Wat zou er gebeuren als je kiest vanuit je gevoel ….

‘You don’t have to be great to start, you have to start to be great’, een prachtige quote van Zig Zagler. Zo waar! Wat zou er gaan gebeuren als je zou gaan leven vanuit hoe jij je echt wil voelen. Als de angst, dat stemmetje in je hoofd je zou stimuleren in plaats van het je altijd zo lastig maken. In deze blog vertel ik je waar je angst vandaan komt en wat het voor je kan betekenen als je gaat kiezen vanuit je gevoel.

Waarom is het voor ons vrouwen zo moeilijk om echt meer van onszelf te houden ….

In het drukke leven dat we leven voelen we ons verantwoordelijk voor alles wat we moeten doen. Een lieve moeder zijn, de kinderen het beste van het beste geven, een leuke partner zijn, die lieve hartelijke vriendin zijn, de beste in ons werk zijn, een leuk en druk sociaal leven. En dan ondertussen er ook nog voor zorgen dat je er altijd fris en fruitig uitziet.

Ondertussen cijferen we onszelf helemaal weg. We staan klaar voor iedereen en vergeten onszelf. Zo langzamerhand begint dat te knagen en verdwijnt stukje bij beetje de zelfliefde. De spiegel is genadeloos hard. Gelukkig kan je met make up de kringen onder je ogen nog wegwerken. En met een beetje mazzel helpt een creme je om je huid te laten stralen. Ondertussen voel je jezelf moe, op, je voelt je zwaar en de weegschaal is ook niet meer aardig voor je. Het liefste wil je onder een dekentje wegkruipen en morgen 10 kilo lichter en uitgerust opstaan.

Dit is misschien jouw verhaal. Het was ook mijn verhaal. Niet alleen van jou en mij, maar van heel veel vrouwen. Dagelijks hoor ik de verhalen hier bij mij aan de keukentafel. Het leven valt ze diep van binnen zwaar en toch durven ze geen keuze te maken. Bang voor de reactie van vriendinnen, bang voor wat de familie gaat zeggen als ze gaan vertellen dat ze dat stukje taart niet meer willen eten. Als ze vragen om een kop thee in plaats van een glas wijn. Bang dat ze geen leuk sociaal leven meer hebben als ze kiezen voor een gezonde levensstijl.

Deze angst is ‘iets’ uit het verleden. Een gebeurtenis uit het verleden waar je voor jezelf een besluit had genomen, maar genadeloos door iedereen die je lief was op bent afgerekend. Het kan je oude ervaringen met diëten zijn, je was prachtig afgevallen en daarna viel je terug in je oude patroon. Allemaal ervaringen uit je verleden die niks zeggen over het nu en de toekomst.

Wat gaat er gebeuren als je vanaf nu keuzes gaat maken vanuit hoe jij je echt wil voelen?

Er zal een wereld voor je opengaan. Stel je eens voor dat je beste vriendin bij je komt en je vertelt wat je net hebt gelezen. Ze heeft ervoor gekozen om vanaf nu te kiezen voor haar gezondheid. Ze is het beu hoe ze zich nu voelt, wil van haar dikke buik af en baalt dat ze zo verschrikkelijk moe is. De tranen zitten haar hoog omdat ze zo graag dingen wil ondernemen met haar man en kinderen, maar het gewoon niet kan, ze kan ze niet bijbenen …. Daarom eet ze vanaf nu gezond, is ze gaan wandelen en heeft ze besloten dat ze echt nog wel een keertje een stukje taart eet of een wijntje drinkt, maar niet meer zoals het was. Ze weet dat het best lastig is, maar ze wil graag dat je haar steunt.

Wat zou je dan doen? Boos en teleurgesteld zijn of ben je trots op haar omdat ze deze keuze heeft gemaakt.

Je angst is je verleden, het is het stemmetje in je hoofd, je gedachtes. Blijf je keuzes maken vanuit deze oude angst en blijft alles zoals het was. Of durf je de knoop door te hakken en te kiezen voor wat je echt wil. De keuze die je maakt vanuit je gevoel, je hart waarmee je weet dat alles gaat veranderen, dat je de gezonde, energieke, fitte en slanke versie van jezelf gaat worden.

De keuze is aan jou. Je bent het waard om weer van jezelf te gaan houden.

Ook interessant voor je: Afvallen, voornemens waarmaken, 7 inzichten en tips om wel succesvol je doel te bereiken

P.S. kan je wel een zetje in de rug gebruiken, dan kan de online Becoming You Training je helpen. Stap in het leven van de gezonde, energieke, slanke(re) vrouw, ook als je het nog niet bent! In 6 lessen leer je te gaan leven als deze vrouw, verander je jouw mindset en brengen we je hormonen in balans.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?