Hoe frustrerend is het als die kilo’s er niet af vliegen!!!!

Ging het de eerste 2 weken als malle. Viel je met gemak 1 kilo per week af. Tja en dan, dan is het nog maar een pondje per week. Hoe frustrerend is dat als je al die dagen zo hard je best hebt gedaan. Als je streng voor jezelf bent geweest, keihard hebt gesport en maar 1 avondje het iets minder is gegaan.

Dat is dus gewoon balen, nee beter gezegd FRUSTREREND. Zeker als je aan het lijnen bent. Dan wil je het liefste die weegschaal gewoon het raam uitgooien. En naar de supermarkt rennen om die gillende reep chocolade te gaan kopen.

Jij bent echt niet de enige. Sterker nog zelfs Linda de Mol zit hier nu mee. Al dat afzien voor maar een halve kilo per week. Dat verlangen naar iets lekkers, het continu maar streng zijn, het jezelf van alles verbieden omdat je hebt gehoord dat het echt niet goed voor je is.

Maar waarom geen lekker sneetje geroosterd brood met een gebakken eitje en een beetje spek. Waarom zou dat slechter zijn dan een kom yoghurt met muesli, blauwe bessen en gebroken lijnzaad. Qua calorieën maakt het nauwelijks welke van deze twee je kiest. Het zijn je gedachtes die een loopje met je nemen.

Als je jezelf steeds dingen blijft verbieden, dan groeit juist het verlangen naar dat wat jij jezelf hebt verboden. Alles wat je aandacht geeft groeit. Dus ook alles wat jij niet mag, van jezelf of door het dieet wat jij volgt. En dan…. juist dan slaat de frustratie toe. Dan ben je er klaar mee op het moment dat je zo weinig bent afgevallen, dan wil je niet langer afzien. Je baal van het resultaat, wil het liefste die weegschaal het raam uitsmijten. En dan gaat die chocolade nog harder roepen en eet jij niet dat kleine stukje, maar gewoon die hele reep  op!

En dat is niet het enige, je gedachtes nemen wel vaker een ‘loopje’ met je. En dat allemaal dankzij slimme marketing mensen.

Waarom kies je bijvoorbeeld wel voor ‘Bolletje Goed Bezig’ en geen paaseitje? Wat is er goed aan Bolletje Goed Bezig? Het is gewoon een graanreep met behoorlijk wat toegevoegde suikers. Hoezo goed bezig …. Het is de naam die er voor heeft gezorgd dat het lijkt alsof deze reep een verstandige keuze is. 1 Reep bevat minimaal 1 suikerklontje aan suikers en is ongeveer 110 kcal. 1 Paasei bevat bijna 1 suikerklontje aan suikers en is 40 kcal.

Ja je hebt gelijk als je nu zegt dat Bolletje Goed Bezig dan een betere keus is. Die is groter en van een paaseitje wil je er meestal meer dan 1. Helemaal waar, ik zal de laatste zijn die dat gaat weerleggen. Maar hoeveel rust gaat het je geven als je weet dat je wel gewoon een paasei kan en mag eten. Dat je zelf die vrijheid hebt om keuzes te maken.

De laatste vlog van Linda de Mol bewijst weer eens dat de kilo’s er niet afvliegen als je super streng bent voor jezelf. Als je jezelf op een regime van sporten en streng diëten zet. Ook dan gaat het rustig. Het grootste nadeel is dat je dan ook langzaam het verlangen van alles wat je NIET mag eten opbouwt.

De kilo’s verdwijnen rustig als jij weet hoeveel eten bij je past en hoe je dit zelf in kan plannen. De tijd van streng zijn is dan voorbij, het genieten kan eindelijk gaan beginnen. Je geeft dan niet alleen je lichaam wat het nodig heeft om af te vallen. Het belangrijkste is nog wel dat je hoofd rust krijgt. De rust dat je niet hoeft af te zien, de rust om te genieten. Je hoeft je niet meer te focussen om al dat lekkers in de winkel. Je plant gewoon dat lekkers in en geniet er van. Juist dan ga  je met mate eten.

Misschien klinkt dit allemaal als te mooi om waar te zijn? En ja jij hebt gelijk dat het beter is om gezond te eten, om niet te snoepen. Helemaal waar, ik ben het met je eens. Maar hoe doen die ‘slanke mensen’ dat dan! Die eten toch ook gewoon een paasei of een snee brood met een gebakken ei. Of een stukje taart. That’s life! Dat is het echte leven. Lijnen, afzien, maaltijdvervangers zijn een sprookje, dat heeft niks met een normaal eetpatroon te maken. Slankere mensen hebben een eetpatroon dat bij ze past. Dat hebben ze vroeger geleerd, ze weten niet beter. Of ze hebben het net zoals ik bijvoorbeeld het later geleerd.

Als je weet hoeveel calorieën jij nodig hebt dan heb je daarna alle vrijheid om deze in te vullen zoals jij dat het liefste zou willen. Je maakt je lichaam blij als je zorgt voor de 80/20 balans. Dus 80% wat goed is voor je lichaam en 20% wat goed is voor je mind!

Hoe ik dit weet? Dit is precies wat ik heb gedaan. Op deze manier ben ik 39 kilo afgevallen en blijf ik keurig op mijn gewicht. Ik weet dat ik alles kan en mag eten en 80% van de tijd eet ik wat goed voor mij is!

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?