Wat vind jij je lichaam waard?

Het gaat niet om de vraag ‘wat je allemaal mag eten’, het gaat erom dat je zelf beslist wat je jouw lichaam waard vind! Lees snel verder als je wil ontdekken hoe jij hiermee het verschil kan maken ⤵️

Wat vind jij je lichaam waard? Is jouw lichaam je kostbaarste bezit, ben je trots op je lichaam, is het alleen het aller-, allerbeste waard?

Of baal je van je lichaam omdat je last hebt van ‘zwembandjes’? Ben je teleurgesteld, boos omdat je zoveel klachten hebt? Vind je dat je lichaam je in de steek heeft gelaten?

Afgelopen week kreeg ik de vraag ‘ja maar wat moet ik dan aan mezelf gaan vertellen? Welk verhaal vertel jij aan jezelf Claudia?’ Natuurlijk kun je gewoon ‘out of the blue’ aan jezelf gaan vertellen dat je vanaf nu ‘gezond gaat eten, dat je aan je lichaam het beste gaat geven’, maar mijn ervaring is dat je hierin niet de blijvende oplossing vind. Er gaat nog een stap aan vooraf.

De eerste hobbel die je overwinnen is, is het staken van de strijd en je eigen lichaam eens te gaan ‘herwaarderen’. Als je nu baalt, om wat voor reden dan ook, dan is dat je goed recht. Maar weet dat je lichaam het juist super goed voor je heeft gedaan. Het is er al die jaren al voor je geweest. Dat het resultaat niet leuk is dat is iets anders. Maar je lichaam heeft er voor gezorgd dat jij nu wel hier bent.

Als je dit kan gaan inzien dan ben je er helemaal klaar voor om te gaan samenwerken met je lichaam. En dan kun je oprecht een nieuw verhaal gaan vertellen. Het verhaal bijvoorbeeld dat je lichaam je kostbaarste bezit is. Dat je dankbaar bent voor je lichaam en dat je het vanaf nu alleen nog het allerbeste gaat geven zodat het nog beter voor je kan gaan werken.

Dus de vraag is ‘wat vind jij je lichaam waard?’ Is het een ‘kliko’ of is het alleen het aller-, allerbeste qua voeding, bewegen en gedachtes waard?

Wil jij vanaf nu je lichaam het allerbeste gaan geven, vraag dan een kennismakingsgesprek aan. Terwijl we genieten van een kopje koffie of thee gaan we samen onderzoeken hoe ik je kan helpen om jouw lichaam het beste te gaan geven.

Vrouw in Balans Magazine

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

× Waar kan ik je mee helpen?