Maar dat is toch hetzelfde als ‘de wet van de aantrekkingskracht’. Dit was het moment dat mijn hart gisteren een sprongetje van vreugde maakte.

Aan mijn tafel stond een mooie vrouw. Sportief gekleed, prachtige lach op haar gezicht, haar haren hingen losjes langs haar hoofd en ze was een tikkeltje te zwaar.

Ze wilde heel graag het bananenbrood proeven dat ik had gebakken. Het leek haar te smaken. Ik nodigde haar uit om de smoothie te proeven die ik net vers had gemaakt. Daar was ze wel voor in. En zo kwam het gesprek op gang. Ze vertelde dat ze al haar hele leven aan het worstelen was met haar gewicht. Een paar maanden geleden was ze heel veel afgevallen, 15 kilo was ze kwijt geraakt. Terwijl ze dit vertelde zag ik haar blik veranderen, ik voelde de twijfel, de maar …

Haar blik verstarde toen ze vertelde hoe blij ze toen was. Ze had nieuwe kleren gekocht, ze voelde zich zo ontzettend goed, ze kon de wereld weer aan. Ook voor haar werk was het zo goed geweest, ze had energie voor 10, alles leek te lukken, maar ja. De zomervakantie was voorbij en nu lukte het gewoon niet meer om nee te zeggen tegen de chips en de chocola. Van de 15 kilo die ze kwijt was, had ze er 9 alweer teruggevonden.

Ik ben ook zo’n zwakkeling zei ze, ik heb gewoon geen doorzettingsvermogen. Als het om mijn werk gaat wel, maar dat eten… verschrikkelijk.

Ze pakte nog een stukje bananenbrood en vroeg wat ik op de Gezondheidsbeurs deed. Wat deed ik daar eigenlijk met mijn smoothies en bananenbrood, ze zag nergens mijn bedrijfsnaam staan. Ze had wel al diëtistes en iemand met buikwraps gezien, maar dat trok haar niet. Nooit meer, zei ze, ik ben er klaar mee.

Ik keek haar aan en vertelde haar dat ik lifecoach ben. Dat ik 4,5 jaar geleden heb ontdekt hoe je kan afvallen zonder te diëten. Dat ik vrouwen help om in plaats van te focussen op wat ze niet willen en denken dat ze niet kunnen, te gaan omdenken. Dat ik deze vrouwen leer hoe ze door te focussen op wat ze willen, door ze dat zelf te laten voelen, op weg help om te gaan leven als de vrouw die ze willen zijn. Precies zoals ik 4,5 jaar geleden ook heb gedaan.

Ze liet mij verder praten terwijl ze nog een stukje bananenbrood pakte. Ik vertelde haar dat alles wat je aandacht geeft groeit. Dus als ik mijn planten geen aandacht geef dat ze dan langzaam doodgaan. En dat als mijn schoonmoeder 3 weken op ze past ik ze als herboren terugkrijg. Zij doet precies met mijn planten wat ik met mezelf heb gedaan. En wat ik de vrouwen die ik help ook leer. Zij geeft de planten positieve aandacht, zij zegt niet ‘zie je wel stomme planten, jullie zijn loser, jullie doen het alweer niet goed’. Nee zij heeft een doel. Het doel om onze planten liefdevol te verzorgen.

Alles wat je aandacht geeft groeit, zei ik. Precies zoals jij met je bedrijf hebt gedaan. In je werk zeg je toch ook niet tegen jezelf dat je een loser bent, dat je het toch niet kan, dat je …

Ik heb ontdekt dat het met afvallen hetzelfde is, daarom sta ik voor een Leven Zonder Dieet.

Haar blik veranderde, er kwam weer een sprankeling in haar ogen. Maar dat is hetzelfde als ‘de wet van de aantrekkingskracht’.

Inderdaad mooie vrouw, dit is het. Wat je aandacht geeft groeit. Dus geef je de aandacht aan alle negatieve gedachtes dan winnen die. Geef je de aandacht aan alles wat je wel wil, de positieve gedachtes dan winnen die.

Wil je hier meer over weten schrijf je dan in voor het webinar dat ik ga geven. Een beginspiratie webinar waarin ik met je ga delen wat ik heb ontdekt, hoe ik ‘het’ heb gedaan en wat jij kan gaan doen om dit ook te bereiken.

https://claudia-vesters.webinargeek.com/leven-zonder-dieet-beginspiratie

Wat ik op de Gezond Den Bosch beurs deed… genieten van mooie gesprekken, delen van recepten, inspireren en geïnspireerd worden.

× Waar kan ik je mee helpen?