Wijn, bier, chocolade en opvliegers 

Ja maar het is de overgang! Die kl#te hormonen ook, heb het zo warm nu en vannacht lag ik ook al zo te zweten in bed.

Voor mij staat een succesvolle onderneemster, echt een prachtige vrouw. We hebben een fantastische dag achter de rug. Nu kost het mij moeite om niks te zeggen, slik de woorden in. Het is zo bijzonder dat moeiteloos de overgang als boosdoener wordt aangewezen. Wat ik zie is het glas 0.0 bier in haar hand, net had ze een glas wijn leeggedronken.

Ik slik mijn woorden, heb geen zin in discussies. In mij voel ik de weerstand, de overgang wordt veel te vaak als excuus gebruikt. Ja het is de overgang, je hormonen zijn aan het rommelen, deze fase moeten we doorheen, maar het is het eten en drinken dat de boel verergerd.

Juist in de overgang heeft je lichaam meer dan ooit je hulp nodig. Geen stoffen die de boel in vuur en vlam zetten. Want dat is wat dat lekkere, onweerstaanbare wijntje, biertje of stuk chocolade doet. Ze zetten je lichaam in vuur en vlam.

Dat je tijdens de overgang wat klachten ervaart, dat hoort erbij. Toen je nog een jong meisje was, zo net voor je eerste menstruatie ervaarde je ook wat klachten en kwaaltjes. De overgang is feitelijk hetzelfde, alleen ben je nu ouder.

Wat kan je dan wel doen om zo min mogelijk klachten te ervaren, of te wel zo min mogelijk van die verschrikkelijke opvliegers te krijgen? Hoe lastig het ook is wordt je eens bewust van wat je allemaal eet en drinkt. Merk op na wat voor soort eten en drinken je een opvlieger (of nachtzweten) krijgt. En vervolgens skip deze producten voor minimaal 14 dagen en merk eens op wat het verschil is.

Het zal even wennen zijn, maar met het blijven verheerlijken van dat glaasje wijn, chocola of de 0.0/light product blijf je de overgangsklachten voeden. Ruil de gedachtes maar eens in voor de gedachtes ‘wow mooi lichaam ik ga je nu helpen, ervoor zorgen dat we samen zo goed mogelijk door de overgang komen’. En ervaar dat je veel minder lastig krijgt van de nu rommelende hormonen.

Verlang jij naar blijvend en gezond afvallen, wil je graag op gevoel gaan eten, je hormoonhuishouding is balans brengen. Wil je dit allemaal graag omdat je het diëten- en het ‘gevecht’ met de kilo’s beu bent, omdat jij, de 40+ vrouw voelt dat je nog een heel leven voor je hebt. Graag gezond en vitaal en wellicht ook slanker oud wil worden, vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Terwijl we genieten van een kopje koffie of thee gaan we samen onderzoeken hoe ik je kan helpen om jouw lichaam het beste te gaan geven.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?