Leef jij je mooiste leven?

Dit liedje van Jeroen van de Boom had ik tot vandaag nog nooit gehoord. Ik kreeg er kippenvel van. “Je leven gaat opnieuw beginnen” zingt hij. Bij mij kwam deze tekst echt binnen. Ik voel wat hij wil zeggen, ik weet het, net zoals heel veel van mijn klanten heb ik dit besluit ook genomen, maar toch ….

Ik vind het nogal wat om te zeggen ‘Je leven gaat opnieuw beginnen’. Aan de andere kant is het de bittere waarheid of beter gezegd juist hele mooie werkelijkheid als je besluit om je levensstijl te gaan veranderen. Vandaag mocht ik het weer meemaken. Van heel dichtbij. Drie krachtige vrouwen die een paar weken geleden mij hebben gebeld. Radeloos waren ze, ze hadden al van alles geprobeerd. Dieet na dieet gevolgd. Vaak met heel veel succes, soms met heel veel frustratie. Blij om alle kilo’s die weg waren, balend van alles wat ze moesten eten, maar nog meer balen van alles dat ze niet meer mochten eten.

Een paar maanden heel blij met het nieuwe gewicht, alleen daarna …. beetje bij beetje kwam er iedere keer weer een beetje gewicht bij. Ach misschien herken je  het wel. Zo frustrerend. Zo hard gewerkt en dan is alles toch voor niets geweest.

Wat dat met je doet, die gevoelens, negatieve ervaringen, volgens mij  kunnen wij vrouwen daar best een heel boek mee vullen.

Iedere dag opnieuw valt het mij weer op hoe boos, negatief en gefrustreerd wij vrouwen kunnen zijn over onszelf, dingen die er gebeuren, het leven.

Ik merk dat iedere dag opnieuw bij de vrouwen die ik begeleid. De frustratie, de boosheid, de negatieve gedachtes over zichzelf. Daar schrik ik van. Ik schrik hiervan omdat ik weet dat het niet nodig is. Het kan echt anders. Hoe simpel het ook klinkt het is een keuze die je maakt. Ik hoop niet dat jij nu schrikt van wat ik zeg, dat is niet de bedoeling. En toch bedoel ik dat wel, ik wil je vertellen dat het echt een keuze is. Een keuze die je zelf maakt, maar waarvan je tot nu toe misschien niet eens zo bewust was dat je die aan het maken was.

Het is niet erg als jij nu denkt, hey dit gaat over mij, ik voel dit ook wel zo of tja dit heb ik ook wel eens. Het is niet goed of fout, het is zoals het is. Het gave hiervan is dat je altijd een keuze hebt. Als het je opvalt ben dan niet boos op jezelf of teleurgesteld. Het is juist een cadeautje als je het merkt. Een cadeautje omdat het je de kans geeft om een keuze te gaan maken. De keuze om te kiezen voor wat jij echt wil.

Stel je eens voor dat jij je leven opnieuw mag laten beginnen…

Stel je eens voor dat morgen de eerste dag is van de rest van je leven …

Stel je eens voor dat je kan kiezen hoe je leven er uit gaat zien …

Zie je het al voor je? Hoe leef jij je mooiste leven.

Hoe wil jij dan leven, wat wil je niet meer? Wat wil je juist wel? En wat heb jij er voor over omdat te gaan doen, bereiken? Stel je eens voor …

Zie het al voor je dat je de rest van je leven gaat diëten/afzien? Of past het beter bij je als je weet hoeveel eten bij je past en er zo voor zorgt dat je kan gaan Leven Zonder Dieet

Benieuwd naar het lied van Jeroen van de Boom, je kan het hier terug kijken.

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?