Kabeljauw, een gezond mager visje
Kabeljauw is een magere vis die in de Noordzee en de Atlantische Oceaan voorkomt. In kabeljauw zitten een aantal hele belangrijke vitaminen, zoals B3 en B12. Maar ook goede mineralen zoals jodium en selenium. Kabeljauw bevat niet of nauwelijks vet. Soms wordt er vet en ook natrium aan de kabeljauw toegevoegd.
Kortom een heerlijk visje om bijvoorbeeld toe te voegen aan een zomerse salade. Of te bereiden in de oven. Ik deel graag een makkelijk recept voor kabeljauw uit de oven met je.
Ingrediënten (4 personen)
400 – 500 gram kabeljauw of kabeljauwhaasje
2 tomaten (in blokjes gesneden)
4 teentjes knoflook (persen)
2 uien (in ringen gesneden)
oregano
olijfolie
eventueel peper en zout
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie
Leg de kabeljauw in de ovenschaal en smeert hem in met de geperste knoflook. De stukjes knoflook mogen er gewoon boven blijven liggen
Leg de tomaat en rode ui links en rechts van het kabeljauwhaasje en bestrooit het geheel met zout, peper en oregano
Daar overheen sprenkel je een beetje olijfolie.
Zet de ovenschaal circa 20 minuten in de oven
Als de vis klaar is leg je een stukje vis op een bod, legt er wat tomaat en ui bij. En sprenkelt wat vocht uit de ovenschaal over de vis.