Waarom visualiseren goed werkt als je gezond en blijvend wilt afvallen

Visualisatie is een krachtige tool die je kan helpen bij het bereiken van je doelen, waaronder blijvend en gezond afvallen. Of zoals ik altijd zeg ‘jouw droom om de gezonde, vitale, slanke(re) vrouw te zijn uit te laten komen’. In deze blog zal ik je uitleggen waarom visualisatie zo effectief is en hoe je het kan gebruiken om jouw doel te bereiken.

Visualisatie is een manier om je geest te trainen om beelden te creƫren van de resultaten die je wilt bereiken. Het werkt door je onderbewustzijn te programmeren om je doelen te zien als al behaald, waardoor je meer gemotiveerd bent om actie te ondernemen om deze doelen daadwerkelijk te bereiken.

Bij het afvallen kan visualisatie je helpen om jezelf te zien als een slanker, gezonder persoon. Door regelmatig te visualiseren hoe je eruitziet en je voelt wanneer je jouw streefgewicht bereikt hebt, zal je geest deze nieuwe realiteit als werkelijkheid beginnen te ervaren. Dit zal je helpen om meer zelfvertrouwen en motivatie te krijgen om actie te ondernemen en gezonde keuzes te maken die je dichter bij je doel brengen.

Hier zijn enkele tips om visualisatie effectief te gebruiken om jouw droom, de gezonde, vitale, slanke vrouw zijn waar te maken:

  • Maak tijd vrij voor visualisatie: Plan elke dag 10-15 minuten in om te visualiseren hoe je eruitziet en je voelt wanneer je jouw streefgewicht hebt bereikt. Kies een rustige en comfortabele plek waar je niet gestoord wordt
  • Gebruik al je zintuigen: Visualisatie gaat niet alleen over wat je ziet, maar ook over wat je voelt, ruikt en hoort. Probeer je voor te stellen hoe het voelt om in je nieuwe lichaam te zijn, hoe het ruikt en hoe je jezelf hoort praten.
  • Maak het levendig: Maak de visualisatie zo levendig mogelijk. Stel je voor dat je jezelf in de spiegel ziet, kijk naar de details van je lichaam en hoe het eruit ziet. Stel je voor hoe je kleding past en hoe het voelt om in je nieuwe lichaam te bewegen.
  • Herhaal het: Hoe meer je visualiseert, hoe effectiever het zal zijn. Zorg ervoor dat je elke dag tijd besteedt aan visualisatie en maak er een gewoonte van.

Door regelmatig te visualiseren zal je merken dat je meer gemotiveerd bent om actie te ondernemen om je doelen te bereiken. Je zal gezonde keuzes maken en jezelf zien als een slanker, gezonder persoon. Met visualisatie kan je blijvend en gezond afvallen en een leven leiden dat vol zit met vitaliteit en energie.

Ben je benieuwd hoe ik je hierbij kan helpen, vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Terwijl we genieten van een kopje koffie of thee gaan we samen bekijken hoe ik je kan helpen om jouw droom waar te maken.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?