om je darmwand sterk te houden of te herstellen als dat nodig is. Daarnaast helpt collageen bij het herstellen van de maagwand en slijmvliezen. Heb je klachten zoals maagzuur dan helpt collageen deze te verminderen, of in het beste geval verdwijnen ze helemaal.

Claudia Vesters Afvallen Slank Gezond Heerlijk Eten Stoel Muur
Claudia Vesters Afvallen streefgewicht Paksoi Portrait
N

Collageen versterkt botten, gewrichten en kraakbeen

Botten, gewrichten en kraakbeen bestaan deels uit collageen. Botten voor ongeveer 1/3 en kraakbeen voor 2/3. Door het ouder worden maakt je lichaam minder collageen aan en neemt collageen in botten en kraakbeen af. Dit maakt dat je stijver wordt en er klachten kunnen ontstaan. Door collageen toe te voegen aan het dagelijks eetpatroon ondersteun je je botten en kraakbeen positief.

N

Collageen draagt bij aan spieropbouw

Collageen ondersteunt je spieren met groeien en herstellen na een training. Omdat je hart ook een spier is, draagt collageen ook bij aan een gezonde pompfunctie van het hart en bloeddruk.

Waarom specifiek kiezen voor viscollageen?

Collageen kan worden gemaakt uit plantaardige en dierlijke bronnen. Dierlijke collageen bronnen zijn vaak afkomstig van vis of rund. De structuur van collageen van vis is het meest vergelijkbaar met het collageen in het menselijk lichaam. De beste collageen om te gebruiken is daarom viscollageen. Naast dat viscollageen het meeste lijkt op menselijk collageen, wordt deze ook nog eens het snelst opgenomen in het lichaam. 

Stevigere huid en vermindering cellulites

Beter herstel en groei van je spieren na het sporten

Je hart is een spier, dus ook daar heeft collageen een gezonde invloed op

Verbetering van je darmgezondheid

Verbetering van je spijsvertering

Betere leverfunctie. Collageen beschermt de lever tegen giftige stoffen

Sterkere, sneller groeiende nagels

Dikker, sneller groeiend haar

Jonger geschat worden

Claudia Vesters Afvallen Lifestyle Heerlijk Eten Leven Portrait

Waarom heb ik voor deze collageen gekozen?

Hoewel ik iedere dag zorg dat ik mijn lichaam voed met voedingsstoffen weet ik dat ik op de aanmaak van collageen geen invloed heb. Het is nu eenmaal een feit dat de productie afneemt. Ik merkte het aan de stevigheid van mijn huid. Om ervoor te zorgen dat je toch voldoende collageen binnenkrijgt, moet je dagelijks een behoorlijke hoeveelheid vers getrokken bottenbouillon eten.

Mijn gezondheid is mijn kostbaarste bezit, ik wil gezond, fit, soepel en energiek zijn. Mijn huid, haren en nagels vind ik belangrijk, daarom ben ik op zoek gegaan naar een viscollageen die aan mijn kwaliteitseisen voldoet. De afgelopen maanden heb ik zelf deze viscollageen getest en ik ben zo blij met wat het mij brengt. Ik zie het aan mijn huid, haren, nagels. Ik merk het aan mijn darmen en tijdens de yogales merk ik op dat ik soepeler kan bewegen.

De meeste viscollageen wordt gemaakt van een mix van vissoorten. Hierbij wordt nooit vermeld dat het grotendeels wordt gemaakt van de Aziatische kweekvissen tilapia en panga(sius). Om verschillende redenen ben ik geen fan van deze kweekvis. Ze horen niet thuis in een duurzame gezonde slanke leefstijl. De viscollageen van Arctic is gemaakt van gezonde, wilde kabeljauw uit Noorwegen. Wilde vis heeft een heel mooi aminozuurprofiel en geeft dus een hoge kwaliteit collageen poeder. Wilde vis in Noorwegen wordt ook netjes en vers (al op de boot) verwerkt. Ten derde is er de garantie dat er niet te veel gevangen wordt en de visstand dus gezond blijft. Deze werkwijze heeft de viscollageen van Arctic het MSC-keurmerk opgeleverd. Omdat ik zelf ervaar wat de toegevoegde waarde van viscollageen is, durf ik je met een gerust hart deze viscollageen aan te raden.

De voordelen van Arctic blue MSC Viscollageen

De zuivere viscollageen poeder wordt net als de visolie gemaakt in Noorwegen van dezelfde verse, gezonde, wilde vis. Het viscollageen poeder dankt zijn perfecte smaak aan de zeer snelle verwerking van de vis in het koude Noord-Noorwegen. Arctic Blue’s vis collageen poeder:

Viscollageen
N

100% natuurlijk

N

lost goed op, zelfs in koude dranken

N

bevat acerola poeder met natuurlijke vitamine C. Vitamine C is nodig bij de vorming van lichaamseigen collageen en speelt een rol bij de opbouw van kraakbeen en het stevig houden van je botten

N

heeft het strenge MSC keurmerk