Wat als jij jezelf gaat ‘empoweren’?

Gisteren sprak ik een hele mooie, inspirerende vrouw. Zij vertelde vol passie over haar werk. De energie spatte van haar af, ik hing aan haar lippen en wilde alleen maar meer weten. Ik wilde weten hoe het kwam dat zij zo succesvol was. Hoe zij het voor elkaar heeft gekregen dat zij met haar werk zoveel kan verdienen dat ze echt financiële vrijheid heeft.

Zij vertelde dat ze iedere dag opnieuw tientallen vrouwen leert empoweren. Hoe gaaf is dat zei ze. Ik keek haar vragend aan en vroeg wat empoweren is.

Vol passie en liefde vertelde ze dat empoweren is, het vinden en vergroten van je eigen kracht en capaciteiten. Het in je eigen kracht komen staan, meer zelfvertrouwen krijgen en leren omgaan met lastige situaties. Deze vrouwen leert ze om bewust te worden van hun eigen kwaliteiten en talenten, ze leren weer het initiatief te nemen en de regie te pakken over hun eigen leven. En dat alles om het leven te leven dat ze willen leven. Precies zoals ze zelf ook had gedaan. Ze vertelde dat ze het leven leeft dat ze wil leven. De passie en trots spatte van haar gezicht, dat was zo onwijs gaaf. Ik wist gelijk dat ik van deze vrouw op zakelijk gebied nog heel veel kan leren.

In de stilte die volgde veranderde er iets. Ik merkte dat zij zich ongemakkelijk begon te voelen, er klopte iets niet. Ook ik begon mij ongemakkelijk te voelen. Want ze had wel vol passie verteld over haar werk, maar als ik naar haar keek zag ik iets niet klopte. Ik zag dat ze zich gevangen voelde in haar lichaam. Ze werd onzeker op het moment dat we werden uitgedaagd om te dansen en springen. Vertwijfeld keek ze om haar heen, ze zocht steun bij de andere vrouwen die duidelijk wat zwaarder waren.

Ze keek mij aan en vertelde dat ze zich eigenlijk helemaal niet vrij voelt. Dat ze zo graag ook in normale winkels wil gaan winkelen. Dat ze het liefste ook een jurk wilde dragen. Gewoon een leuk jurkje met gympies eronder. Dat ze die ochtend had staan twijfelen. Ze heeft wel jurkjes in haar kast hangen die echt wel leuk zijn, maar ze durfde het toch niet aan. Het voelde niet goed. Ze vertelde dat ze eigenlijk alles had dat haar hartje begeerde, dat ze al haar dromen had waargemaakt, maar dat ze nog 1 hele grote wens had. Alleen had ze de hoop al opgegeven, de hoop dat het een keertje zou gaan lukken om die kilo’s kwijt te raken. Niet dat ze maatje 36 wilde hebben, maar 2 maten minder zou al geweldig zijn.

Terwijl ik rondkeek in de zaal wist ik dat er veel meer vrouwen waren zoals zij. Succesvolle vrouwen die een goed lopend bedrijf hebben. Vrouwen die stralen omdat ze de beste zijn in hun werk. Maar ondertussen balen als ze in de ochtend in de spiegel kijken. Ze spreken het niet uit, maar weten dat het zoveel fijner zou zijn als ze wat kilo’s kwijt zijn. Dat ze dan meer energie hebben om nog meer uit hun werk en leven te halen. Alleen zeggen ze het niet, ze houden hun masker op. Bang voor wat er gaat gebeuren als ze het gaan zeggen.

Het liefste had ik de microfoon gepakt en gezegd, lieverds kom, ik ga jullie helpen, ben niet bang. Ik ga jullie empoweren, leren hoe je kan gaan leven zonder dieet. Hoe je, als je weet hoeveel eten bij je past, alles kan en mag eten. Ik ga jullie leren hoe jullie de regie pakken over jullie eetgedrag zodat je weer het zelfvertrouwen krijgt en dat jurkje weer aan durft te trekken. Ik ga jullie leren hoe jullie weer zelf het initiatief nemen als het gaat over eten en je eigen lichaam zodat je echt kan gaan stralen. Dat je zoveel energie en zelfvertrouwen hebt dat je nog meer uit je leven kan gaan halen.

Ik wil je laten roepen “I Love My Body, My Body Loves Me!

Lieve mooie ondernemende vrouw. Het is echt zo simpel. Het enige dat jij hoeft te doen is jezelf empoweren. Ga jezelf weer omarmen, van jezelf houden, jezelf geven wat je nodig hebt om je echt 100% goed te voelen. Is echt het zo simpel? Ja lieverd zo eenvoudig is het.

Als je weer van jezelf gaat houden en jezelf afvraagt wat nu echt rijkdom is, dan weet je diep vanbinnen dat veel eten en drinken niet de rijkdom is die je echt gelukkig maakt … Als jij jezelf gaat empoweren dan zal je met nog meer energie je klanten kunnen geven wat ze nodig hebben. En dat is toch waar het omdraait.

Ik wil je vragen om eens goed te kijken naar je diepste verlangen. Ben jij nu echt gelukkig met je lichaam, heb jij alle energie om te doen wat jij wil doen. Kan jij met hoe je nu leeft je dromen waar maken? Leef jij nu echt 100% het leven dat jij wil leven …

 

Empower jezelf! En kun je het niet alleen, weet dan dat ik voor je klaar sta! Samen gaan wij aan de slag om je te empoweren zodat ook jij de rest van je leven kan Leven Zonder Dieet! Dat jij iedere dag opnieuw de energie hebt om al je klanten de energie en aandacht te geven die ze nodig hebben.

Liefs, Claudia Vesters

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?