Waarom ik zo blij ben met ‘het’ stemmetje in mijn hoofd

Pasgeleden waren mijn man en ik uitgenodigd voor een feest in het Zuiden van het land. Omdat we allebei wel zin hadden in een feestje, maar geen zin om midden in de nacht nog naar huis te rijden besloten we om er dan maar gelijk een weekendje weg van te maken.

In het centrum van de stad hadden we een prachtig hotel geboekt. Onze kamer was een plaatje, geweldig zo mooi. Het leek wel of deze rechtstreeks uit een tijdschrift kwam. Nadat wij onze spulletjes hadden uitgepakt, ik mezelf had opgetut, kon het feest gaan beginnen.

Het eerste wat we gingen doen was een restaurantje zoeken om te eten. Natuurlijk had ik er de hele dag al rekening mee gehouden dat wij s avonds gingen uit eten. De keuze was snel gemaakt en wij genoten. Niet al het eten was op, maar dat kon ook niet, het was zo veel.

Jammer eigenlijk ging er door mijn hoofd heen dat we nu zoveel moeten teruggeven.

De serveerster werd er zichtbaar een beetje onzeker door. Ze keek naar onze borden, zag dat er nog behoorlijk wat over was, en vroeg ‘heeft het gesmaakt’. Volmondig zeiden wij ja, waarop ze enigszins argwanend vroeg of we het wel zeker wisten. Ze vond het vreemd, waarop wij haar gerustgesteld hebben en nog een keertje hebben verteld dat het zalig was, maar dat het simpelweg te veel was voor ons.

Na het afrekenen vertrokken we richting het feest. Het werd een prachtige avond, we hebben heerlijk gekletst, gedronken, gedanst, kortom genoten. Terug het prachtige hotel hebben we snel onze kamer opgezocht en vielen als een blok tevreden in slaap.

De volgende ochtend werden we wakker van het zonnetje en het vrolijke geluid van de vogeltjes. Een klein beetje duf, zin in een lange dag in deze prachtige stad.

Voordat we de stad gaan verkennen gaan we natuurlijk eerst lekker ontbijten. De ontbijtzaal ziet er geweldig uit. De tafels zijn mooi gedekt, de mensen die er zitten zijn vrolijk en genieten en dan het buffet… Geweldig, er is keus genoeg. In de hoek staan ook nog allemaal verse sappen en potten vol muesli en cruesli. Oh wat lekker en dan de geur van dat versgebakken brood, hmm zalig.

Ik kijk, ik ruik, ik loop rond en ben ondertussen aan het denken. De croissantjes gillen gewoon mijn naam. De versgebakken eieren met spek roepen “eet mij, kies mij”. En het fruit is alvast geschild en gesneden… Ik pak een bordje en wil gaan opscheppen. Een broodje, een croissantje, een … Ik zet mijn bordje weg en ga nog een rondje lopen. Nog een keertje kijken en bedenken wat ik nu echt wil. Wil ik al dat lekkers eten, is al dat eten echt wel allemaal zo lekker, wat wil ik. Mijn man kijkt mij verwonderd aan en wil graag weten waarom ik zo blijf treuzelen. Het stemmetje in mijn hoofd maakt overuren om mij ervan te overtuigen dat ik niet zo moet zeuren en gewoon mijn bordje moet gaan vullen.

En ineens weet ik het. Ik bedank het stemmetje in mijn hoofd en loop nog een rondje. Ik kijk opnieuw en stel mezelf de vraag wat is NU echt een absolute 10 is voor. Bij de yoghurtbar aangekomen weet ik het zeker. Mijn absolute 10 is een kom yoghurt met wat fruit. En een roerbak ei zonder brood.

Tevreden loop ik naar ons tafeltje, het valt mij op dat er mensen een beetje vreemd kijken naar mijn bord. Ik snap dat het een vreemde combinatie is, maar weet ook dat ik ga genieten. Niet alleen omdat wat ik heb voor deze ochtend mijn absolute 10 is, maar zeker ook omdat ik weet dat ik de rest van de ochtend voldoende energie heb om te gaan genieten van de prachtige stad waar wij zijn.

Even was ik in de war gebracht door de overvloed aan eten. Het stemmetje in mijn hoofd was mijn wekker en wees mij in de goede richting. In plaats van te doen wat het stemmetje zei, heb ik mijn gevoel laten spreken. Mijn gevoel dat zei “prima al dat eten, maar wat wil je het allerliefste? Al dat lekkers eten en straks spijt hebben, of bewust kiezen, genieten en de hele dag energiek zijn?”

Welke impact zou het voor jou hebben als jij kiest vanuit je doel in plaats van je laat leiden door het stemmetje in je hoofd?

Wil jij ook graag weten hoe jij voor jezelf kan gaan bepalen wat en hoeveel je eet? Hoe je net zoals ik voortaan keuzes gaat maken vanuit je eigen unieke doel, je eigen waarom? Schrijf je dan in voor mijn inspirerende en motiverende workshop “Word je eigen dieetcoach”.

E-book Afvallen zonder Dieet

Is Gezond en Blijvend afvallen je grote wens?

Download het gratis e-magazine en laat je inspireren

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nee, dank je wel!

× Waar kan ik je mee helpen?