Deze (h) eerlijke linzenpasta met kipfilet is gewoon om te genieten. De kaas maakt het een calorierijk recept. Maar als je overdag wat ‘lichter’ eet dan kun je zonder zorgen genieten van deze zalige pasta. Serveer er een lekkere groene salade bij, die past prima bij deze pasta.

Wat heb je nodig: 

400 gram linzenpasta
Roomboter
1 ui
1 rode paprika (biologisch
1 gele paprika’s (biologisch)
1 bakje champignons (biologisch)
1 bakje crème fraîche
flinke scheut (plantaardige) melk (geen soja melk)
300 gram biologische kipfilet
300 gram harde italiaanse kaas
peper
peterselie
200 ml water
1 kipbouillonblokjes
Olijfolie

Hoe maak je de linzenpasta met kip

Verwarm de oven voor tot ongeveer 175 graden. Vet een ovenschaal in met de olijfolie.

Kook de linzenpasta, de pasta is klaar als deze bijna bijtgaar is. Snijd ondertussen de champignons, ui, knoflook, rode en gele paprika in stukjes en rasp de kaas.

Smelt de boter in een pan en voeg daar de ui, knoflook, rode en gele paprika. Bak deze ongeveer 6 minuten en voeg daarna de champignons toe. Bak nog 2 minuten door.

Maak bouillon met het water en het bouillonblokje.

Snijd de kipfilet in blokjes en bak deze in een pan.

Voeg de crème fraîche, de bouillon en 2/3 van de kaas toe. Roer alles goed door. Blijf goed roeren. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe. Blijf net zolang roeren tot het geheel mooi romig is.

Voeg de pasta en de gebakken kip toe aan je mengsel. Roer alles goed door en doe het vervolgens in je ovenschaal.

Strooi hier vervolgens de rest van je geraspte kaas overheen. Hak hierna alvast de peterselie fijn.

Bedek je ovenschaal met zilverfolie en zet het voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. Haal hierna het folie van de schaal af en bak het nog 5 tot 8 minuten door in de oven. Let goed op dat het niet verbrand. 

Als finishing touch verdeel je de gehakte peterselie over je de schaal en je bent klaar om (h) eerlijk te gaan genieten.

Share This