Omdat ik absoluut geen keukenprinses ben, maar wel gezond wil eten ben ik dol op eenvoudige recepten. Deze ratatouille is een bron van energie voor je lichaam waarmee je makkelijk voldoende groenten eet. Groot voordeel, als er een restje overblijft kan je die de volgende dag gebruiken als basis voor een heerlijke salade. 
 
Wat heb je nodig voor 4 personen:
1 fles tomatensaus (biologisch) of 1 blikje tomatenpuree
1 courgette
1 aubergine
2 paprika’s
3 tomaten
1 peen
1 bakje champignons
1 ui
1 prei
3 teentjes knoflook
1 scheutje olijfolie, liefste extra vierge
 
Hoe maak je de ratatouille:
Snij de groenten in stukken, niet te fijn. Hak de knoflook fijn. 
Verwarm in een pan de olijfolie op. Als deze warm is  fruit je de ui en knoflook toe. Voeg hierna alle groenten, behalve de tomaten toe. Laat dit alles ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg daarna de tomatensaus of de tomatenpuree (met water) toe. Laat alles ongeveer 15/20 minuten zonder deksel pruttelen. 
Voeg als laatste de gesneden tomaten toe en laat de ratatouille nog 5 minuten staan. 
 
Als de ratatouille te vochtig is, giet dan het kookvocht af. Eventueel kan de de ratatouille op smaak brengen met provinciaalse kruiden. Onze ervaring is dat dit niet nodig is.  
Share This