Dat gezond en gevarieerd eten goed voor je is, dat weet je wel. Je hormoonhuishouding is je dankbaar als je zorgt voor een goede balans tussen koolhydraten, eiwitten en vetten. Met deze omelette blanche geef je daarom aan je lichaam een cadeautje waar je veel energie voor terug gaat krijgen. Als je de tijd neemt om te genieten van deze heerlijke lunch, of misschien maak je de omelette blanche wel als ontbijt, dan heb je gelijk de perfecte mindsnack te pakken. 

Wat heb je nodig voor de Omelette Blanche:

  • 200 gram eiwitten. Ik heb voor deze keer vloeibare eiwitten uit een flesje gebruikt
  • 100 gram (biologische) cherry tomaatjes
  • 12,5 gram gerookte (biologische) coburgham
  • 100 gram (biologische) blad spinazie
  • 30 gram (biologische) geitenkaas
  • boter/olie

Hoe maak je de omelet:

  • verwarm de olie/boter in de pan
  • giet het eiwit in de pan en voeg er daarna gelijk de blad spinazie aan toe, verdeel deze over de hele omelet
  • halveer de tomaatjes en voeg ook deze toe aan slechts 1 helft
  • snij de ham en de kaas in stukjes en leg deze op de tomaatjes
  • als de omelet bijna gaar is kan je deze dubbel klappen
  • laat de omelet nog eventjes staan tot de omelet echt gaar is

Je kan de omelette blanche zo eten of ervoor kiezen om er een snee volkoren- of speltbrood bij te eten.

Eet smakelijk!