Het komt door mijn waarom

“Doe niet zo flauw, neemt toch gewoon dat stukje taart, dat kan jij best wel hebben”, wordt er vaak tegen mij gezegd. Natuurlijk zeg ik wel eens ja en soms met tegenzin nee.

Is het zo gek dat ik de ene keer ja zeg en een volgende keer vriendelijk bedank? Ik vind van niet. Wat mij opvalt is het grote verschil tussen ‘vroeger’ en ‘nu’. Vroeger toen ik nog veel te zwaar was werd ik juist geprezen zal ik nee zei tegen iets lekkers. Of het nu een gebakje was, een ijsje of iets heel anders.

“Goed zo, het is ook veel beter voor je als je dit laat staan” werd er dan gezegd. Ik weet nog goed dat ik dan vreselijk baalde. Ik weet dat het goed bedoeld was, maar oor mij voelde het als ‘steken onder water’ omdat ik dondersgoed wist dat ik maar beter wat kon afvallen.

Of die keer dat ik mezelf zo’n heerlijke ijsje had gegund en een voorbijganger een ‘rake opmerking’ maakte. Op zo’n moment kon ik wel door de grond zaken, ik voelde mij dat zo verschrikkelijk klein en verdrietig worden.

Waar ik ‘vroeger dus geprezen werd als ik nee zei, is het nu vaak het tegenovergestelde. Dan ben ik een zeur, ben ik ongezellig, te extreem, ga zo maar door. In mijn hoofd heb ik de laatste tijd heel vaak gezocht naar het antwoorde op de vraag hoe het toch kan dat je wel nee mag zeggen als je te zwaar bent, maar niet als je slank bent. Ik vroeg mij af of ik misschien ‘aan het doorslaan’ ben.

Tot ik vrijdag bij een geweldige lunch van Businesscoach Veronique Prins was. Aan haar werd gevraagd hoe het toch kwam dat ze zo gedreven was en ‘no matter what’ voor haar doel ging. Veronique zei “Mijn discipline komt vanuit mijn waarom!”

En toen viel het kwartje. De reden waarom ik de ene keer ja zeg en de andere keer nee komt door mijn waarom. Mijn waarom, waarom ik heb gekozen voor mijn nieuwe levensstijl. Ik heb er voor gekozen om te leven als een gezonde, fitte, energieke en ondernemende vrouw die bewuste keuzes maakt. Ik ben en blijf trouw aan mijn waarom. Nooit meer wil ik mij zorgen hoeven maken of ik nog wel in die ene stoel pas of dat ik wel in bikini (of badpak)op het strand durf te liggen. Nooit meer wil ik dat mijn buik in de weg zit als ik moet bukken.

Nee, de vrijheid die ik nu heb geef ik niet meer op. Ik wil zomaar een sprintje kunnen trekken als het nodig is of zonder mij stiekem te schamen een ijsje eten op straat. Ik wil zo lang mogelijk genieten van mijn geweldige man en prachtige jongens zonder mij zorgen te maken over mijn gewicht en gezondheid.

Dat is mijn waarom. Prima is perfect, daarom zie je mij echt wel eens een taartje eten, een glas bier of wijn drinken of een pizza eten. Als ik daarvoor kies dan weet ik dat het ook kan.

Mijn keuzes maak ik omdat mijn waarom mijn discipline is. Mijn discipline in een gezonde balans en niet omdat het lijkt alsof je alles kan eten als je slank bent.

Wil jij ook graag weten hoe jij voor jezelf kan gaan bepalen wat en hoeveel je eet? Hoe je net zoals ik voortaan keuzes gaat maken vanuit je eigen unieke doel, je eigen waarom? Schrijf je dan in voor mijn inspirerende en motiverende workshop “Word je eigen dieetcoach”.

 

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?