Je wordt wat je gelooft.

Niet wat je hoopt, wat je wenst, of wat je wilt.

Je wordt waar je diep van binnen écht van overtuigd bent

De eerste keer dat ik deze quote las, een jaar of 10 geleden, geloofde ik er helemaal niks van. Deze quote Ik was ervan overtuigd dat ik nu eenmaal steviger was dan al die slanke dennen die ik zag. Dat ik gewoon pech had gehad en er weinig aan kon doen. Ik had de overtuiging dat ik alles wist van eten en dat ik er niks aan kon doen dat er zoveel eten aan mijn heupen bleef plakken.

Gisteren kwam ik deze quote weer tegen. Nu pas begrijp ik deze quote goed en weet ik waarom ik al die jaren zo heb geworsteld met mijn gewicht en gezondheid.

Ik wenste en hoopte steeds dat ik minder zwaar zou worden en meer energie zou krijgen, maar diep van binnen was ik ervan overtuigd dat dit voor mij niet haalbaar was. Ik had mezelf ervan overtuigd dat ik nu eenmaal de pech had dat ik al aankwam van een glas water. Dat mijn slechte gezondheid kwam omdat ik nu eenmaal de pech had dat ik erfelijk belast was.

wensen en hopen of doen

Veel van de krachtige hard hollende 35+ vrouwen die ik spreek zijn moe en futloos zijn en snakken naar meer energie, minder kilo’s en een gezonder leven. Ze twijfelen of het wel haalbaar voor ze is om gezonder te gaan leven en eten. De grootste wens is dat het liefste morgen al die ene broek beter zit of dat ze dat jurkje een maat, of liever twee kleiner kunnen kopen. Ze hopen dat ze de discipline kunnen opbrengen om te volharden, om dit keer echt de missie te volbrengen.

Ik zal nooit ontkennen dat het makkelijk is om je levensstijl te veranderen. Om er iedere dag opnieuw voor te zorgen dat je gewicht gezond blijft, dat je bruist van de energie en gezonder bent. Het is hard werken. De vraag is alleen ‘wat heb je ervoor over om dit te gaan bereiken?’ Daarom vergelijk ik het vaak met leren autorijden.

Bij je eerste rijles ben je een groentje. Misschien weet je al iets, maar niet voldoende om veilig en zelfstandig de weg op te gaan. Daarom zit er een instructeur naast je die je helpt, die je leert, die mee kijkt, bijstuurt en je leert hoe je zelfstandig wordt. Behalve de rijlessen moet je tijd en energie besteden aan de theorielessen. Zonder kennis van de theorie, geen rijbewijs. Je rijbewijs halen is geen kwestie van hopen, maar van doen. En vooral ook van de overtuiging hebben, erin geloven dat je dat felbegeerde papiertje gaat halen.

Wie zit er aan het stuur

Zo werkt het precies met mijn methode Leven Zonder Dieet. Ik ben die instructeur die naast je zit. Ik help je, stuur bij, fluister je in wat je nodig hebt. Ik geef je de kennis die je nodig hebt over voeding, hoe je keuzes maakt. Ik leer je luisteren naar je lichaam. Wat wil het je vertellen, wat heeft het nodig. Als instructeur ben ik er voor je als de stemmetjes in je hoofd je op het verkeerde pad willen brengen. Kortom alles wat nodig is zodat jij een gezond gewicht bereikt en weer lekkerder in je vel en kleding zit. Als je in jezelf gelooft, gaat doen wat nodig is, dan ga je het resultaat krijgen dat je wenst. Hopen is niet meer nodig. Kom je in actie dan zal je lichaam reageren en krijg je de energie, het gewicht en het gezondere leven waar je zo naar snakt.

Ik weet dat jij dit ook kan, want als ik het kan, kan jij het zeker!

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?