Liefde voor het leven

Hoeveel jaren van mijn leven ik heb verspild met mijn ongezonde levensstijl weet ik niet. Dat het er veel zijn weet ik zeker. Uit liefde voor het leven zorgde ik toen niet goed voor mezelf. Jaar na jaar werd ik zwaarder en kreeg mijn lichaam er steeds meer problemen mee. Toen wist ik niet beter, dacht ik dat ik dat eten en drinken nodig had om in ieder geval te kunnen genieten of om de pijn te verdoven.

Daarna had ik weer spijt. Al die keren dat ik mij diep van binnen down voelde als ik naar foto’s keek. Of als ik in een paskamer stond en mezelf in de spiegel zag. Maar ook al die ochtenden dat ik te moe was om op staan, terwijl mijn jongens happy wakker werden voelde ik diep van binnen, heel ver weg een verlangen.

Of al die keren dat ik iets wilde doen met mijn mannen en ik halverwege moest afhaken omdat ik simpel weg ze niet kon bijhouden. In mijn hoofd wilde ik wel, maar mijn lichaam floot mij terug. Dan stond ik te hijgen en te puffen terwijl zij vrolijk verder gingen, zo frustrerend. Het was een cirkel waar ik niet door heen kon breken.

Vol verlangen, bewondering en ook jaloezie keek ik naar de vrouwen die het wel allemaal deden. Dan voelde ik een stomp in mijn maag, kreeg tranen in mijn ogen, maar dat mocht niemand weten. Dan zette ik mijn masker weer op, toverde mijn liefste glimlach tevoorschijn en ging door. Aan niemand vertelde ik mijn diepste verlangen om geen zorgen meer over mezelf te hebben.

Wat er gebeurde toen ik besloot om voor mezelf te gaan kiezen?

Tot de dag dat ik besloot dat het zo niet langer kon. Zo wilde ik niet verder leven. Ik wilde niet net zoals mijn ouders vroeg overlijden. En als ik dan toch vroeg zou overlijden dan wilde ik in iedere geval echt geleefd hebben. En niet, zoals het toen was, iedere dag opnieuw met de ellende van mijn gewicht te maken hebben.

Het moment dat ik dit gevoel kreeg zal ik nooit meer vergeten. Het was of ik in een achtbaan terecht kwam. Aan de ene kant voelde ik zo sterk dat ik nu een kans kreeg die ik moest pakken. Aan de andere kant kwam de angst en de onzekerheid naar boven. De angst voor wat mijn lieve mannen wel niet zouden gaan zeggen als ik ging vertellen dat ik eigenlijk heel verdrietig was over mijn kilo’s. De onzekerheid over wat mij te wachten stond als ik deze keuze ging maken. De angst omdat ik dan niet langer meer mijn gevoelens kon weg eten, maar eerlijk moest zijn naar mezelf. Het leek alsof mijn maag zich omkeerde.

Aan de andere kant voelde ik iets heel bijzonders. Het was net alsof er een ‘geheime kracht’ in mij los kwam die zei dat ik dit wel kon. Het stemmetje dat alles overschreeuwde dat dit mijn kans was, dat ik er nu voor moest gaan, dat het nog niet te laat was! Op dat moment heb ik mezelf beloofd om gezond en fit te gaan worden. Om voor eens en voor altijd mijn levensstijl aan te pakken, om mezelf te verlossen van alle ellende die ik mijn lichaam had aangedaan. Op dat moment had ik een te hoge bloeddruk, mijn voeten deden bijna altijd pijn, ik was veel te vaak moe, regelmatig heftige hoofdpijn. Eigenlijk voelde ik mij een oude vrouw terwijl ik pas 42 was.

Echte liefde en afvallen

Ik ontdekte dat ik teveel van het leven hield dat ik niet langer de vrouw wilde zijn die ik was. Het was tijd om deze kans aan te grijpen, ik voelde dat ik het wel waard was om voor mezelf te kiezen, om van het leven en van mezelf te gaan houden.

Wat er gebeurde toen ik besloot om voor mezelf te kiezen, is dat ik in kleine stapjes mijn leven heb aangepast. Het was een ontdekkingstocht die mij 39 kilo lichter heeft gemaakt, maar vooral ook mijn gezondheid en energie heeft teruggegeven. Of beter gezegd, die mij het leven terug heeft gegeven. De echte liefde van mijn mannen voor mij heeft mij enorm geholpen. Zij wilde zo graag dat ik gezond en fit zou worden dat ze mij altijd hebben gesteund. Zij hielpen mij als ik twijfelde, als ik het moeilijk had en ze waren mijn fans als het heel erg goed ging. 

Maar er is ook een schaduwkant. Want, en dat herken je misschien wel, niet iedereen was even gelukkig met de keuze die ik heb gemaakt. Mijn gezin en een groot aantal mensen die dichtbij ons staan wel. Die hebben mij alleen maar aangemoedigd. Daar ben ik dankbaar voor. Er waren helaas ook best veel mensen, mensen waarvan ik dacht dat ze vrienden waren, die het na een paar maanden wel welletjes vonden. Zij baalden ervan dat ik andere keuzes maakte dan dat ze gewend waren. In het begin was het allemaal nog leuk, maar daarna werd er gevraagd wanneer ik weer ‘normaal’ ging doen.

Gezond en fit zijn is meer dan alleen maar anders eten

Op die momenten werd ik met mijn neus op de feiten geduwd en ging ik bij mezelf te rade. Ik werd steeds fitter en gezonder, was steeds meer gewend aan mijn nieuwe levensstijl dat het antwoord steeds makkelijker werd. Een antwoord dat voor sommige mensen pijnlijk was. Ik kies voor mezelf, want als ik voor mezelf kies dan kan ik al die anderen, dus ook jou, pas geven wat je nodig hebt. Ben ik veel gezelliger omdat ik mij geen zorgen meer hoeft te maken of te balen achteraf omdat ik brak ben of de weegschaal de verkeerde kant opgaat. Dan pas kan ik er voor je zijn, dan pas heb ik de energie en de gezondheid die ik iedere dag opnieuw nodig heb. De keuze is niet aan mij, de keuze is aan jou. Wat wil jij? Vaak bleef het dan ijzig stil ….

Het bizarre is, dat aan mensen die al slank zijn of een gezonde levensstijl heb deze vragen niet gesteld worden. Het is een geen issue als die geen alcohol drinken of geen taartje eten. Zij worden geaccepteerd om wie ze zijn.

Je hebt altijd een kans

Ik ben nu 4 jaar verder en het verschil is groot. Mensen die ik nu ontmoet weten niet beter dan wat ze nu zien. Zij stellen geen vragen, accepteren wie ik nu ben, zij willen bij mij zijn om wie ik nu ben. Het is vanzelfsprekend dat ik kies voor gezondheid en zo af en toe minder handige keuzes maak.

Je hebt altijd een kans. De enige vraag is of je de kans pakt of dat je deze uit angst voor wat misschien komen gaat voorbij laat gaan. Ik ga je nu een geweldige kans geven, de Kickstart dag Leven Zonder Dieet waarbij ik je ga helpen om het begin te maken van je nieuwe ik. Om de vrouw te worden die gezond, fit, energiek en vrij is. En als bonus ook nog eens haar kilo’s kwijt gaat raken. Wil je deze kans grijpen, meld je dan nu aan en dan ben jij erbij.

Twijfel je nog of wil je bijvoorbeeld weten of deze dag wel geschikt voor je is neem dan even contact met mij op zodat we samen kunnen bekijken of deze Kickstart dag bij je past.

Lees hier meer over de Kickstart dag Leven Zonder Dieet.

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?